Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: bluetooth - problem se zapisem souboru na mobil (Nokia 5500 Sport)  (Přečteno 3315 krát)

Redwizara

• Návštěvník
    • Redwizara's web
Ahojte,

pripojila jsem si symbianovy mobil pres bluetooth (Nokia 5500 Sport), ale kdyz na nej chci zapsat nejaky soubor, vyskoci hlaska "Operace není podpůrnou vrstvou podporována".

Snazila jsem se to vygooglit, ale nasla jsem podobny problem pouze ve spojitosti zapisu a to na NTFS disky. Netusim, jaky souborovy system pouziva tento mobil a ani nevim, jak to mam zjistit. Pomuze doinstalovat balicky pro podporu zapisu na NTFS diky nebo co s tim mam delat?

Predem diky za odpoved ;)
« Poslední změna: 09 Ledna 2009, 00:03:14 od Anna Taliánová »
Říká se, že když přehrajete to CD od Microsoftu pozadu, uslyšíte satanistické vzkazy. To ale ještě nic není. Když to totiž pustíte dopředu, nainstaluje to Windows...

elnino22

• Návštěvník
    • centrala.zapto.org
Re: Problem se zapisem souboru na mobil
« Odpověď #1 kdy: 27 Července 2008, 22:30:17 »
ja mam nokia 6300 a cez bluetooth som sa spojil bez problemov, tiez mi nechcelo nakopirovat priamo, ale potom som klikol na tu modru ikonku hore pravým alebo lavym tlacitkom a dal som nieco take ako poslat subor. inakší spôsob neviem, mám skúsenost iba s týmto mobilom
PC I : M2A-VM, Athlon 64 X2 4000+, 4GB DDR2 800Mhz, WinFast PX7600 GT TDH Extreme,SkyStar2 Ubuntu
PC II: M2A-VM, Athlon 64 3200+,2GB DDR2 800Mhy, MSI 7300 GT, Ubuntu

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
  • skill :: aggressive-llama
    • MojeID
« Odpověď #2 kdy: 28 Července 2008, 16:04:52 »
Nevím jak pod GNOME, ale v KDE se to normálně propojí pomocí OBEX protokolu a kopírování na moji E60 je zcela bez problémů.
Kubuntu forever :-)

Redwizara

• Návštěvník
    • Redwizara's web
« Odpověď #3 kdy: 28 Července 2008, 23:34:13 »
jenze kdyz dam poslat soubor, prijma se to do interni pameti a s tim je problem; neodesle soubor vetsi jak 6MB - jde to snad zmenit, at se zpravy prijmaji na kartu?
« Poslední změna: 09 Ledna 2009, 00:03:54 od Anna Taliánová »
Říká se, že když přehrajete to CD od Microsoftu pozadu, uslyšíte satanistické vzkazy. To ale ještě nic není. Když to totiž pustíte dopředu, nainstaluje to Windows...

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
  • skill :: aggressive-llama
    • MojeID
« Odpověď #4 kdy: 29 Července 2008, 09:27:28 »
jenze kdyz dam poslat soubor, prijma se to do interni pameti a s tim je problem; neodesli soubor vetsi jak 6MB - jde to snad zmenit, at se zpravy prijmaji na kartu?

Já teda nevím jak tvůj mobil, ale mlj jde připojit jako disk (podporuje mass storage) a tudíž na něj mohu zapisovat kam chci.
Kubuntu forever :-)

JohnyN

• Host
« Odpověď #5 kdy: 29 Července 2008, 09:43:15 »
Ahojte,

pripojila jsem si symbianovy mobil pres bluetooth (Nokia 5500 Sport), ale kdyz na nej chci zapsat nejaky soubor, vyskoci hlaska "Operace není podpůrnou vrstvou podporována"

Snazila jsem se to vygooglit, ale nasla jsem podobny problem pouze ve spojitosti zapisu at na NTFS disky. Netusim, jaky souborovy system pouziva tento mobil a ani nevim, jak to mam zjistit. Pomuze doinstalovat balicky pro podporu zapisu na NTFS diky nebo co s tim mam delat?

Predem diky za odpoved ;)

Zdravím, skúste si nastaviť telefón ako dôveryhodný. Kliknite pravým tlačítkom na ikonu bluetooth, vyberte "Nastavenia" a v "Spojených zariadeniach" vyberte svoj telefón. Potom kliknite na tlačítko "Pridať dôveryhodnosť". Teraz by už bluetooth spojenie malo fungovať korektne.

Ak tam svoj telefón ešte nemáte, nemáte ho spárovaný s PC. Takže kliknite pravým tlačítkom na ikonu bluetooth a vyberte "Prehľadávať zariadenia" v nich vyberte svoj telefón a kliknite na "Pripojiť". Následne prebehne párovanie, telefón sa spýta na heslo, vy vložíte ľubovoľné heslo a následne sa na to opýta Ubuntu. V Ubuntu vložíte opäť to isté heslo. Teraz máte telefón s PC spárovaný a môžte prechádzať jeho obsah cez Nautilus. Kliknite pravým tlačítkom na ikonu bluetooth a vyberte "Prehľadávať zariadenie", vyberte svoj telefón a kliknite opäť na pripojiť. Mal by sa vám otvoriť Nautilus a v ňom by mala byť aj dostupná pamäť. karta.

Želám pekný deň

Mirectec

• Návštěvník
Re: bluetooth - problem se zapisem souboru na mobil (Nokia 5500 Sport)
« Odpověď #6 kdy: 29 Května 2009, 17:37:31 »
Mam stejny problem, vypisuje to stejnou hlasku.. Mazat soubory muzu, ale nahravat ne :-/ Nevi nekdo co s tim ?

Jirka-J

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 03 Června 2009, 00:21:56 »
Mám taky 5500, přehrávání souborů do počítače funguje, opačně rovněž. Na Hardym fungovalo jen stahování, zapisování na kartu ne.
Přístroje mám spárovány , počítač nastaven na viditelný.

Pichca

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 03 Června 2009, 05:40:39 »
Mně pomohlo odebrání mobilu ze Známá zařízení a znovu Nastavení nového zařízení.
ACER Extensa 5220 s Lucid Lynx.
Na flash-ce Maverick Meerkat.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.