Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Gnome Commander - hesla  (Přečteno 2203 krát)

FrantaB

• Aktivní člen
  • *
Gnome Commander - hesla
« kdy: 16 Července 2008, 08:16:52 »
Zdravím, jen se obracím na vás s dotazem ohledně uložených hesel v gnome commanderu. Pracuji výhradně na webu a mám na noťasu uloženo hromadu ftp přístupů (všechny mám uložené abych nemusel stále vyplňovat hesla).
Stojím ale před krokem, kdy potřebuji zjistit všechny hesla. Ve složce: /home/franta/.gnome-commander je soubor connections ve kterém jsou všechny údaje pro připojení, ale neobsahuje hesla. Což je pro mě nejdůležitější. Nevíte prosím jak hesla zjistit? Už jsem hledal nějaké informace, bohužel se mě nepodařilo nic najít  :(
Notebook HP ProBook 4530s, OS LINUX Ubuntu/Mint, Core i5, RAM 6GB, ATI Radeon HD 6400M

menganito

• Závislák
Re: Gnome Commander - hesla
« Odpověď #1 kdy: 16 Července 2008, 08:23:12 »
Predpokladám, že GC si ich skladuje niekde pekne zašifrované, určite nebudú v plain text formáte :) takže aj keby si našiel súbor, v ktorom sú uložené, nepomôže ti to.

Je to kvôli tomu aby tretie osoby nemohli tie heslá nájsť a zneužiť...

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #2 kdy: 16 Července 2008, 08:34:52 »
hint: gnome-keyring-manager
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

FrantaB

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 16 Července 2008, 08:46:10 »
A to je právě to čeho se nejvíce obávám - že to bude složitější než jsem myslel. Ještě mě napadla možnost odkrývání "skrytých" znaků v poli Password. Třeba ve widlích šlo za pomocí nějakých nástrojů zjistit heslo v total commanderu, icq a podobně. Pod linux jsem zatím o ničem podobném neslyšel. Obecně jsem se nikdy touto problematikou nějak moc nezabýval, takže to jde úplně mimo mě a fakt budu vděčný za každou radu.
Notebook HP ProBook 4530s, OS LINUX Ubuntu/Mint, Core i5, RAM 6GB, ATI Radeon HD 6400M

FrantaB

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 16 Července 2008, 08:48:11 »
hint: gnome-keyring-manager

promrkl prsem balíčky a tam to k nalezení není, takže něco pohledám. Dík za nakopnutí. Jen mě tak napadá, že jde zřejmě o klíčenku, takže jestli to pomůže vyřešit problém již uložených hesel a možnosti je zobrazit.

menganito

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 16 Července 2008, 10:35:45 »
GC ukladá heslá do keyringu? Nie som si tým veľmi istý, nikdy sa ma pri spustení na prístup do keyringu nepýtal...

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #6 kdy: 16 Července 2008, 11:21:07 »
gnome-keyring-manager nahrazen seahorse (klíčenka), hesla by měla být umístěna zde:
~/.gnome2/keyrings/*

předpokládám že seahorse je jen jiný front-end (nevím, možná kecám, zkuste google)
k gnome-keyring který v systému je přítomný.

Podle obrázku na wiki by gnome-keyring-manager mohl umět zobrazovat hesla (nevím, nikdy jsem zatím nezkoušel),  http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Screenshot-GNOME_Keyring.png

Nějaký popis instalace je tady: http://www.linuxfromscratch.org/blfs/view/svn/gnome/gnome-keyring-manager.html
Možná najdete někde přímo balíček pro Ubuntu. (český překlad jsem našel, balíček ne - https://translations.launchpad.net/ubuntu/hardy/+source/gnome-keyring-manager/+pots/gnome-keyring-manager/cs/+filter?person=ptomes )

Předpokládám že nemusím příliš upozorňovat že na provozním stroji bych to netestoval, protože bych se bál abych nepřišel o hesla.

menganito> třeba v nastavení, záložka network, nebo ctrl+f
Pokud to neukládáte v keyringu tak není co řešit, to jsou pak hesla uložená v plaintextu v souboru ~/.gnome-commander/connections
« Poslední změna: 16 Července 2008, 11:26:22 od kiklhorn »
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.