Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Co bylo na starém OS (Windows) lepší než v Ubuntu?  (Přečteno 9479 krát)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Co bylo na starém OS (Windows) lepší než v Ubuntu?
« kdy: 30 Července 2008, 10:48:35 »
Přestože GNU/Linux je dokonalejší systém, a drtivou většinu věcí zvládé lépe, najde se něco...

Prosím:
neberte to jako kritiku GNU/Linuxu, nebo srovnávání systémů
nepište sem také, že Linux není Windows, nebo že přesto, že to a to neumí, je lepší a zdarma apod...

například, že velikost swapu, lze měnit "za běhu"
podpora faxování přímo v systému
RDP
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

kalfar

• Aktivní člen
  • *
Re: Co bylo na starém OS (Windows) lepší než v Ubuntu?
« Odpověď #1 kdy: 30 Července 2008, 13:29:17 »
Vůbec nic. Byl to složitý nestabilní systém, který dokázali složit i vlastní aktualizace po čisté instalaci. Používáním se stále zpomaloval a zhoršoval. Nedalo se o něm zjistit téměř nic, člověk ho nemohl brát jako koníčka, jako hračku. Mě osobně v Ubuntu vůbec nic z woken nechybí, naopak jsem rád kolik toho umožňuje navíc. Často mě překvapí nějakou drobností, která mi udělá radost a je na něm vidět že ho dělali lidé, kteří u toho přemýšleli a dělali ho pro lidi. Pokud jsou nějaké problémy, tak se jedná většinou o problém s HW, který způsobuje nedostatek dokumentace, nebo o různé konflikty s proprietárním světem (ICQ).

Takže ještě jednou opakuji: Vůbec nic!
Ubuntu jsem nainstaloval v úterý,ve středu jsem si přečetl tyhle stránky,čtvrtek byl dnem doinstalací programů a dnes jsmem se utvrdil,že tu Vistu jsem kupoval draze a zbytečně. >:(

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #2 kdy: 30 Července 2008, 13:49:38 »
Vůbec nic. Byl to složitý nestabilní systém, který dokázali složit i vlastní aktualizace po čisté instalaci. Používáním se stále zpomaloval a zhoršoval. Nedalo se o něm zjistit téměř nic, člověk ho nemohl brát jako koníčka, jako hračku. Mě osobně v Ubuntu vůbec nic z woken nechybí, naopak jsem rád kolik toho umožňuje navíc. Často mě překvapí nějakou drobností, která mi udělá radost a je na něm vidět že ho dělali lidé, kteří u toho přemýšleli a dělali ho pro lidi. Pokud jsou nějaké problémy, tak se jedná většinou o problém s HW, který způsobuje nedostatek dokumentace, nebo o různé konflikty s proprietárním světem (ICQ).

Takže ještě jednou opakuji: Vůbec nic!

Nechapem ako niekto moze robit v linuxe ked si nedokazal udrzat pokope ani windows. Je pravda ze tam bolo vela problemov ale tych 6 mesiacom sa na nom dalo v pohode vydrzat do dalsej preinstalacie ktoru mimochodom robi vela ludi aj na ubuntu kvoli novej verzii.

K otazke. Asi komplexnost a help(pomoc, pomocnik). Ak som mal problem zo zakladnym nastavenim tam som ho vzdy vyriesil. Co kde zapnut, ako nastavit, ten uplny zaklad. S tymto sa pomocnik v ubuntu nemoze rovnat.

Este doplnim ze to je o XP. VISTA je total sklamanie.
« Poslední změna: 30 Července 2008, 13:51:11 od TIBOR »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #3 kdy: 30 Července 2008, 14:06:47 »
Compaq
Ty si tu za svojej existencie na fore, snad zalozil 100 roznych tem, kde nas nejako furt chces "vyviest z omylu" a dokazat nam aky je linux a jeho aplikacie nedokonaly oproti Windowsu, jeho prehravacom atd... No dobre, jasne...- tak si prosim ta to Ubuntu uz konecne vymaz z disku a daj si tam widle - a uz nam daj pokoj! Normalne by som na teba uz nereagoval - pisem ti len toto!
« Poslední změna: 30 Července 2008, 14:08:21 od hase »
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #4 kdy: 30 Července 2008, 14:19:05 »
sup ho -1 a trvalo to len 2 minuty ;D
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

kalfar

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 30 Července 2008, 14:19:51 »
Nechapem ako niekto moze robit v linuxe ked si nedokazal udrzat pokope ani windows. Je pravda ze tam bolo vela problemov ale tych 6 mesiacom sa na nom dalo v pohode vydrzat do dalsej preinstalacie ktoru mimochodom robi vela ludi aj na ubuntu kvoli novej verzii.

Vyber si laskavě na buzerování někoho jiného, já na to nejsem zvědavý.
Ubuntu jsem nainstaloval v úterý,ve středu jsem si přečetl tyhle stránky,čtvrtek byl dnem doinstalací programů a dnes jsmem se utvrdil,že tu Vistu jsem kupoval draze a zbytečně. >:(

Kazekage

• Aktivní člen
  • *
  • Stand or Die
« Odpověď #6 kdy: 30 Července 2008, 14:19:56 »
co mi chyba?
- BSOD
- Windows vykonal nepovolenu operaciu
- nedostatok pamate
- program neodpoveda
- virusy
- ad aware
- klikanie na NEXT ako o zivot pri install
- z Visty otazky do nekonecna ci chcem ozaj nieco vymazat/ spustit

nj je toho viac co mi chyba, asi dam zase windows
Asus_F3KA_Ubuntu_8.04_32bit
Desk:A8n32_sli_deluxe, 3700+ Amd_OC, 2GB_ram, 1950xt_ati_radeon: Ferdora_9, Win_XP_pro
Xbox_360_Premium :) flash Nokia_E61_Symbian_S60_3rd_edition Ghost_In_The_Shell Star_Wars_fan  HTC_HD_user

compaq

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 30 Července 2008, 14:34:32 »
Compaq
Ty si tu za svojej existencie na fore, snad zalozil 100 roznych tem, kde nas nejako furt chces "vyviest z omylu" a dokazat nam aky je linux a jeho aplikacie nedokonaly oproti Windowsu, jeho prehravacom atd... No dobre, jasne...- tak si prosim ta to Ubuntu uz konecne vymaz z disku a daj si tam widle - a uz nam daj pokoj! Normalne by som na teba uz nereagoval - pisem ti len toto!

Kdepák, není to pravda, ale nemám rád, když je někde víc dogmatiků pohromadě... Jestli chcete OPRAVDU pomoci Linuxu, informujte o něm pravdivě a hlavně o všem...

Chápete, že je podezřelé, jeden OS má VŠE DOBŘE a druhý VŠE ŠPATNĚ :-)

Můj žebříček OS je takový:
1. Ubuntu
2. Mac OSX
3. WXP
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

pxjava

• Návštěvník
    • Horejsek.com
« Odpověď #8 kdy: 30 Července 2008, 14:44:41 »
Nechapem ako niekto moze robit v linuxe ked si nedokazal udrzat pokope ani windows.

Tak nechapej.. me se windows bortil kazdou chvili a nechapal sem nikdy cim to je.. nikdy nedal to co sem ocekaval.. v linuxu me nic nechybi, naopak jsem spokojenej ze jsem presel..
Ubuntu 9.10
Asus P5Q; Intel Core 2 Duo E8500; 2x 2048MB DDR2; GeForce 9600GT 512MB; SBA 7.1; Samsung SyncMaster 205bw; Logitech Wave; 2x WESTERN DIGITAL Caviar Green 1.5T a Seagate 500G
Osobni web www.horejsek.com

compaq

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 30 Července 2008, 14:50:01 »
Mě padá Ubuntu i WXP zhruba stejně často. Tak jednou týdně...

Naposledy mi WXP schodila Ekiga (a vždy se vymažou i všechny účty). Ubuntu mi zase zamrzl včera Last Exit... Oba mé systémy nemají v lásce fullscreen video, fullscreen vizualizace (a přechody z a do fullscreenu) a webkameru vůbec...

Kazekage

• Aktivní člen
  • *
  • Stand or Die
« Odpověď #10 kdy: 30 Července 2008, 14:52:53 »
ja jediny problem ktory ma stve je ze FF alkebo opera obcas padne kvoli flash videu, inac ma netrapi nic, vsetko funguje a tie chyby ktore su bud HW (rozumej su aj vo WIN) alebo take ze ta trapi iba raz za rok
Asus_F3KA_Ubuntu_8.04_32bit
Desk:A8n32_sli_deluxe, 3700+ Amd_OC, 2GB_ram, 1950xt_ati_radeon: Ferdora_9, Win_XP_pro
Xbox_360_Premium :) flash Nokia_E61_Symbian_S60_3rd_edition Ghost_In_The_Shell Star_Wars_fan  HTC_HD_user

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #11 kdy: 30 Července 2008, 14:55:46 »
Přestože GNU/Linux je dokonalejší systém, a drtivou většinu věcí zvládé lépe, najde se něco...

Prosím:
neberte to jako kritiku GNU/Linuxu, nebo srovnávání systémů
nepište sem také, že Linux není Windows, nebo že přesto, že to a to neumí, je lepší a zdarma apod...

podpora faxování přímo v systému
RDP
<< ad.1) souhlas s hases .. co je za dalsi pitomy thread ?? bavi Te klast dementni otazky?

Citace: compaq
<< a od kdy to v Linuxu nejde? prikaz 'swapoff -a' odpoji veskery svap oddily, "swapon -a" je pripoji (dle konfigurace v fstab) .. co se deje mezi je tomu uplne jedno

RDP
<< ?? .. apt-cache search rdesktop

compaq

• Závislák
« Odpověď #12 kdy: 30 Července 2008, 15:35:23 »
<< ad.1) souhlas s hases .. co je za dalsi pitomy thread ?? bavi Te klast dementni otazky?

<< a od kdy to v Linuxu nejde? prikaz 'swapoff -a' odpoji veskery svap oddily, "swapon -a" je pripoji (dle konfigurace v fstab) .. co se deje mezi je tomu uplne jedno

...měnit velikost...
« Poslední změna: 30 Července 2008, 16:18:42 od qUAKER »

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #13 kdy: 30 Července 2008, 15:38:37 »
...měnit velikost...
<< ty to asi nechapes ::
a) swapoff -a // odpoji swap
b) jakkoliv zmenis nastaveni swapu
c) swapon -a // pripoji swap

compaq

• Závislák
« Odpověď #14 kdy: 30 Července 2008, 15:41:27 »

Díky.
k b)... takže můžu za běhu systému zmenšit velikost oddílu Ext3 a rozšířit velikost swapu? Nějakým šoupákem?

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #15 kdy: 30 Července 2008, 15:43:30 »

Díky.
k b)... takže můžu za běhu systému zmenšit velikost oddílu Ext3 a rozšířit velikost swapu? Nějakým šoupákem?

udělej si swap na 90% disku, pokud tohle dokážeš na win...no jo kravinky, na to tě užije:)
Xubuntu 12.04

compaq

• Závislák
« Odpověď #16 kdy: 30 Července 2008, 15:46:19 »
udělej si swap na 90% disku, pokud tohle dokážeš na win...no jo kravinky, na to tě užije:)

Jaký kravinky, dokoupil jsem si paměť do notebooku a chci adekvátně zvětšit velikost swapu (když už mi to systém nenabídne sám). Očekávám (od moderního OS), že se to dá udělat bez restartu a pohodlně.

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #17 kdy: 30 Července 2008, 15:48:48 »

Jaký kravinky, dokoupil jsem si paměť do notebooku a chci adekvátně zvětšit velikost swapu (když už mi to systém nenabídne sám). Očekávám (od moderního OS), že se to dá udělat bez restartu a pohodlně.

Tak proč se nezeptáš na fóru "Jak změnit velikost swapu po zakoupení nových pamětí", a místo toho tu píšeš o nějakejch šoupátkách ve win?
(mimochodem, fakt jsem rád, že mě už systém neprudí s hláškama typu "Koupil sis nový paměti jo? Tak si koukej zvětšit swap, nebo tě budu prudit dál!")
« Poslední změna: 30 Července 2008, 15:54:00 od Ender Wiggin »
Xubuntu 12.04

compaq

• Závislák
« Odpověď #18 kdy: 30 Července 2008, 15:53:12 »
tak proš se nezeptáš na fóru "jak změnit velikost swapu po zakoupení nových pamětí," a místo toho tu píšeš o nějakejch šoupátkách ve win?

Našel jsem řešení přes boot s CD GParted, což je sice skvělé a pohodlné, ale já si představoval ještě jednodušší. Abych řekl upřímně, po prvním spuštění po změně velikost RAM jsem čekal okno:

Změnila se velikost ram, mám též upravit velikost swapu?
OK STORNO HELP PODROBNOSTI...
[/b]

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #19 kdy: 30 Července 2008, 16:16:45 »
tak proš se nezeptáš na fóru "jak změnit velikost swapu po zakoupení nových pamětí," a místo toho tu píšeš o nějakejch šoupátkách ve win?

A toto robi windows? Ja som si vzdy myslel ze swap si mam nastavit ja a ze OS mi do toho nema co hovorit.

Vyber si laskavě na buzerování někoho jiného, já na to nejsem zvědavý.

Ja nikoho nebuzerujem. Jednoducho oba systemy su si podobne, maju svoje vyhody aj nevyhody a pisat ze jeden je na ho... a druhy je uplne bez chyby je bud neznalost alebo zaslepenost.

P.s toto je moja posledna reakcia. Nechcem tu vyvolavat rozbroje.
« Poslední změna: 30 Července 2008, 16:22:06 od TIBOR »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

qUAKER

• Host
« Odpověď #20 kdy: 30 Července 2008, 16:22:00 »

Našel jsem řešení přes boot s CD GParted, což je sice skvělé a pohodlné, ale já si představoval ještě jednodušší. Abych řekl upřímně, po prvním spuštění po změně velikost RAM jsem čekal okno:

Změnila se velikost ram, mám též upravit velikost swapu?
OK STORNO HELP PODROBNOSTI...
[/b]

Kód: [Vybrat]
swapoff -a
apt-get install gparted
gparted
nastavit
swapon -a

je to problém???

žádné gparted live cd využívat nemusíš, stačí mít odpojený oddíl se swapem a upravit to přímo jakýmkoliv editorem oddílů.

compaq

• Závislák
« Odpověď #21 kdy: 30 Července 2008, 16:24:04 »
Tibor: Re: A toto robi windows. Ja som si vzdy myslel ze swap si mam nastavit ja a ze OS mi do toho nema co hovorit.

Myslím, že ideální je zvolit si velikost swapu i mít možnost AUTO.

V každém případě by se jakýkoli systém neměl nechat uspat bez upozornění, v případě, že na to nemá (velikost swap, RAM). Myslím, že je v možnostech systému to zjistit a upozornit.

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #22 kdy: 30 Července 2008, 16:27:08 »
Citace
V každém případě by se jakýkoli systém neměl nechat uspat bez upozornění, v případě, že na to nemá (velikost swap, RAM). Myslím, že je v možnostech systému to zjistit a upozornit.

Tohle mi chybí na ubuntu - nefunguje mi dobře uspávání - ve win to bylo (o trochu) lepší - tam mi uspávání fungovalo, jen se mi po probuzení zase laptop silně přehříval...
Xubuntu 12.04

compaq

• Závislák
« Odpověď #23 kdy: 30 Července 2008, 16:28:16 »

Kód: [Vybrat]
swapoff -a
apt-get install gparted
gparted
nastavit
swapon -a

je to problém???

Není. Díky.

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #24 kdy: 30 Července 2008, 16:40:14 »
4 compaq ::

swapoff -a // odpoji swap dle fstab, neni potreba.. tento krok lze vynechat
dd if=/dev/zero of=/swap.iso bs=1024 count=100000 // vytvori prazdny file pro swap jako /swap.iso o velikosti 100MB
mkswap /swap.iso // zformatuje pomoci swapfs /swap.iso
echo -e '/swap.iso\tswap\tswap\tdefaults\t0\t0' >>/etc/fstab // zapise /swap.iso do fstab
swapon -a // pripoji nakonfigurovany swap dle fstab

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.