Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Compiz zrazu nejde. Mozno kvoli ENVY?  (Přečteno 1655 krát)

shadehunter

• Návštěvník
Compiz zrazu nejde. Mozno kvoli ENVY?
« kdy: 18 Července 2008, 20:47:16 »
Zdravim. Mam intel 2Ghz, GeForce 4 Ti 4200, a kubuntu 7,10, KDE3.5.  Pouzil som ovladace co som nainstaloval normalne z repozitarov a aj compiz fusion. Pustal som ho pomocou "compiz --replace" a vzdy isiel v pohode az na ramy okien ale to nebola az taka zavada. Lenze s tymito ovladacmi sa mi nedala nastavit poriadne frekvencia monitoru tak som skusal ine. Skusil som pomocou ENVY odinstalovat vtedajsie ovladace a nahodil ich pomocou toho ENVY. Zrazu mi isla frekvencia monitora krasne aj vsetko ostatne ako hry a tak. Lenze ked som dal "compiz --replace" tak sa nic nestane. compiz nenabehne ani nepreblikne obrazovka co bol tradicny jav pri prikazoch ako "compiz --replace" a "kwin --replace". Skusal som vsetko reset kompu, preinstalovat compiz a nic nepomohlo. Akceleracia urcite ide lebo hry idu ako maju a tak neviem v com to je. Mne ten compiz isiel zakial som nehodil ovladace na grafiku cez ENVY.
Co je zaujimave tak som dneska nahadzoval kamosovi ovladace tiez cez ENVY. pretoze predtym som mu daval iba normalne od vyrobcu (ATI) a tie nesli a teraz som povedal ze mne ENVY pomohlo ze to skusime cez to. Ovladace funguju ako maju aj akceleracia ide krasne (glxgears mu davaju cez 12 000fps) a tak som mu nainstaloval compiz a ked dam "compiz --replace" tak sa nic nestane.. opat ani to prebliknutie. Ked davam "kwin --replace" tak to preblikne zakazdym tak ako aj mne ale compiz nie.

Nemate tusenie v com by to mohlo byt? respektive ako to spojazdnit? Vdaka

shadehunter

• Návštěvník
Re: Compiz zrazu nejde. Mozno kvoli ENVY?
« Odpověď #1 kdy: 19 Července 2008, 22:23:52 »
Prikladam este nejake vypisy mozno vas nieco napadne:

shade@linpu:~$ glxinfo |grep direct
direct rendering: Yes
shade@linpu:~$ compiz --replace
Checking for Xgl: not present.
Detected PCI ID for VGA: 01:00.0 0300: 10de:0281 (rev a1) (prog-if 00 [VGA])
Checking for texture_from_pixmap: not present.
Trying again with indirect rendering:
Checking for texture_from_pixmap: not present.
aborting and using fallback: /usr/bin/metacity
no /usr/bin/metacity found, exiting
shade@linpu:~$

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.