Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Weather ve screenlets a gdesklets [vyřešeno]  (Přečteno 2361 krát)

Libor Kašpar

• Návštěvník
Weather ve screenlets a gdesklets [vyřešeno]
« kdy: 14 Července 2008, 10:29:05 »
Měl bych dotaz prosím.
Před cca 6 měsíci jsem měl v gdesklets applet s počasím, dobře nastavený ZIP code a vše fungovalo OK. Pak ten applet přestal zobrazovat počasí. Teď jsem zkusil v Xubuntu jak screenlets, tak gdesklets a opět nefunguje, ani s defaultně nastavenými městy (Tokio, něco v USA, ...). Říká to, že mám zkontrolovat připojení k inetu, nebo kód města. Kód je OK, inet taky.
Jako důkaz je to, že v panelu Xfce je applet Weather update, který běhá perfektně!
Vážně nevím, co s tím, prosím o radu.
Jediné co mne napadá, že poskytovatel mne schoval za nějaké proxy a screenlets a gdesklets s tím mají problémy.

Díky
Libor
« Poslední změna: 14 Července 2008, 23:08:53 od Libor Kašpar »

hoffmann

• Aktivní člen
  • *
  • Linux user number: 480304
Re: Weather ve screenlets a gdesklets
« Odpověď #1 kdy: 14 Července 2008, 13:00:47 »
Mel jsem podobny problem, ktery se mi nepodarilo vyresit. Nyni uz tyto veci nepouzivam vubec.
Debian Jessie | Kernel 3.16.0-4-amd64 | XFCE 4.10,
- notebook HP630 Intel Pentium Dual Core B960 2,2 GHz | 6 GB DDR3 1333 MHz | Intel HD Graphics | HDD Toshiba 320 GB 5400 RPM S-ATA | DVD+/-RW SuperMulti DL s LightScribe 
- is dead notebook Asus A9RP Celeron M440 1,86 GHz | grafika ATI Radeon Xpress 200m | HD 60 GB | pamet DDR II 1024 MB | DVDRAM GSA-T40N HL-DT-ST | Wi-Fi ASUS

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
Re: Weather ve screenlets a gdesklets
« Odpověď #2 kdy: 14 Července 2008, 21:14:04 »
Je to tím, že na serveru, ze kterého se ty informace stahují, změnili trochu kód. Jak u gDesklest nevím (ale jestli si dobře pamatuji, je to tu na fóru vyřešeno), ale u Screenlest stačí stáhnout z gnome-look.org novou verzi toho screenletu. Ale ne všechny screenlety jsou bohužel opravené, tak si musíte vybrat nějaký, co funguje (Clear Weather mi v poslední verzi fungoval).

Libor Kašpar

• Návštěvník
Re: Weather ve screenlets a gdesklets [vyřešeno]
« Odpověď #3 kdy: 14 Července 2008, 23:15:26 »
No jasně, jsem netrpělivý amatér.
Jak se objevila možnost, že by to šlo, začal jsem pátrat v googlu...
A objevil jsem toto:

http://www.screenlets.org/index.php/Clear_Weather

Když jsem udělal, jak je tam řečeno, patch se nepovedl, ale ruční doeditací jsem to dotáhl do konce během 5ti minut. (Jediné, co tomu po zhavarování patche bylo, že bylo třeba vymazat 2 řetězce "prod=xoap&")

Nyní vše funguje jak má.

Ještě jsem se podíval na SmoothWeather a vypadá OK.

Dík za radu.
« Poslední změna: 15 Července 2008, 00:16:16 od Libor Kašpar »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.