Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nulová instalace na USB flash disk  (Přečteno 4147 krát)

phoneman

• Návštěvník
nulová instalace na USB flash disk
« kdy: 30 Července 2008, 13:55:33 »
Ahoj... provedl jsem instalaci na USB flash disk z Live CD ubuntu HH(z CHIPU) a vše probíhalo normálně, až do závěrečného restartu PC. Po opětovném spuštění s nastaveným bootováním z flashky se spustí rovnou windows, bez jakéhokoliv náznaku jiného OS. Přečetl jsem mnoho diskuzí na téma GRUB a šel zkoušet. Nabootoval jsem z Live CD a čumím jako blázen... flashdisk je sice rozdělen, tak jak jsem během instalace určil, ale je naprosto prázdný... prostě nechápu... Budete si někdo vědět rady, co s tím? Na pevný disk se mi to instalovat nechce. Děkuji za reakce.
« Poslední změna: 15 Ledna 2009, 02:02:53 od Anna Taliánová »

Kazekage

• Aktivní člen
  • *
  • Stand or Die
Re: nulová instalace na USB...
« Odpověď #1 kdy: 30 Července 2008, 14:34:07 »
nie som si isty ale nie vsetky usb su bootable.

btw mas boot flag na tej particii na usbcku? cez cfdisk ju nastav ak nemas
Asus_F3KA_Ubuntu_8.04_32bit
Desk:A8n32_sli_deluxe, 3700+ Amd_OC, 2GB_ram, 1950xt_ati_radeon: Ferdora_9, Win_XP_pro
Xbox_360_Premium :) flash Nokia_E61_Symbian_S60_3rd_edition Ghost_In_The_Shell Star_Wars_fan  HTC_HD_user

phoneman

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 30 Července 2008, 15:10:42 »
nie som si isty ale nie vsetky usb su bootable.

btw mas boot flag na tej particii na usbcku? cez cfdisk ju nastav ak nemas

asi jsi mě správně nepochopil, tady nejde o to jestli je boot, ale o to, že instalace proběhla korektně, bez jakekoliv errorové hlášky, ale flashka je prázdná... mimo to zápis do mbr se při instalaci provádí až na konci instalace, takže kdyby to nešlo díky tomu, že není boot, tak by tam na tý flashce jinak měla být přeci komplet instalace...

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #3 kdy: 30 Července 2008, 15:20:51 »
ten flash disk asi prazdny nebude ;)

Kazekage

• Aktivní člen
  • *
  • Stand or Die
« Odpověď #4 kdy: 30 Července 2008, 20:20:29 »
AJ JA si myslim ze nebude prazdny, ale kedze to usb mas ty tazko to dokazat :)
Desk:A8n32_sli_deluxe, 3700+ Amd_OC, 2GB_ram, 1950xt_ati_radeon: Ferdora_9, Win_XP_pro
Xbox_360_Premium :) flash Nokia_E61_Symbian_S60_3rd_edition Ghost_In_The_Shell Star_Wars_fan  HTC_HD_user

afk_cz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 30 Července 2008, 20:40:53 »
pokud si tu flashku chces prohlizet ve windows, bude se tvarit jako prazdna, pokud nemas nainstalovanu podporu pro ext2/3 souborove systemy ;)
bios by mel ukazat moznost bootovani z vlozene flash, obcas ukaze primo i typ flashky. pak by to melo slapat. pokud ne, zakontroluj boot-flag.
Ubuntu 8.04 - server, Ubuntu 8.10 a 9.04 desktop, Ubuntu 9.04 a 9.10 laptop :) vsude Ubuntu :))

Kazekage

• Aktivní člen
  • *
  • Stand or Die
« Odpověď #6 kdy: 30 Července 2008, 22:12:23 »
 ??? ??? ??? to akoze vazne si ext3 pozeral vo win bez doinstalovanej podpory?  ROFL (neurazaj sa)

phoneman

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 30 Července 2008, 22:13:02 »
pokud si tu flashku chces prohlizet ve windows, bude se tvarit jako prazdna, pokud nemas nainstalovanu podporu pro ext2/3 souborove systemy ;)
bios by mel ukazat moznost bootovani z vlozene flash, obcas ukaze primo i typ flashky. pak by to melo slapat. pokud ne, zakontroluj boot-flag.

tak ještě jednou... po té, co jsem nerozjel ubuntu z flashky, jsen nabootoval UBUNTU z Live CD a tedy v linuxu jsem se dival na obsah flashky a pise mi, ze na ni nejsou žádné soubory... i volné místo odpovídá kapacitě flashky!!! tak asi prázdná bude, ne? Ve woknech ji vidim jen část, kterou jsem udělal jako fat32, ale v linuxu ji vidim celou, ale prazdnou, bohužel...

phoneman

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 30 Července 2008, 22:17:06 »
???  ???  ??? to akoze vazne si ext3 pozeral vo win bez doinstalovanej podpory?  ROFL (neurazaj sa)

přečti si prosím znovu můj první příspěvek, nikde se nezmiňuji o prohlížení flashky ve widlích, ale po nabootování z Live CD a tím mám samozřejmě namysli TO LIVE CD, ze kterého jsem UBUNTU instaloval...
« Poslední změna: 15 Ledna 2009, 02:05:12 od Anna Taliánová »

afk_cz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 30 Července 2008, 23:18:37 »
ooops, pardon, politovanihodny omyl, beru vse zpet  :-\ resil jsem zrovna neco podobneho jinde a tak nejak jsem se uplne neprepnul  ;)
« Poslední změna: 15 Ledna 2009, 02:03:23 od Anna Taliánová »
Ubuntu 8.04 - server, Ubuntu 8.10 a 9.04 desktop, Ubuntu 9.04 a 9.10 laptop :) vsude Ubuntu :))

Kazekage

• Aktivní člen
  • *
  • Stand or Die
« Odpověď #10 kdy: 31 Července 2008, 09:37:10 »

tak ještě jednou... po té, co jsem nerozjel ubuntu z flashky, jsen nabootoval UBUNTU z Live CD a tedy v linuxu jsem se dival na obsah flashky a pise mi, ze na ni nejsou žádné soubory... i volné místo odpovídá kapacitě flashky!!! tak asi prázdná bude, ne? Ve woknech ji vidim jen část, kterou jsem udělal jako fat32, ale v linuxu ji vidim celou, ale prazdnou, bohužel...

hmm a kam sa to potom kopirovalo pri install? skusal si uz druhy krat?

phoneman

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 02 Srpna 2008, 18:47:26 »
Tak jsem o krok dal... Instaloval jsem podruhe, probehlo opet vse OK, jen na konci instalace jsem misto restartu PC nechal bezet UBUNTU z LIVE CD a podival se na flashku a vse v pohode, data byla tam kde maji byt... a ted to prijde...
po naslednem restartu PC nabehla wokna, tak jsem dal znova restart a nabootoval opet z LIVE CD UBUNTU no a svete div se, data na flashce uz nejsou... tak fakt nevim, co delam spatne?? :-\ :'( ??
« Poslední změna: 15 Ledna 2009, 02:03:43 od Anna Taliánová »

Ondra K...

• Návštěvník
  • Věčný začátečník
    • Můj lehce offtopic blog
« Odpověď #12 kdy: 02 Srpna 2008, 19:14:57 »
Co takhle:
Kód: [Vybrat]
syncA odmountovat ještě za běhu live cd.
To by neprošlo?
ASUS F3M-AP012 - AMD Sempron 1,8GHz, RAM 1024MB,GeForce GO 6100 se 64bit 8.04
---
A zatímco si na člověku smlsne kdejaká havěť, jeleni se klidně pasou. --- Tož jsem přeběhl na Arch :-)

puba

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #13 kdy: 03 Srpna 2008, 13:39:44 »
A neni to treba jen tim, ze jste nedal pravym mysi a Vysunout? Proste ze jste ji korektne neodmountoval? Ja sem to pred casem zkousel a jde to podle navodu na http://www.pendrivelinux.com/2008/05/08/usb-ubuntu-804-persistent-install-via-the-live-cd/
Jenom musite dat bacha na dve veci:
1. Stahovat to iso, ktere je v tom textu jako link Download, protoze se tam nahrava jeden upraveny balicek a ten musi mit stejnou verzi jadra, jako to vypalene ISO, ze ktereho kopirujete soubory.
2. nestacilo mi (jak se pise v kroku 15) napsat
cd /cdrom, ale musel jsem dat
cd /media/NAZEVCDSLIVEUBUNTU (muzete napsat jen cd /media/ a pak dat TAB a ono si to tam doplni to spravne)
HP Pavilion dv2058ea (Intel Core Duo 1,66GHz, 2GB RAM, Geforce 7200 Go - 256MB, WD-120 GB sata, WiFi, Bluetooth, ctecka 5in1 ), Ubuntu HH 8.04

phoneman

• Návštěvník
« Odpověď #14 kdy: 04 Srpna 2008, 17:13:09 »
A neni to treba jen tim, ze jste nedal pravym mysi a Vysunout? Proste ze jste ji korektne neodmountoval? Ja sem to pred casem zkousel a jde to podle navodu na http://www.pendrivelinux.com/2008/05/08/usb-ubuntu-804-persistent-install-via-the-live-cd/
Jenom musite dat bacha na dve veci:
1. Stahovat to iso, ktere je v tom textu jako link Download, protoze se tam nahrava jeden upraveny balicek a ten musi mit stejnou verzi jadra, jako to vypalene ISO, ze ktereho kopirujete soubory.
2. nestacilo mi (jak se pise v kroku 15) napsat
cd /cdrom, ale musel jsem dat
cd /media/NAZEVCDSLIVEUBUNTU (muzete napsat jen cd /media/ a pak dat TAB a ono si to tam doplni to spravne)

no instaloval jsem to z LiveCD, ktere jsem jen vypalil, jako ISO z DVD Chipu srpen2008 a instaloval presne dle navodu uvedeneho u clanku.

"""A odmountovat ještě za běhu live cd.
To by neprošlo?""" : to mohu jeste zkusit... delal jsem to tak, ze po instalaci jsem jen dal ukoncit live system, Notas se restartnul a nabehli widle... flashku jsem neodpojoval.
« Poslední změna: 04 Srpna 2008, 17:17:00 od phoneman »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.