Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Enemy Territory a IOquake3 nenajde žádný server  (Přečteno 2775 krát)

Radim Drapela

• Návštěvník
Enemy Territory a IOquake3 nenajde žádný server
« kdy: 23 Července 2008, 09:19:46 »
Měl bych jeden dotaz. Mam Ubuntu 8.04 a nainstaloval jsem si Enemy Territory a IOquake3. V single módu vše běží jak má, ale když chci hrát multiplayer po internetu, ani jedna z her nenajde žádná server.

V Enemy Territory jsem nainstaloval poslední patch 2.60b, nepomohlo. Jelikož jsem připojen přes WiFi router a WAN, zkoušel jsem i forwardování portů. Bohužel bez úspěchu. Vždy když dám ve hře Refresh serverů, tak hra na chvilku zatuhne a žádný server nevypíše. Zkoušel jsem najít i servery ručně a dát connect to IP, ale opět to nešlo. Připadá mi, jako by hra byla blokovaná firewallem nebo něčím, ale ja žádný firewall neinstaloval. Je v Ubuntu 8.04 něco nainstalováno standartně, co by to mohlo blokovat?

Nutno podotknout že na Windows hry přes internet hraji (na stejném PC, např Quake 3 Arena), bez forwardování portů a vše funguje OK, tudíž si myslím že ve směrování internetu pře WiFi (WAN) problém nebude. Myslím že problém bude někde mezi hrou a Ubuntu.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Radim Drapela

• Návštěvník
Re: Enemy Territory a IOquake3 nenajde žádný server
« Odpověď #2 kdy: 24 Července 2008, 21:41:37 »
Tak tohle mi zrovna moc nepomohlo. Tam se vsude resi pouze jak hru nainstalovat a zprovoznit. Mne hra bezi, kdyz si zalozim vlastni server, vsechno OK, ale proste nemuzu (nevidim) na zadny server internetovy.  :(

zeminem

« Odpověď #3 kdy: 22 Listopadu 2010, 20:28:54 »
Tak tohle mi zrovna moc nepomohlo. Tam se vsude resi pouze jak hru nainstalovat a zprovoznit. Mne hra bezi, kdyz si zalozim vlastni server, vsechno OK, ale proste nemuzu (nevidim) na zadny server internetovy.  :(
Proč zakládáš vlastní server? Možná bude problém v nastavení a připojení.. je tam víc variant jak se připojit k netu, pokud nemáš vybranou tu správnou tak ti to samozřejmě nic nenajde.. Stalo se mi to taky, protože jsem se v tom rochal -> u mě (ADSL) to vyřešilo přepnout se na xDSL.. předpokládám, že budeš mít obdobný problém_
http://zeminem.cz/ (to jsi v životě neviděl)

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 23 Listopadu 2010, 19:08:50 »
No, evidentně to problém nebyl, když jste se 2 roky neozval. ;D Ale to neva, lze vložit i jen přímo IP s portem, jen kdybych si tak vzpoměl jak. ;)

N. Á. V. O. D. Y.

zeminem

« Odpověď #5 kdy: 23 Listopadu 2010, 19:48:34 »
No, evidentně to problém nebyl, když jste se 2 roky neozval. ;D Ale to neva, lze vložit i jen přímo IP s portem, jen kdybych si tak vzpoměl jak. ;)
Tak je přímo myslím v hlavní nabídce přímo ve hře (jelikož celé Enemy je muťák) možnost připojit se k IP a není nic lehčího než do řádky která vyskočí napsat IP s portem.. Pro test uvádím jeden momentálně funkční a schopný: "94.75.233.116:27960"

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #6 kdy: 23 Listopadu 2010, 19:52:37 »
Sakra, proč komentujeme 2 roky starý topic?  :o  8)

N. Á. V. O. D. Y.

zeminem

« Odpověď #7 kdy: 23 Listopadu 2010, 20:48:11 »
Sakra, proč komentujeme 2 roky starý topic?  :o  8)
Omlouvám se za to můžu já.. brouzdal jsem a nevšiml jsem si data, každopádně hodit se to může..

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.