Ahoj, sotva jsem po několika dnech trápení rozchodil správně driver pro nVidii, když se po aktualizaci na verzi 2.6.24-19 zhroutil (řešeno zde http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=25460.0 ), mám další problém: nejde spustit příkaz nvidia-settings. Balíček mám samozřejmě nainstalovaný, ale po spuštění příkazu dostanu chybovou hlášku:
"You do not appear to be using the NVIDIA X driver. Please edit your X configuration file (just run `nvidia-xconfig` as root), and restart the X server."
Problém je, že balíček nvidia-xconfig nainstalovaný nemám, protože když ho chci instalovat, Synaptic mi automaticky odinstalovává nvidia driver, do čehož bych už nerad zasahoval, jelikož mi opětovné správné nastavení ovladače po aktualizaci trvalo opravdu pár dní. Jen doplním, že používám ten driver nvidia-glx jelikož ten nesvobodný ovladač mi nefunguje správně.
Může někdo poradit?
NVidia-settings nemuzes spustit, protoze mas nefunkcni driver. Doporucuju instalovat driver pres ENVY..
1. Pro jistotu zadej tyhle prikazy, pokud jsi nahodou nekdy Envy uz instaloval, nebo tak neco..
sudo apt-get remove envysudo apt-get remove envyngsudo rm -R /usr/share/envy2. Ted muzes zacit s instalaci..
pro Ubuntu a Xubuntu zadej tohle..
sudo apt-get install envyng-gtkpokud pouzivas Kubuntu, zadej tohle..
sudo apt-get install envyng-qtEnvy si posleze stahne potrebne baliky pro instalaci a samotny driver, vcetne konfigurace. Pokud nepojede driver ani po tomhle, tak je problem horsiho razu. Ja osobne mam Go 7300 a kernel 2.6.24.18 mi rozhodil ovladac taky. Na kernelu 2.6.24.16/19 funguje proprietalni ovladac instalovanej pres Envy(nebo ten nesvobodnej) bez problemu a balik nvidia-settings rovnez...
Balik nvidia-xconfig neinstaluj!!