Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Adobe a Ubuntu to je problém :-(  (Přečteno 2628 krát)

fswolf

• Návštěvník
Adobe a Ubuntu to je problém :-(
« kdy: 06 Července 2008, 12:13:40 »
Ahoj, hned na úvod bych rad řekl že bych moc rád používal ubuntu, problém je jen s adobe software, ubuntu už jsem nějakou dobu používal a občas také používám, ale problém je že každou cvíli něco musim udělat v Ilustratoru, ve Flashi nebo v Premieře a ačkoliv v ubuntu se pracuje lépe než v oknech. Neustálé restartování počítače mě od toho odradilo. Instalace Adobe softwaru (požívám jich asi tak 8) je totiž docela dost složitá až skoro nemožná. Ptám se tedy na dvě otázky. 1) Proč sakra nedělá Adobe komerční vydání pro linux? 2) Lze nějak instalovat Adobe software na ubuntu? Dík

dekon

• Aktivní člen
  • *
  • only BFU ...
Re: Adobe a Ubuntu to je problém :-(
« Odpověď #1 kdy: 06 Července 2008, 12:40:19 »
Muzes to zkusit nainstalovat pomoci wine, vim ze aspon adobe photoshop cs2 chodi.

qUAKER

• Host
« Odpověď #2 kdy: 06 Července 2008, 13:07:53 »
illustrator cs2 tuším taky

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 06 Července 2008, 13:13:02 »
Nějaká starší verze Flash určitě taky pojede... MX by mohla.... ale Premiera asi nepojede... ta je dost specifická... no můžete vyzkoušet ostatně pomocí wine.... Jinak zkusit nějakou alternativu pod linuxem, ale je mi jasný, že se to nebude rovnat kvalitě Adobe Premiere.
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

qUAKER

• Host
« Odpověď #4 kdy: 06 Července 2008, 13:27:14 »
jako bitmapový program bych vyzkoušel GIMP a jako vektorový Inkscape..

premet

• Host
« Odpověď #5 kdy: 06 Července 2008, 19:14:35 »
Můžu potvrdit, že Flash tam jede bez problémů, protože sem se jej učil na praktickou a měl sem jej jedině přes Wine. Myslím, že to byla verze 8.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.