TAK:
Vyzkoušel jsem asi snad všechny možnosti reinstalace až na jednu, reinstalovat celý systém, což bohužel asi budu muset udělat, jelikož naprosto nevim kde je chaba jelikož mi nikde žádnou chybu nic nevyhazuje až na tu VCDK is missing.
Tato zkušenost s linuxem mi dala dvě věci
1. Jak vyskočí ta hláška že systém jede v nouzovém grafickém režimu tak je možno změnit určité nastavení monitoru a grafické karty. Musím však dodat že toto okno je úplně na nic. Je tam prostě zbytěčně jelikož jak nastavuji tak nastavuji tak se mi nikdynastavení neuloží. Stačilo by mi třebas změnit to rozlišení ale ani to nejde prostě furt naskakje 640x480 v tom se nedá prakticky pracovat, takže mohu pracovat pouze v konzoli. Alespoň že tak oproti woknům.
2. Všude se udává jak je linux hrozně stabilní oproti windowsům. Toto tvrzení bohužel platí ale bez použití KDE a Gnome. Nevim jestli pouze já mám takovou smůlu ale musím furt řešit neustálé problémy se Zvukem, Grafikou přitom vlastním celkem zastaralé komponenty zvuk od realteku a grafiku od ATI radeon X1800. Tohle mne celekm fakt mrzí že musím neustále řešit a opravovat, dá bych ze zabíval jinými věcmi než zkladními vlastnostmi systému.
Takže za pár hodin jdu formátovat a instalovat zase Linux a opět se modli aby nespadnul po nějakém restartu

)