Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Valknut  (Přečteno 4720 krát)

cinester

• Návštěvník
Valknut
« kdy: 24 Července 2006, 21:44:22 »
Preco je Valknut (DC klient) tak neskutocne pomaly? Da sa to nejako urychlyt?

MarrLiss

• Stálý člen
  • **
Valknut
« Odpověď #1 kdy: 24 Července 2006, 21:59:36 »
Podle toho co jsem cetl, tak protoze je spatne napsany (nevyuzivani vlaken atd.), takze asi nepujde.
Prestigio Nobile 1590: P-M 740, 1 GB RAM, NV 6600
Ubuntu FF

Jere

• Stálý člen
  • **
Valknut
« Odpověď #2 kdy: 24 Července 2006, 22:15:03 »
Bohuzel pro linux jsem zatim nenasel zadneho schopneho DC klienta :(

snop

• Aktivní člen
  • *
Valknut
« Odpověď #3 kdy: 26 Července 2006, 01:26:09 »
Citace: Jarda
Bohuzel pro linux jsem zatim nenasel zadneho schopneho DC klienta :(
valknut naozaj nestoji zatim zanic...mozna se to casem zlepsi....ja takisto shanel nejakeho spon trochu uspokojiveho dcklienta a nejvic se mi zatim pozdava ldcpp...jedina chyba je ze nepodporuje seg.stahovani ale je docela stabilni...skratka da se vnem stahovat i kdyz sem tam spadne
...........................--== sNop ==--............................
-- pgp - http://radeonvmod.ic.cz/keys/snop3.asc --
              AMD Sempron 2800+  1024MB RAM               ATI Radeon 9550        2x80GB HDD

Kamil Páral

• Stálý člen
  • **
    • http://ripper.profitux.cz
Valknut
« Odpověď #4 kdy: 26 Července 2006, 13:52:30 »
Neexistuje nekde stranka, kde by ldcpp vydavali obcas jako deb balicek? treba jednou za mesic aktualizovali. stahovani z cvs neni zrovna user friendly...
Ubuntu Wiki - spousta návodů a rad
Jabber - ICQ je mrtvý, nebuď ovce a pojď s dobou
Esmska - program pro posílání sms z Internetu

Jere

• Stálý člen
  • **
Valknut
« Odpověď #5 kdy: 26 Července 2006, 17:33:50 »
Ted jsem myslel, ze mluvite o jinem klientu, na http://ldcpp.berlios.de/ je klient LDCPP. Ale pak jsem si vsiml, ze je pro Windows. Takze asi mluvite o Linux DC++ (http://linuxdcpp.berlios.de/articles.php?um=index)
Jeste jsem ho poradne netestoval, ale vypada docela schopne. Samozrejme treba StrongDC++ se nemuze rovnat, nema ani segmentove stahovani, ale bezel mi docela rychle a obsahoval i vetsinu nastaveni, ktere u DC++ klientu potrebuju.

Primlouval bych se ale za dodrzovani "terminologie" nebo v tom bude pekny zmatek :)

Jere

• Stálý člen
  • **
Valknut
« Odpověď #6 kdy: 26 Července 2006, 17:54:41 »
Ted me ale vzhledem k Ripperove dotazu napadlo: Jakym zpusobem se (ne)da ovlnit, ktere balicky budou v oficialnich repozitarich?

Jere

• Stálý člen
  • **
Valknut
« Odpověď #7 kdy: 26 Července 2006, 19:41:36 »
Ted jsem zjistil, ze mi nefunguje aktivni pripojeni. Jsem schopen stahovat pouze pokud jsem jako passive.

Kdyz si nastavim ve spojeni active, tak to nefunguje. Pod windows mi active jede (mam verejnou IP). Nevite, jak to rozjet? Mozna bude neco potreba nastavit v iptables, ale netusim kde a co. Mozna je to necim jinym

Ander

• Návštěvník
Valknut
« Odpověď #8 kdy: 26 Července 2006, 22:47:01 »
Jedine, co mohu vrele doporucit, je Linux DC++. Jedna se o zdarily linuxovy port programu DC++. Navod na zprovozneni zde. Sice se jedna o kompilaci, ale pokud dodrzite navod, nemeli byste mit problem.

snop

• Aktivní člen
  • *
Valknut
« Odpověď #9 kdy: 26 Července 2006, 23:20:03 »
Citace: Jarda
Ted jsem zjistil, ze mi nefunguje aktivni pripojeni. Jsem schopen stahovat pouze pokud jsem jako passive.

Kdyz si nastavim ve spojeni active, tak to nefunguje. Pod windows mi active jede (mam verejnou IP). Nevite, jak to rozjet? Mozna bude neco potreba nastavit v iptables, ale netusim kde a co. Mozna je to necim jinym
active je tak isto funkcni, ale neni bezproblemove. Sem tam po spusteni se umi v konzoli vypsat ze nemuze najit alebo namapovat porty - vtem pripade staci restartovat ldcpp i vic krat dokut to nepujde. nevim ci to nebrzdi i firestarter mam ho radeji vyp. - neche se mi to skouset :-)
...........................--== sNop ==--............................
-- pgp - http://radeonvmod.ic.cz/keys/snop3.asc --
              AMD Sempron 2800+  1024MB RAM               ATI Radeon 9550        2x80GB HDD

Jere

• Stálý člen
  • **
Valknut
« Odpověď #10 kdy: 27 Července 2006, 00:48:31 »
Mno, zkusim to parkrat restartnout, ale takovy reseni se mi moc nelibi. Prece jen bych byl rad, kdyby to fungovalo porad :)

UPDATE: Kdyz vypnu firestarter a v LinuxDC manualne nastavim svoji IP, tak to funguje.
Ve Firestarteru i vidim, ze blokuje spojeni. Zkusim si nacist manual, jak povolit dane porty pro LinuxDC a pocitam, ze to bude fungovat.

drat

• Aktivní člen
  • *
Valknut
« Odpověď #11 kdy: 27 Července 2006, 10:17:01 »
Cau borci,
zrovna ted pouzivam valknut a nezda se mi nijak pomaly. Jede mi stejne jak na win strong, nebo Linux DC++. Akorat narozdil od stronga absence segmentu a trochu divnej gui a nejaky dalsi mouchy. Ale pouzival jsem nejdriv Linux DC++. Podle tohoto navodu http://easylinux.info/wiki/Ubuntu_dapper#How_to_install_File_share_utility_.28DC.2B.2B.29 asi 14 jelo OK vsechno super. Ale pak kdyz jsem ho pustil tak jsem se pripojil k hubu a kill. DC bylo v trapu. Poustel jsem to snad 100x znovu a porad nic. jeste jsem zkousel dctc + dcqui, ale to mi nejak nechtelo pridavat slozky do sdileni. Ale je pravda, ze kompilovat Linux DC++ jsem nezkousel.

Ander

• Návštěvník
Valknut
« Odpověď #12 kdy: 27 Července 2006, 13:35:19 »
Citace: drat
Ale pouzival jsem nejdriv Linux DC++. Podle tohoto navodu http://easylinux.info/wiki/Ubuntu_dapper#How_to_install_File_share_utility_.28DC.2B.2B.29 asi 14 jelo OK vsechno super. Ale pak kdyz jsem ho pustil tak jsem se pripojil k hubu a kill. DC bylo v trapu. Poustel jsem to snad 100x znovu a porad nic. jeste jsem zkousel dctc + dcqui, ale to mi nejak nechtelo pridavat slozky do sdileni. Ale je pravda, ze kompilovat Linux DC++ jsem nezkousel.
Vyhodou toho navodu, jehoz link jsem tady hodil, je to, ze mas aktualni verzi. Neni problem podle toho navodu kdykoli stahnout aktualni zdrojaky a prekompilovat je.

Uprimne, Valknut jsem zkousel taky, ale prijde mi, ze ma otresne ovladani. Doufejme, ze brzy vyjde stable verze linuxdcpp, pak by se konecne mohl objevit v repozitarich.

Jere

• Stálý člen
  • **
Valknut
« Odpověď #13 kdy: 29 Července 2006, 13:04:12 »
Nevite, jestli LinuxDC umi vysledky vyhledavani slucovat podle TTH? Kdyz si dam ve StrongDC vyhledat nejaky soubor, ktery ma 100 lidi, tak se mi ukaze jen jednou - soubory se stejnym TTH se slouci do jedne polozky. V LinuxDC jsem nic takoveho nenasel a je to docela opruz :(

Jendall

• Aktivní člen
  • *
Valknut
« Odpověď #14 kdy: 29 Července 2006, 19:10:52 »
Tedy me se podarilo rozbehnout StrongDC pres wine a chodi to kupodivu normalne, az jsem se divil :) ...take mldonkey umi DC sit ...nicmene DC site uz dlouho nepouzivam, takze to je asi tak vse co k tomu muzu rict :)

Jere

• Stálý člen
  • **
Valknut
« Odpověď #15 kdy: 29 Července 2006, 23:03:48 »
Jendall:... a zkousej jsi v tom Strongu stahovat? Protoze mne pres Wine jen jen do te doby, nez jsem stahnul neci filelist. Pak vzdy vytuhl

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.