Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: dotaz - zrychlení firefoxu  (Přečteno 3342 krát)

Michal Kundrát

• Aktivní člen
  • *
  • Jawa Stadion S11 1958
dotaz - zrychlení firefoxu
« kdy: 20 Července 2008, 07:38:03 »
Nevíte někdo o něčem ve stylu ,,Rychlýho spuštění'' (jako u office), ale pro firefox?? - docela by to bodlo. Na jinačí prohlížeč přecházet nechci a start firefoxu trvá někdy opravdu dlouho :( ...ale někdy naběhne zase klidně do 5-ti vteřin (jindy tak za 10, nebo možná víc) - myslim že na PC co mám je to ,,trochu'' málo (pravda, rozšíření mám taky dost, ale tam nevidím problém - pomalu se zapínal i po instalaci ubuntu). No, teď jedu na dovolenou, možná něco vymyslim ;) ...mám v plánu zkusit myslim prelink, nebo jak se tomu nadává - je to někde na wiki, ale nemám čas (ale jestli jsem to pochopil, tak by to mohlo pomoc)
CPU AMD Athlon 64, 1.5GB RAM, nVidia GeForce 7600GS 256MB, přepěťovka Belkin SurgeMaster, repro Genius 5.1 150W, monitor Avidav 1280x1024, Epson LQ-1050 [UBUNTU x64] + IBM PC 300GL - 200MHz, 64MB RAM, 40GB HDD [DEBIAN 5.0.3 -486]

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: dotaz - zrychlení firefoxu
« Odpověď #1 kdy: 20 Července 2008, 08:09:11 »
Zrejme si mal na mysli toto
http://wiki.ubuntu.cz/Zrychlení startu aplikací?highlight=(start)
Inak rozdiel v starte firefoxu moze byt aj v tom ze system si po starte kontroluje rozne veci ako aktualizacie, indexovanie ... . Ak sa trafis zo spustanim prave do kontroly co pracuje z diskom, potom spustanie trva dlhsie.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

RiP

• Aktivní člen
  • *
    • Richard Pastrňák
« Odpověď #2 kdy: 21 Července 2008, 23:27:10 »
Nevíte někdo o něčem ve stylu ,,Rychlýho spuštění'' (jako u office)
Pod Windows existoval (existuje?) Firefox Preloader, fungoval podobně jako u OpenOffice, ovšem přinášel více škody než užitku a výsledkem byl velmi často padající FF. Pod Linuxem o podobném řešení nevím.

rozšíření mám taky dost, ale tam nevidím problém
FF po spuštění (jednou denně) kontroluje nové verze doplňků, což může prodloužit dobu startu a první spuštění FF v novém dni tedy může být delší než zbylá. Lze to zakázat v menu a kontrolu spouštět ručně. Navíc čím více doplňků je nainstalovaných, tím více kódu se načítá a start je tedy pomalejší. Zvláště na pomalejších procesorech je to poznat. Takže platí čím více doplňků, tím pomalejší start. Můžete zkusit při vypnutém FF smazat z profilu soubory extensions.ini, .cache a .rdf (při následném startu se budou muset vytvořit znovu, takže může být pomalejší). Ale moc si od toho neslibujte, pomohlo by to jenom v případě, že by v těchto souborech byl nějaký "nepořádek".

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #3 kdy: 22 Července 2008, 07:32:25 »
naco by to mazal?...staci si vytvorit novy profil a bude to mat ako cerstvy firefox ;)

RiP

• Aktivní člen
  • *
    • Richard Pastrňák
« Odpověď #4 kdy: 22 Července 2008, 12:11:33 »
To samozřejmě ano. Ale právě že to bude jako nový FF a bude muset ze starého profilu kopírovat hesla, záložky, historii, rozšíření, ..., nebo to vše nastavovat znovu, což bude ve výsledku mnohem pracnější než smazání tří souborů ;).

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.