Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: asus f3t- problem so zapnutim  (Přečteno 9314 krát)

kraken

• Návštěvník
asus f3t- problem so zapnutim
« kdy: 22 Července 2008, 16:27:44 »
zdravim, mam nb f3t ap008 , pouzivam ubuntu 7,04 a len nedavno mi nastal taky problem, nejde mi zapnut comp, on sa akoze zapne ale monitor nejde a vobec nereaguje, ale ked tak zapinam a natvrdo vypinam po takej hodine sa aj zapne, neviem  ci je problem v os alebo v nb, vie mi s tym niekto pomoct? vopred dik

Vetinari

• Stálý člen
  • **
  • ... so better use your brain!
Re: asus f3t- problem so zapnutim
« Odpověď #1 kdy: 22 Července 2008, 16:32:54 »
Pokud se nezapne monitor a nejde vstoupit do BIOSu, tak je to chyba HW.

kraken

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 22 Července 2008, 20:49:38 »
ale keby to bola chyba HW tak by sa uz vobec nezapol, ci nie? ale on sa po niekolkych stlaceniach on/off zapne a ide akoby sa nic nedialo
nebude chyba v niecom inom?

Vetinari

• Stálý člen
  • **
  • ... so better use your brain!
« Odpověď #3 kdy: 23 Července 2008, 10:23:19 »
Zapnout se může nebo nemusí, záleží, co to je chybu. Tipoval bych něco s napájením či s BIOSem. Jestli máš jiný monitor vyzkoušej ho, ať můžeš vyloučit chybu displaye. Dál zkus vypnout/zapnout Capslock a sleduj diodu a jestli nebliká, znamená to něco s deskou apod.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 23 Července 2008, 10:35:55 »
Např. já musím někdy vyndat baterku i napájecí kabel, aby se zapnul...

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

kraken

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 23 Července 2008, 18:04:02 »
Zapnout se může nebo nemusí, záleží, co to je chybu. Tipoval bych něco s napájením či s BIOSem. Jestli máš jiný monitor vyzkoušej ho, ať můžeš vyloučit chybu displaye. Dál zkus vypnout/zapnout Capslock a sleduj diodu a jestli nebliká, znamená to něco s deskou apod.

iny  monitor nemam, skoda, ale ked ho zapnem a stlacam capsloc /zapinam a vypinam/ tak po chvili uz nereaguje, presnejsie zieden klaves nereaguje

skusal som aj vybrat bateriu ale nepomohlo , dokonca ani bez baterie sa nezapne ked je cisto napojeny na el. siet
« Poslední změna: 23 Července 2008, 18:06:14 od kraken »

shadius

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 23 Července 2008, 18:29:26 »
IMHO studenak na desce, reklamace...stavalo se mi neco podobneho s FS Amilo

kraken

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 24 Července 2008, 15:54:22 »
dnes ked som zapinal comp tak zase to neslo, ale ked som vybral bateriu a odpojil od sieti, a dal to naspat naskocil na druhy krat, som sa cudoval, da sa to nejak vyriesit bez servisu?

shadius

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 24 Července 2008, 16:11:21 »
dnes ked som zapinal comp tak zase to neslo, ale ked som vybral bateriu a odpojil od sieti, a dal to naspat naskocil na druhy krat, som sa cudoval, da sa to nejak vyriesit bez servisu?
tezko, urco je to HW problem, lepsi se do toho ne*rat...maximalne tak aktualizovat bios, jinak nevim ceho by to moh byt problem

kraken

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 24 Července 2008, 20:38:43 »
ako aktualizujem ten bios??? na wiki som hladal ale nenasiel som, asi som slepy ???

shadius

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 24 Července 2008, 20:42:42 »
lol...to nema s linuxem co spolecnyho...budes mit bud v navodu k notasu nebo se podivej na oficialni stranky asusu http://cz.asus.com/products.aspx, najdi si tam svuj notas,stahni bios a aktualizuj podle navodu kterej by u mej mel bejt prilozenej. Ale podle toho ze pravdepodobne ani nevis co je BIOS tak se na to radsi vykasli a dej to na reklamaci, aktualizace biosu je docela riskantni vec

kraken

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 25 Července 2008, 14:57:37 »
lol...to nema s linuxem co spolecnyho...budes mit bud v navodu k notasu nebo se podivej na oficialni stranky asusu http://cz.asus.com/products.aspx, najdi si tam svuj notas,stahni bios a aktualizuj podle navodu kterej by u mej mel bejt prilozenej. Ale podle toho ze pravdepodobne ani nevis co je BIOS tak se na to radsi vykasli a dej to na reklamaci, aktualizace biosu je docela riskantni vec

ale no, ked som zvladol instalaciu a nastavenie linuxu tak ten bios sfuknem , ale dik za radu

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #12 kdy: 25 Července 2008, 16:08:02 »
Radši ten bios nech být, stejně to na 90% nic nevyřeší....a ubuntu a instalace? Prý stačí jedna slepice - jak to bylo s tim zrním kolem enteru.....
Xubuntu 12.04

kraken

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 25 Července 2008, 17:02:38 »
Radši ten bios nech být, stejně to na 90% nic nevyřeší....a ubuntu a instalace? Prý stačí jedna slepice - jak to bylo s tim zrním kolem enteru.....

az tak, ale kebi si mal tak oblubeny nb linuxom tak sa pohras kym to poriadne rozbehnes, raz ti nejde monitor, raz mechanika a potom ..... dalsie veci

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #14 kdy: 25 Července 2008, 17:19:46 »
Instalaci Linuxu zvládne i slepice. Stačí, aby někdo nasypal zrní kolem klávesy enter. :)

N. Á. V. O. D. Y.

kraken

• Návštěvník
« Odpověď #15 kdy: 25 Července 2008, 20:28:26 »
ked ste taky machry, pomoze mi ta sliepka opravit comp??? asi nie, ze? :P

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #16 kdy: 25 Července 2008, 20:36:09 »
Jak to mám vědět? Slepice jsou tupý...
Šis marjá, musím toho Béďu dostat od klávesnice, jinak se mi háčkne do systému...

Jedeš ty kohoute, od tý klávesnice?! 

N. Á. V. O. D. Y.

shadius

• Návštěvník
« Odpověď #17 kdy: 25 Července 2008, 21:31:01 »
btw. aktualizace biosu ti stejne poresi  max. tak problemy s kompatibilitou novejch DDR2 modulu a podobny kraviny (vsechno na strankach asusu), divil bych se kdyby ti to pomohlo (ale je to to jediny co s tim muzes delat), fakt bych se na to vykaslal a poslal na reklamaci do servisu, protoze ty ti to 100% spravi nebo vymeni...imho proste vadna deska, stolniho kompa by si taky vratil kdyby ti nesel zapnout

kraken

• Návštěvník
« Odpověď #18 kdy: 25 Července 2008, 21:48:29 »
compa mam z cz a ja som na slovenku , asi taky mesiec min. by som bol bez neho, to si nechcem ani predstavit, preto skusim ten bios, a uvidime, drzte mi palce,

... a dik za pomoc

Karel Ochman

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.leatherservice.wz.cz
« Odpověď #19 kdy: 12 Srpna 2008, 21:20:16 »
Já mám ten samý noťas i problém. Dvakrát už byl v servise. Je tam špatný kontakt výstupu na display.

kraken

• Návštěvník
« Odpověď #20 kdy: 22 Srpna 2008, 20:04:44 »
no je to mozne??? ono sa to spravilo samo, par dni som ho ani nevypol asi 2 tyzdne a uz to slape aj bez servisu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.