Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: KDE 4.1 vyslo!  (Přečteno 9438 krát)

honorguard

• Host
Re: KDE 4.1 vyslo!
« Odpověď #25 kdy: 01 Srpna 2008, 06:56:59 »
No tak ono se na tom ještě stále pracuje a ještě chybí přenést spousta dalších věcí. Ale ty plasmoidy které mi tohle dělají mi dřív šly, alespoň dříve. Mě to tedy taky nepadá, ale klauncher má tendence občas hapnout a taky se mi dřív stávalo že když jsem nesmazal .kde4 tak se mi pořád restartovaly x-ka. Vím že to je nějaký problém integrace compizu a KDE4, protože bez compizu se mi to nestávalo, ale teď už je to delší doba...

tom.i (Duriel)

• Aktivní člen
  • *
    • Tomíkův BLOG
« Odpověď #26 kdy: 01 Srpna 2008, 09:33:29 »
No tak ono se na tom ještě stále pracuje a ještě chybí přenést spousta dalších věcí. Ale ty plasmoidy které mi tohle dělají mi dřív šly, alespoň dříve. Mě to tedy taky nepadá, ale klauncher má tendence občas hapnout a taky se mi dřív stávalo že když jsem nesmazal .kde4 tak se mi pořád restartovaly x-ka. Vím že to je nějaký problém integrace compizu a KDE4, protože bez compizu se mi to nestávalo, ale teď už je to delší doba...
Co ty delals zase v 6t rano tady :D

Jinak taky testuji KDE4.1, je to celkove zvlastni system. Pokud neco zavratnejsiho zmenite a odhlasite se a pak se chcete hned prihlasit, tak najednou to je cely spatny :D Teda nevim jak u Vas, ale jak kdyz si diky HONORGUARDove rade, uninstalil Kmix pro KDE4, pac brutalne trva nez to najede, pak jsem se odhlasil a chtel se prihlasit a najednou ejhle balckbox jak svina. Pomohl az jedine restart.
Pak jsem prisel na to, ze pomuze po uprave jedine a to upravit, odhlasit, reboot. A pak vse krasne funguje. Ted uz jsem tak paranoidni, ze pri kazde zmene radeji zalohuji .kde4 :D
Jinak mi celkem vadi, ze nemohu na svem notebooku pouzivat rozjasnovani displaye pac nefungujou jaksi FN klavesy, aj celkove mi tam chybi nejakej powermanagement jak je v KDE3 :(
HP 6715b, 2 GB RAM, TL-60 Turion64 X2, 2 GHz, ATI X1250, 15,4" 1680x1050, Archlinux x64

tom.i (Duriel)

• Aktivní člen
  • *
    • Tomíkův BLOG
« Odpověď #27 kdy: 01 Srpna 2008, 10:30:57 »
Ha, novej poznatek, seklo se mi KDE4 po nastartovani kbluetooth a pripojeni telefonu :-/ skoda no..
HP 6715b, 2 GB RAM, TL-60 Turion64 X2, 2 GHz, ATI X1250, 15,4" 1680x1050, Archlinux x64

Jiří :Kačer: Voseček

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
« Odpověď #28 kdy: 01 Srpna 2008, 11:01:57 »
Vím že to je nějaký problém integrace compizu a KDE4, protože bez compizu se mi to nestávalo, ale teď už je to delší doba...
Proč ještě používáš Compiz? Efekty prostředí má už přímo KWin. Sice nemá Kostku, ale klasické věci ano a funguje to super.
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

cinan

« Odpověď #29 kdy: 01 Srpna 2008, 11:09:19 »
tak mne napr. chyba expose a expo (alebo iny prepinac ploch, skratky zatial nechcem pouzivat)
Blog-zapisky: http://blog.cinan.sk/

tom.i (Duriel)

• Aktivní člen
  • *
    • Tomíkův BLOG
« Odpověď #30 kdy: 01 Srpna 2008, 11:12:48 »
Vím že to je nějaký problém integrace compizu a KDE4, protože bez compizu se mi to nestávalo, ale teď už je to delší doba...
Proč ještě používáš Compiz? Efekty prostředí má už přímo KWin. Sice nemá Kostku, ale klasické věci ano a funguje to super.
Presne tak, expo je uplne kozi v KDE4ce, a celkove takovy jenom light efekty my staci bohate, kostkou uz jsem prepapkanej :D

tak mne napr. chyba expose a expo (alebo iny prepinac ploch, skratky zatial nechcem pouzivat)
Ja si to nastavil na WIN+E jak to bylo v COMPIZU a max.spokojenost, libi se mi zobrazeni vsech tech ploch.

Skoda ze nejde udelat, aby byl nahled na EXPO ale dalo se treba psat v OOo WRITERu a pritom cucet na PDFko na dalsi plose :-)

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
« Odpověď #31 kdy: 01 Srpna 2008, 15:25:54 »
Expose (tj. rozmístění všech oken na ploše a vybrání potřebného okna kliknutím) v KWin je. Defaultně aktivované najetím myši do levého horního rohu či ctrl+f9 (f10 pro všechny plochy). Expo - je Desktop Grid, což je podobné, aktivované ctrl + f9.
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

cinan

« Odpověď #32 kdy: 01 Srpna 2008, 15:36:30 »
Edit: nie, expo nieje desktop grid. Expo je napr. toto http://www.kde-look.org/content/preview.php?preview=2&id=86028&file1=86028-1.jpg&file2=86028-2.jpg&file3=86028-3.jpg&name=cinan%27s+first+KDE4
asi si si pomylil expo a expose... a expose/nahradu expose nemam
« Poslední změna: 01 Srpna 2008, 15:40:09 od cinan »
Blog-zapisky: http://blog.cinan.sk/

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
« Odpověď #33 kdy: 01 Srpna 2008, 15:44:55 »
No ano, je to jen náhrada o které jsi psal. Také lze přesouvat okna z plochy do plochy. Každopádně to myslím není výrazný důvod, proč nadále živit Compiz, když to je asi tak jediná užitečná funkce, která není v KWin plně nahrazená. Expose funguje - zkus si to jak jsem psal.   

Nemec

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #34 kdy: 08 Srpna 2008, 18:18:43 »
Mě kde 4.1 zklamalo. Po testování 4.0 jsem byl opatrný a nainstaloval na testování základní systém Ubuntu na samostatnou část pevného disku. Nestabilita. Plazma pořád padá, doplňky někdy fungují a někdy ne, MENU NEJDE EDITOVAT, na změny v kmenuedit zobrazení nereaguje.
Jsem fanda KDE ale po tomhle přemýšlím, že si začnu zvykat na Gnome.

jiri-j

• Aktivní člen
  • *
  • skill: Lama
« Odpověď #35 kdy: 10 Srpna 2008, 00:52:41 »
Já používám Archlinux a KDE 4.1 jsem si nechtěně nainstaloval aktualizacemi. Jsem převakvapen, protože jsem čekal, že systém bude padat a bude nestabilní, opak je pravdou. Navíc se mi zdá rychlejší než KDE3. Nějaké mouchy sice má, ale doufám, že ty budou časem vyřešeny ....
Acer Aspire 3023WLMi, Sempron 3000+, ATI Mobility Radeon X700, 512MB RAM, Archlinux

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
« Odpověď #36 kdy: 10 Srpna 2008, 19:12:17 »
Včera jsem se odvážil a po nedávném zklamání s KDE4 nainstaloval KDE 4.1.
Musím říct, že jsem velmi spokojený. Spousta věcí, které mi ve verzi 4.0 chyběly, je nyní funkčních. Jsem spokojený, takže Gnome, které jsem několik let spokojeně používal, nahradím opět za KDE.
Stále mi však spousta věcí chybí. AmaroK, K3B, Krusader, Adept a další programy bych ale rád brzy viděl přepsané pro QT4, aby lépe zapadly.

honorguard

• Host
« Odpověď #37 kdy: 10 Srpna 2008, 19:16:57 »
Amarok už je a je celkem funkční. Zagoogli Amarok-nightly a najdeš na něj repozitář. Jinak fn klávesy a powermanagement ovládám pomocí kpowersave z KDE3.

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
« Odpověď #38 kdy: 10 Srpna 2008, 19:29:42 »
Já nejdřív našel Amarok ve zdroji s KDE 4.1. Ten ale chtěl stahovat jako závislost i dalších skoro 250MB -dev a -dbg balíků, což se mi s mým pomalým připojením nechtělo.
Teď tedy stahuji amarok-nightly, který s sebou vezme "jen" 150MB.

A ještě pro zajímavost moje KDE 4.1 plocha:

Mám takový dotaz - nevíte, jak v ovládání hlasitosti nastavit jednu klávesovou zkratku pro více kanálů? Chtěl bych regulovat všech 6 kanálů pomocí klávesnice.
« Poslední změna: 10 Srpna 2008, 19:52:51 od Tomáš Pikálek »

Spock lone wolf

• Aktivní člen
  • *
    • Hvozd - fotky přírody, foto zvířat
« Odpověď #39 kdy: 10 Srpna 2008, 22:50:38 »
Já nevím, mně ta čtyřková verze připadá nic moc. Nebo je to jen problém 4.0 na 64bitu, že nejde pomalu nic v systému nastavit pomocí grafického rozhraní? Možná jsem jen někde něco přehlédl. Navíc kulatou a lesklou grafiku opravdu nemusím, ale ta se přeci jen dá vždycky aspoň změnit.

Martin-22

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.jmnet.cz/
« Odpověď #40 kdy: 10 Srpna 2008, 23:52:00 »
kopete (kde je irc plugin?)

Tak tohle by me teda vazne zajimalo, proc uz tam neni, nevite to nekdo ?
Kdy vlastne zmizel, byl jeste v KDE 4.0 ?

Budu vdecny za jakoukoliv informaci co se s IRC pluginem stalo.

Diky

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
« Odpověď #41 kdy: 11 Srpna 2008, 16:04:47 »
Nebo je to jen problém 4.0 na 64bitu, že nejde pomalu nic v systému nastavit pomocí grafického rozhraní?
Problém je spíš, že spousta věcí byla napsána úplně od začátku a tyto volby ještě nebyly vytvořeny. Určitě se ale zpět do KDE dostanou v některé příští verzi.

Vyzkoušel jsem ten AmaroK nightly a musím říct, že verze pro KDE3 se mi zatím líbí víc.

honorguard

• Host
« Odpověď #42 kdy: 11 Srpna 2008, 16:24:09 »
Mě by se nightly líbil ale prostě ještě nefunguje správně a já amarok mám puštěný prakticky pořád. Taky v něm plno věcí zatím nejde...

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
« Odpověď #43 kdy: 11 Srpna 2008, 18:30:38 »
No právě, spousta věcí, kvůli kterým AmaroK používám, v něm nejde (nebo jsem na ně možná nepřišel, zatím jsem to moc nezkoumal).

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.