Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nestabilita Compiz Fusion [vyřešeno]  (Přečteno 3092 krát)

KnOx

• Návštěvník
Nestabilita Compiz Fusion [vyřešeno]
« kdy: 28 Července 2008, 19:56:55 »
Cau

sem tu novej tak sry jestli uz tenhle problem se nekde probiral  :)
mam distribuci Ubuntu 8.04 (dual boot Vista+Ubuntu)
a mam problem s 3d prostredim grafiku mam nainstalovanou je to ATI mobility HD 2600
3D prostredi funguje bezproblemu do te doby nez napriklad zacnu minimalizovat nejakou aplikaci
kdyz ji minimalizuji 5krat po sobe (v kratkem casovem intervalu) tak se mi linux restartuje a nebo mi jako kdyby se sam odhlasi a naskoci mi obrazovka pro prihlasovani...
sem v linuxu zacatecnik tak si fakt nevim rady...
mam jen takove tuseni ze by mohlo byt neco s ovladacy grafiky jinak fakt nevim...
zkousel sem preinstalovat Compiz Fusion ale nepomohlo to...
kdyz vypnu Compiz Fusion tak je vse v pohode linux je stabilni

btw: ntb Intel T2330 1.6Ghz CPU; 3GB RAM; 160GB HDD
« Poslední změna: 01 Srpna 2008, 16:11:18 od qUAKER »
ThinkPad R61

JohnyN

• Host
Re: Nestabilita Compiz Fusion
« Odpověď #1 kdy: 28 Července 2008, 23:14:28 »
Zdravím, problém bude pravdepodobne v ovládačoch na grafiku. S tým však nič neurobíte. ATI je dosť problematické v Ubuntu. Záleží to na tom, akú podporu zo strany výrobcu grafika má.. občas nájdete aj ATI, ktorá beží úplne v pohode.

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #2 kdy: 29 Července 2008, 09:57:35 »
Co máte konkrétně za kartu? Mobility Radeon HD2600 jsem nikde nenašel - pouze Mobility Radeon X2600. Pokud je to tato karta, její podpora je až v posledních ovladačích (8-7), takže pokud např. používáte ovladač z repozitářů (což je verze 8-3), tak to může být právě problém. Pokud tedy používáte nějaký starší ovladač, nainstalujte verzi 8-7 (ke stažení na stránkách ATI - při volbě systému a karty sice X2600 chybí, ale to neva - pro všechny ATI karty v linuxu se stejně doklikáte na stejný soubor, takže zvolte cokoli, např. X1800)

Případná instalace proběhne nejlépe podle návodu (metoda 2): http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #3 kdy: 29 Července 2008, 09:58:05 »
Zdravím, problém bude pravdepodobne v ovládačoch na grafiku. S tým však nič neurobíte. ATI je dosť problematické v Ubuntu. Záleží to na tom, akú podporu zo strany výrobcu grafika má.. občas nájdete aj ATI, ktorá beží úplne v pohode.
Ještě chyběla rada "Nainstalujte si windows"  ;D
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

KnOx

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 29 Července 2008, 11:38:47 »
Co máte konkrétně za kartu? Mobility Radeon HD2600 jsem nikde nenašel - pouze Mobility Radeon X2600. Pokud je to tato karta, její podpora je až v posledních ovladačích (8-7), takže pokud např. používáte ovladač z repozitářů (což je verze 8-3), tak to může být právě problém. Pokud tedy používáte nějaký starší ovladač, nainstalujte verzi 8-7 (ke stažení na stránkách ATI - při volbě systému a karty sice X2600 chybí, ale to neva - pro všechny ATI karty v linuxu se stejně doklikáte na stejný soubor, takže zvolte cokoli, např. X1800)

Případná instalace proběhne nejlépe podle návodu (metoda 2): http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu

Mobility Radeon HD2600 = Mobility Radeon X2600
jinak ted mam ovladace 8.47.3 (podle ati catalisty centru) takze by tim padem verze 8.7 mela pomoct jdu ji sosnout a zkusim instalaci zatim dik za radu
ThinkPad R61

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #5 kdy: 29 Července 2008, 11:51:43 »
Mobility Radeon HD2600 = Mobility Radeon X2600
jinak ted mam ovladace 8.47.3 (podle ati catalisty centru) takze by tim padem verze 8.7 mela pomoct jdu ji sosnout a zkusim instalaci zatim dik za radu
No, právě že 8.47.3 není 8-7. V tom číslování je docela bordel. Verze 8.47.3 je myslím právě ovladač v repozitářích (tedy 8-3). Nejnovější (a první, který podporuje Mobility X2600) je 8.51.2.

Jinak to číslování 8-3, ..., 8-7 je něco jako číslování ubuntu. 8 jako rok 2008 a 7 jako červenec - tedy označení releasu. Verze ovladače má jiné číslo a je uvedena např. v release notes na stránkách ATI, nebo jak správně hledáš v CCC.

Apropos: Před instalací nového ovladače "VYPNI" compiz. Mě to vždy nějak blblo, pokud jsem nechal compiz zapnutý a vrtal jsem se v ovladači. Jinak zálohovat xorg.conf je doufám samozřejmostí ...

JohnyN

• Host
« Odpověď #6 kdy: 29 Července 2008, 12:39:57 »
Ještě chyběla rada "Nainstalujte si windows"  ;D

To NIE! Windows a všetko zlé od nás preč  :D Ja by som skôr poradil nepoužívať Compiz  :D

KnOx

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 29 Července 2008, 12:50:41 »
tak sem tam nahodil nove ovladače ati-driver-installer-8-7-x86.x86_64
v acc se tvari jako 8.51.3 zatim to bezi bez problemu
diky mockrat :)
ThinkPad R61

KnOx

• Návštěvník
Re: Nestabilita Compiz Fusion [ne-vyřešeno]
« Odpověď #8 kdy: 30 Července 2008, 23:57:17 »
takze vse uz funguje ale pri prehravani videa mi problikava obraz  :(
cim pak by to mohlo byt??
ThinkPad R61

luisah

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 31 Července 2008, 07:36:24 »
Ovladačema ATI :)
Když chceš přehrávat video či hrát 3D hry, tak vypínat compiz (u her určitě).
U videa je možnost si přepnout přehrávání na X11 (např. u mplayer -> preferences -> Video -> X11) => video pak nebliká.

qUAKER

• Host
« Odpověď #10 kdy: 31 Července 2008, 09:11:46 »
zas je o dost náročnější ho přehrávat s X11.. zkusil bych výstup gl, ten mi fungoval správně :)

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #11 kdy: 31 Července 2008, 09:51:12 »
S novými ovladači by to mělo ve fullscreenu být bez blikání i se zapnutým compizem (alespoň u mne a u dalších lidí na fóru to tak funguje). Je vidět, že ATI na tom usilovně pracuje a snad to brzy bude vše OK.

KnOx

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 01 Srpna 2008, 01:41:39 »
jo tak sem si s tim pohral-preinstaloval ovladace a je videt ze to pomohlo pri zapnutem compizu
video i ve fulscreenu neblyka vse je stabilni takze sem s pokojenej sice si s tim clovek musi pohrat ale kdyz tomu venuje trosku casu tak to funguje :-)
jinak dik za rady
ThinkPad R61

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.