Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Dell už také prodává PC s předinstalovaným Ubuntu  (Přečteno 3980 krát)

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Re: Dell už také prodává PC s předinstalovaným Ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 23 Července 2008, 08:19:15 »
Hezký, mít takový noťas za necelých 9000 Kč by se mi líbilo. :) Ovšem u nás pro jistotu linuxovou verzi ani neprodávají...

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

cinan

« Odpověď #2 kdy: 23 Července 2008, 10:54:02 »
Milhouse: ...v českých obchodech se prodává za téměř dvojnásobnou cenu... Takze on sa aj mozno predava, ale kto by taky kompik kupil?
Blog-zapisky: http://blog.cinan.sk/

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #3 kdy: 23 Července 2008, 11:04:44 »
tak na SVK/CZE je elektronika a PC vzdy drahsie ako trebars v nemecku ci inde vo svete

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 23 Července 2008, 11:35:22 »
Milhouse: ...v českých obchodech se prodává za téměř dvojnásobnou cenu... Takze on sa aj mozno predava, ale kto by taky kompik kupil?

Jo to jsem si všiml, ale to nemění nic na věci, že v nabídce Ubuntu není...

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Spock lone wolf

• Aktivní člen
  • *
    • Hvozd - fotky přírody, foto zvířat
« Odpověď #5 kdy: 27 Července 2008, 06:28:45 »
Časem snad dorazí i sem. Ale kdekoliv je to dobře, protože se dá očekávat že se zase o něco zvýší penetrace mezi běžné uživatele ale hlavně - když bude zajištěna podpora od prodejce, je možnost že začne docházet k nasazení ve větší míře i v komerční sféře, zvlášť když bude znatelný rozdíl v ceně mezi GNU/Linux a Windows verzí. Což zas povede ke zvýšené poptávce po ovladačích a komerčních aplikacích, a snad se trochu pohne vývoj v téhle oblasti, což je teď asi nejvíc potřeba. Což v důsledku zas může vést jen k další poptávce po Linuxu.
Však to všichni známe, uživatelé nejsou protože není software a software není protože nejsou uživatelé.
No, jsem zvědavý na další vývoj.
A asi bych měl jít spát, začínám blábolit, jedna z posledních nočních už mi končí, hurá  :)

sandrick

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 27 Července 2008, 08:03:33 »
Budu trochu onen povestny "advocat diaboli"

Nedavno jsem (v USA) kupoval novy notebook od Dellu. S moznosti jit bud do verze s WV nebo Ubuntu. Zvolil jsem WV, prestoze je nepouzivam a ani nehodlam zacit.

Proc? Proste cena s VW a s Ubuntu je stejna. To bych musel byt velky fanda, abych sel do kompu s Linuxem, ktery muzu zadarmo stahnout, misto abych vzal komercni produkt v cene. Kdovi, kdy se mi treba ty Visty budou hodit...

Takze prodej s Linuxem pro me mel jenom ten vyznam, ze jsem veril v 100% Linuxovou kompatibilitu. Proste takhle se to neda delat, i kdyz urcite je to alespon trochu pozitivni.

honorguard

• Host
« Odpověď #7 kdy: 27 Července 2008, 10:08:37 »
Já jsem svůj notebook koupil s Vistou protože ho bez OS ani s nějakým freedosem či něčím jiným neměli. ale kdyby ho měli za stejnou cenu s Ubuntu tak ho koupím s Ubuntu. Ty Visty stejně v životě nepoužiju. Ani jsem je neviděl. Není ta tvoje verze Visty náhodou vázana na HW?

sandrick

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 27 Července 2008, 18:58:11 »
Já jsem svůj notebook koupil s Vistou protože ho bez OS ani s nějakým freedosem či něčím jiným neměli. ale kdyby ho měli za stejnou cenu s Ubuntu tak ho koupím s Ubuntu. Ty Visty stejně v životě nepoužiju. Ani jsem je neviděl. Není ta tvoje verze Visty náhodou vázana na HW?

Jasne ze je. Muzu ji pouzivat jenom na tomhle notasu, to je jasny.

Jinak druhy zaludny problem je v tom, ze Dell proste nabizi Linux jenom na "predkonfigurovanych" sestavach. Normalne (bez Linuxu) si muzes postavit "notebook na miru", ale rozhodnes-li se pro Linux, musis vzit nejakou "tovarni konfiguraci". To me take iritovalo. Hloupy Dell...

cinan

« Odpověď #9 kdy: 27 Července 2008, 19:00:43 »
No co ked si vyberies nieco, co velmi nechce pracovat s Linuxom? Potom sa budes stazovat na Dell aj Linux. Teraz sa stazujes len na Dell :) Linux stale nie je ako Windows, pretoze linux (vlastne jeho vyvojari) si vela ovladacov musia robit sami, zatial co k windowsu dostanes CD s ovladacmi, aby windows bol fukncny.

ADIO45

• Stálý člen
  • **
  • snažím poradit...nezáleží na karmy ale snahu :)
    • Dráčkovo herní doupě
« Odpověď #10 kdy: 27 Července 2008, 19:08:11 »
Dell s Ubuntu je drahý a radši bych koupil macbook a je to  :P
Jednou psalo že Dell s Ubuntu je drahý než než Vista asi kolem stála Dell s Ubuntu 21 000kč a já přesně nevím kolik stojí a myslím to. Dell s Ubuntu bych radši nekoupil a stačí koupit normální notebook nebo pc. A nainstalovat Ubuntu a je to.
*500
Toshiba L505 - iCore-3, ATI Radeon HD, 4GB ram,500GB  + Win7 s virtual Ubuntu
Neumím psát česky. Jsem sluchově postižení...

sandrick

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 27 Července 2008, 19:12:40 »
No co ked si vyberies nieco, co velmi nechce pracovat s Linuxom? Potom sa budes stazovat na Dell aj Linux. Teraz sa stazujes len na Dell :) Linux stale nie je ako Windows, pretoze linux (vlastne jeho vyvojari) si vela ovladacov musia robit sami, zatial co k windowsu dostanes CD s ovladacmi, aby windows bol fukncny.

Toho jsem se opravdu nebal. Tim, ze si vyberes jiny model procesoru, vice/mene RAMky, chces NVidia kartu, rychlejsi harddisk si zadne problemy s nekompatibilitou nezpusobis. On na tom Linux s tema ovladacema neni vubec zle, ale je treba dobre vedet, ze tato wireless karta "defaultne pojede".

LadaLUNI

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #12 kdy: 27 Července 2008, 19:48:11 »
Koupil jsem v USA DELL XPS 1530 s WV za polovicni cenu nez u nas.Poslat to do Cech neni vubec zadny problem za 3 dny jsem ho mel na stole. Ubuntu jede spickove jedina vec, ktera je polofunkcni je touchpad krysa. Nevim asi jak je jeji povrch stribrny tak funguje a nefunguje. Wifi potrebovala trochu rucniho instalovani ale jede bez vypadku. Jinak vse funguje spickove i dalkove ovladani. Mame globalni svet, obchody i firmy tak proc toho nevyuzit.
Tiskneme srdcem

cinan

« Odpověď #13 kdy: 27 Července 2008, 19:58:50 »

Toho jsem se opravdu nebal. Tim, ze si vyberes jiny model procesoru, vice/mene RAMky, chces NVidia kartu, rychlejsi harddisk si zadne problemy s nekompatibilitou nezpusobis. On na tom Linux s tema ovladacema neni vubec zle, ale je treba dobre vedet, ze tato wireless karta "defaultne pojede".
existuju aj ine HW komponenty, napr. doska. A tiez citacka kariet, webkamera atd.

Jiří :Kačer: Voseček

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
« Odpověď #14 kdy: 27 Července 2008, 22:53:10 »
No já myslím, že díky službám jako shipipto či jak se to jmenuje si tohle můžete bez problémů koupit, přidal jsem si k tomu počítači PC speaker, 2 GB ram a 550 dolarů, kdybych neměl počítač, tak si to koupím :) Při dnešní ceně dolaru ...
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

sandrick

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #15 kdy: 28 Července 2008, 10:40:29 »

existuju aj ine HW komponenty, napr. doska. A tiez citacka kariet, webkamera atd.

Ty jses desnej stoura... Co jsi tim chtel rict? Myslis, ze do te Linuxove verze davaji jinou desku?  ;)
Podivej se prosim Te na stranky Dellu, jak si muzes vybirat mezi komponentama. Checkni konfiguraci te Linuxove verze. Zjistis, ze fakt neni na vyber mezi 15 webkamerama nebo cteckama karet. Navic nevim jak komu, ale mne je uplne volny jakou kameru nebo ctecku mam, dokud to jde. V porovnani s Linuxovou verzi je zrovna ta wireless jina, za tu, co pujde bez problemu pod Linuxem, si proste musis priplatit. Nejvetsi vyber mas v procesoru, grafice, ramce, hardu, taky to dela nejvetsi rozdil ve vykonu/komfortu prace.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.