Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: uninstal ubuntu 8.04  (Přečteno 2892 krát)

ir1

• Návštěvník
uninstal ubuntu 8.04
« kdy: 06 Července 2008, 09:29:34 »
ahoj, nainstaloval jsem si ubuntu a stale to po mne chce nejake heslo, ktere vubec netusim.
Sve heslo znam, ale co to chce to vazne ne :(

Muzete se kouknout na moje posledni prispevky.

O ubuntu je napsane asi dost, ale nikde jsem nenasel jak to dostat z pocitace UNINSTAL :(

Rozhodne nekoncim s UBUNTU, ale pockam si az nekdo udela neco co bude fungovat vazne snadno a lepe nez windows.

JohnyN

• Host
Re: uninstal ubuntu 8.04
« Odpověď #1 kdy: 06 Července 2008, 09:57:50 »
Zdravím,

• heslo, kt. od vás pravdepodobne systém požaduje, je heslo na príkaz "sudo" prip. "gksu".
    Tento príkaz zabezpečuje prepožičanie superužívateľských práv roota na úkony, kt. v systéme ako user urobiť nemôžete.
    Zadaním vášho užívateľského hesla potvrdíte prepožičanie rootovských práv aplikácii, kt. si o to požiada, napr. Synaptic.

Moja odpoveď je teda:

Skúste zadať svoje užívateľské heslo  ;).
    Pomohlo by, ak by ste svoj problém bližšie objasnili.
  • Uninstall Ubuntu
    Ak máte Ubuntu na samostatnom oddieli, stačí, ak zazálohujete dáta s Ubuntu diskov. Následne si pripravte inštalačné CD Windows, spustíte z CD konzolu a zadajte príkaz fixmbr, čím prepíšete GRUB a Windows na disk zapíše svoj NTDLR zavádzač. Teraz už zmazanie Ubuntu disku neovplyvní boot počítača, takže už môžete disky ubuntu zmazať a použiť na iné účely.

A na budúce by bolo dobré najskôr použiť Google!

Pekný deň
« Poslední změna: 09 Července 2008, 18:35:30 od Ján Nosko »

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #2 kdy: 06 Července 2008, 12:44:29 »
Staci hladat aj na wiki
Heslo pri prihlasovani krok 7
http://wiki.ubuntu.cz/Průvodce instalací
Toto heslo sa zadava pri prihlasovani do systemu a pri praci vyzadujucej heslo.
Viac
http://wiki.ubuntu.cz/Root sudo

odstranenie ubuntu
http://wiki.ubuntu.cz/Odstranění Ubuntu

P.s dajako mi tu blbnu odkazy na wiki. Nestacilo ich len nakopirovat ale musel som ich vlozit do "vlozit odkaz"(url). To tie medzery?
« Poslední změna: 06 Července 2008, 12:50:56 od TIBOR »
Lenovo Ideapad Slim 5 Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Manthess

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 09 Července 2008, 18:32:54 »
mam jednu otazku, v pocitaci ma winxp eng a ubuntu, ubuntu chcem odinstalovat ale u seba mam len cd s winxp cz a chcem puzit recovery console , prikaz fixmbr. Nevadi ked pouzijem cd s win xp cz na recover win xp eng?

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #4 kdy: 09 Července 2008, 18:42:32 »
mam jednu otazku, v pocitaci ma winxp eng a ubuntu, ubuntu chcem odinstalovat ale u seba mam len cd s winxp cz a chcem puzit recovery console , prikaz fixmbr. Nevadi ked pouzijem cd s win xp cz na recover win xp eng?

To by byla spíš otázka na nějaké "windowsí" fórum, ale silně pochybuji, že bude nějaký rozdíl mezi recovery konzolí mezi CZ a ENG verzí.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #5 kdy: 09 Července 2008, 19:15:01 »
Win. tusim kontroluju ci instalacne cd je to iste z ktoreho je nainstalovany system na disku. Ovsem ak ta to pusti do konzoli nemal by byt problem. Jedine co sa moze stat ze ti instalacne cd oznamy ze toto cd je ine a nedovoli ti pokracovat. Pokazit sa nemoze nic.
Lenovo Ideapad Slim 5 Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Manthess

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 09 Července 2008, 21:26:38 »
no pouzil som fixmbr ale pri starte pocitaca mi stale dava na vyber medzi winxp a ubuntu

JohnyN

• Host
« Odpověď #7 kdy: 09 Července 2008, 21:55:00 »
no pouzil som fixmbr ale pri starte pocitaca mi stale dava na vyber medzi winxp a ubuntu

Tak ešte raz. Zmazali ste Ubuntu oddiely a použili "fixmbr" a stále sa vám spúšťa GRUB? Ak ste oddiely zmazali, GRUB sa spustiť nemôže, pretože už súbor menu.lst so zavádzacími informáciami o systémoch neexistuje.

Manthess

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 10 Července 2008, 14:24:58 »
tak uz som to vyriesil, aj po vymazani ubuntu a fixmbr mi pri boote zobrazovalo moznost ubuntu.
okrem toho som este musel vymazat jeden riadok s ubuntu v boot.ini, teraz uz vsetko ide ako ma

JohnyN

• Host
« Odpověď #9 kdy: 10 Července 2008, 15:14:00 »
Tak v tom prípade ste zavádzali Ubuntu cez NT loader (teda zavádzač systémov od MS), nie GRUB.
Pravdepodobne ste inštalovali Ubuntu cez Wubi.
Som rád, že sa podarilo problém vyriešiť a verím, že sa ešte k GNU/Linuxu a možno aj Ubuntu vrátite.
Pekný deň  :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.