Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Odinstalace Ubuntu  (Přečteno 1377 krát)

maestorm

• Aktivní člen
  • *
  • my faith
Odinstalace Ubuntu
« kdy: 28 Července 2008, 17:44:23 »
Ahoj mám tu takový problém, vysvědlím to radši hned, než se mě někdo bude ptát, proč se mi UBUNTU nelíbí...
takže bylo nebylo... přešel jsem z WIN na UBUNTU a po chvíli jsem zjistil, že jsem ho špatně instaloval a zvolil si mámo místa na HDD a tak jsem si myslel, že když ho přeinstaluji, tak už to bude vyřešeno nicméně tato instalace se také tak moc nevyvedla jak měla a tak potřebuji poradit jak ten 2. UBUNTU uninstalovat a nastavit u toho prvního více HDD (vím že naopak by to bylo jednodušší, ale ty programy co mám na1. nainstalovaný zkrátka mi to dalo dost práce a nerad bych to opakoval, i když pár chybek jako nefunkční připojení k internetu, WIFI, (webcam interní v notebooku a ještě jsem ji v UBUNTU nepotřeboval a tím i nezkoušel)...
předem děkuji a počítám že tento problém je na déle tak já počkám...
« Poslední změna: 28 Července 2008, 17:54:46 od Vojtěch Trefný »
m@estorm

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: ODINSTALACE UBUNTU
« Odpověď #1 kdy: 28 Července 2008, 17:53:09 »
Zalazi ako si zrucny.
Je moznost nabootovat do toho ubuntu co chces nechat a odstarnit ten co nechces. Potom mozes volne miesto primountovat do nejakeho adresara a tym pridat miesto.
Mozes tiez pouzit zalohu
http://wiki.ubuntu.cz/Záloha a obnova systému
spojit oba oddieli a potom vratit system. Po tomto by si musel doinstalovavat GRUB.
Ovsem za najbezpecnejsie povazujem novu instalaciu aj ked to je najnarocnejsie.
Lenovo Ideapad Slim 5 Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.