Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ovladani hlasitosti  (Přečteno 7328 krát)

Marten

• Host
Ovladani hlasitosti
« kdy: 14 Července 2008, 10:03:04 »
Zdravim, mam Ubuntu 8.04 a potreboval bych poradit s ovladanim hlasitosti. Mam notas FS Amilo, ovladani nefunguje ani klavesovyma zkratkama (na plose se zobrazi ikona zvuku, ale nic se nestane), ani tazenim kurzoru po kliknuti na ikonku v sys tray. Kurzor se sam okamzite vrati do puvodni polohy. Zvuk mam tak permanentne nastavenej na max a vzhledem k tomu, ze na notasu neni hardwarovy potenciometr, nemuzu zvuk ovladat. Ovladani hlasitosti v programech, jako napr. Mplayer, sice funguje, ale to je pro me nedostacujici. Diky za rady!

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
Re: Ovladani hlasitosti
« Odpověď #1 kdy: 14 Července 2008, 10:14:40 »
Zkuste otevřít ovládání hlasitosti (2x kliknout na ikonu v panelu), tam dejte Upravit -> Nastavení a vyberte všechny stopy v seznamu. Pak nastavení zavřete a zkuste hýbat jednotlivými ukazateli, zda některý tu hlasitost neovládá.

Marten

• Host
« Odpověď #2 kdy: 14 Července 2008, 11:38:40 »
to uz jsem zkousel a nepomohlo... v jine sekci jsem se dozvedel, ze tento problem maji obecne vsechny Pa amilo notebooky s Ubuntu.. me to popravde delala i Mandriva.. Nespravil by to treba jinej ovladac? Diky

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #3 kdy: 11 Srpna 2008, 09:17:48 »
Mám stejný problém na stolní IBM. Pře HH vše fungovalo normálně. Nyní

Hlasitost lze měnit myší, ale při použítí klávesovývh zkratek se pouze zobrazí repráček se změnou hlasitosti, ale hraje to stále stejně :-((
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Lukáš "HUDY" Hudec

• Návštěvník
  • Na hudbu? Jedině AMAROK!!
« Odpověď #4 kdy: 16 Srpna 2008, 11:16:08 »
Mám ten samý problém. Ačkoliv mi pomocí kláves FN funguje regulace zvuku skladeb přehrávaných v přehrávači(poživám Banshee) na ostatní zvuky(třeba když si pustím Frozen Bubble tak to huláká na plné prcky i když mám nastaveno Mute) to neplatí. Všiml jsem si, že ve výběru v zařízeních na ovládání hlasitosti nějak chybí PCM, je tam jen CD, Line1, Digital, kdežto v Ubuntu 7.04 a 7.10 PCM bylo a tudíž bezvadně fungovalo ovládání hlasitosti pomocí kláves FN. Zkoušel sem rlzná nastavení ale zatím sem nepřišel na to, proč tu ono nastavení není a proč to nefunguje.... Snad někdo jiný poradí
Notebook: ASUS A9RP Celeron M420 1.6GHz, 1024MB RAM DDR2, ATi X200M, wi-fi D-link DWL-G630   Ubuntu 7.04

PC: AMD Athlon X2 4000+, 2048MB DDR2, Saphire Atlantis Radeon X1650 256MB DDR3    Windows XP

Zlom

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 16 Září 2008, 14:08:44 »
Zdravim, mam naprosto stejnej problem, nejde mi ovládat hlasitost ani prez funkcni klavesy, ani mysi na ikone v tray.... zkousel jsem menit snad vsechny mozny zvukovy zarizeni, nakonec jsem vse nechal na Alse, ale ovladani hlasitosti jde jen v jednotlivych prehravacich. Nemuzu najit ani zadny reseni na anglickejch forach,.. bych bych nekomu opravdu vdecnej za radu,....  Diky

compaq

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 16 Září 2008, 14:46:28 »
Vpravo dole na repráček pravou myší a Otevřít ovládání hlasitosti. Jeden šoupák bude měnit hlasitost. U mě je to Headphones.

Potom zase pravou myší a Nastavení. Tam označit šoupák který to ovládá. Nemyslím, že je vhodné označovat víc než jeden, nebo dokonce vše.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Kuma

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 16 Září 2008, 23:24:06 »
Zdravim, vcera sem si na PC nainstaloval Ubuntu 8.04
Chvili sem mnel problem nabehnou graficku kartu ale tedka jede dobre..
ale mam problem spise se zvukovou kartou (nebo necim, proste zvukem)
Ikokna u hlasitosti zvuku je nefunkcni a po kliknuti nani mi vypise tohle
Kód: [Vybrat]
Neboli nájdené žiadne zásuvné moduly pre GStreamer a/alebo zariadenia pre ovládanie hlasitosti.Tak sem stahnul a nastavil GStreamer moduly a pořad nic, nevim kde nastavit zařizeni obladani hlasitosti...

Cafa

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 19 Září 2008, 23:03:42 »
Nikdo nema reseni?

compaq

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 23 Září 2008, 08:22:25 »
Live CD na tom stroji jede i se zvukem?

Tagy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 24 Září 2008, 20:26:06 »
S tímto problémem jsem se na svých strojích nesetkal, avšak mohlo by pomoci:
Spustit "Terminál" a napsat: alsamixer (enter)
Ani zde nejde nastavovat hlasitost?

morfi

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 22 Října 2008, 09:32:14 »
mám FS amilo a taky mi to nefungovalo, tak jsem zkusil zarizeni no a kdyz mam nastaveny ALSA PCM, tak mi to zaclo ovladat zvuk, no pak system - volby - zvuk a u default mixer track jsem taky nastavil ALSA PCM no pak jeste u tray v preferences device a zaclo mi to ukazovat hlasitost i v tray a taky se to tam da ovladat.
doufam ze tenhle popis nekomu pomuze

haldyr

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 03 Listopadu 2008, 23:54:21 »
Ja mam Pi Amilo 1536, mel jsem vzdycky problem se sluchatkama a hlasitosti a tak, u me stacilo:
Blizsi info meho problemu zde:
http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=10536.0

a reseni:
Kód: [Vybrat]
sudo echo 'http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=10536.0' >> /etc/modprobe.d/alsa-base

Mozna to nekomu pomuze..
Fujitsu-Siemens Amilo Pi1536, 1,5GB RAM 533MHz, C2D T5500 1,66GHz, ATI Mobility Radeon X1400

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.