Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Naklonovanie disku  (Přečteno 6462 krát)

XomboX

• Aktivní člen
  • *
Naklonovanie disku
« Odpověď #25 kdy: 26 Ledna 2007, 09:49:59 »
Citace: filo
Citace: XomboX
Mohl bys, prosim, popsat jak jsi zkopiroval ten svuj disk? Ja jsem to take zkousel, nabootoval jsme z Live Gparted CD, vsechno nabehlo, na novem disku (ten je stejne velky jako ten stary, akorat ma vic otacek - 7200, je to i stejna znacka - seagate) vytvoril naprosto stejne velke 3 oddily (ntfs, ext3,linux-swap) jako mam na starem disku.
Pak jsme zkousel prekopirovat jednotlive oddily pomoci praveho tlacitka a copy, ale kdyz jsem chtel dany oddil vlozit na ten novy disk, tak jsem mel volbu vlozit zablokovanou (byla seda).

Nevite co s tim?

Mam Ubuntu edgy eft, dual boot s winXP.
GParted neznám, ale zarazila mě ta větička o vytvoření oddílů ... ty by se snad měly vytvořit až s pomocí toho pravého tlačítka a copy, ne ?
Nekde jsem cetl, ze je lepsi kopirovat ten disk po oddilech, tak jsem vytvoril jednotlive oddily.
Uz vim proc, me to nechtelo necha "vlozit". Problem byl v tom, ze jsem ty oddily nemel stejne serazene jako na tom starym disku. Cili jsem dal pravy tlacitko na danem oddilu - Zmenit velikost/presunout a presunul jsem dany oddil na spravne misto. Vytvarel jsem je i tak aby meli stejne nazvy, aby oddil hda1 odpovidal oddilu sda1.

Pozn1: Velikost jsem nastavil zase pomoci praveho tlacitka na danem oddilu stareho disku a pak "zmenit velikost/presunout " a uz jenom ctrl+c,ctrl+v.

Pozn2: Dodavam, ze ten stary disk jsem mel v PC a novy disk v BOX pripojenem pres USB.

Problem je, ze mi to z toho disku nebootuje (teda aspon, kdyz v biosu nastavym boot z USB), pritom mam na NTFS oddilu nastaveny priznak BOOT. To jeste musim doinstalovat grub? Ale jak? :-(
Asus A6JC-Q003, Ubuntu
Jabber: xombox@jabbim.cz
Ubuntu User number is #12210  Monday, applications choke Tuesday, Wednesday, RAID set's broke Thursday, let out the magic smoke but on Friday, I patch bugs Monday, my xorg conf is toast Tuesday, Wednesday, CPU roasts Thursday, it won't even POST but on Friday, I patch bugs

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.