Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Bluetooth  (Přečteno 1845 krát)

matkopk

• Návštěvník
Bluetooth
« kdy: 24 Července 2008, 20:38:03 »
mam otazku, pomalicky sa dostavam do linuxovych zalezitosti a celkom mi to ide, ale nikde neviem najst ako je mozne vypnut bluetooth bez pomoci tlacidla na vypnutie. mam totizto integrovany bluetooth v laptope, ale neviem ho vypnut, maximalne tak skryt ikonu, avsak to mi velmi nepomoze, lebo ho nepouzivam a pri praci len na baterii mi zbitocne tu bateriu papa. dakujem za pomoc

Pepe999

• Stálý člen
  • **
Re: Bluetooth
« Odpověď #1 kdy: 25 Července 2008, 10:28:13 »
mam otazku, pomalicky sa dostavam do linuxovych zalezitosti a celkom mi to ide, ale nikde neviem najst ako je mozne vypnut bluetooth bez pomoci tlacidla na vypnutie. mam totizto integrovany bluetooth v laptope, ale neviem ho vypnut, maximalne tak skryt ikonu, avsak to mi velmi nepomoze, lebo ho nepouzivam a pri praci len na baterii mi zbitocne tu bateriu papa. dakujem za pomoc
Rekl bych, ze bude stacit zapsat modul "bluetooth" na blacklist..
Kód: [Vybrat]
sudo gedit /etc/modprobe.d/blacklistNa konec vypisu dopsat pouze "bluetooth"(bez uvozovek), tim dosahnes ze se nebude po startu loadovat bluetooth modul a zarizeni se tim padem nespusti. V pripade ze budes nekdy bth potrebovat ho muzes zase smazat a restartovat.. :)

edit: Ted jsem si vsiml, ze v tom prikazu jsem udelal chybu a napsal jednu tecku navic. Omlouvam se za pripadne komplikace... :)
« Poslední změna: 02 Srpna 2008, 11:14:37 od Pepe999 »

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #2 kdy: 26 Července 2008, 21:53:27 »
Není potřeba nic mazat, postačí
Kód: [Vybrat]
sudo modprobe -r bluetooth
sudo modprobe bluetooth

to -r tam je jako remove tj. unloaduje daný modul. Ovšem nejsem si jist, zda bude stačit pouze toto, zda by naopak natažený modul neměl řešit stav zařízení, stejně tak, jak je to u wifi - tj. vypnout rádiovou část.
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

matkopk

• Návštěvník
...
« Odpověď #3 kdy: 31 Července 2008, 14:24:09 »
skusal som to cez ten blacklist, ale pri zapisani mi ho nevie ulozit a vypise mi hlasenie "** (gedit:8172): WARNING **: Hit unhandled case 1 (Súbor nenájdený) in gedit_unrecoverable_saving_error_message_area_new. "... a ked pouzijem "sudo modprobe -remove bluetooth" vypise mi ze bluetooth je aktivny, teda neviem s tym aj tak pohnut...  ale dakujem za ochotu, asi zostanem pri zapnutom bluetoothe. neda sa uplne odstranit modul ktory spusta ten bluetooth?
« Poslední změna: 31 Července 2008, 14:32:00 od matkopk »

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 31 Července 2008, 14:25:47 »
To jde i naklikat ne? v "Sezení" myslím.
Xubuntu 12.04

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.