Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ikonka Jablcka [vyriesene]  (Přečteno 2092 krát)

Michal

• Návštěvník
    • easyDev
Ikonka Jablcka [vyriesene]
« kdy: 02 Srpna 2008, 01:02:00 »
Zdravim, neviete mi niekto poradit, ako mam zmenit ikonku ubuntu na ikonku jablcka, alebo hocaku inu v standardnom menupaneli gnome?

mam na mysli tu uplne v lavo hore, konkretne na tuto:

dakujem
« Poslední změna: 03 Srpna 2008, 16:21:32 od Michal »
Impossible is nothing...
Asus F3KE, AthlonTM 64 x2 Dual Core TK53, 1.7GHz, 1024 Mb RAM, ATI X2300 128Mb; Linux Ubuntu 8.04 Hardy Heron

3m9d

• Stálý člen
  • **
Re: Ikonka Jablcka
« Odpověď #1 kdy: 02 Srpna 2008, 01:12:31 »
asi jsou tři metody:
1) přes téma: Najít si na gnome-look téma, které tam má jablíčko (spousta jich tam má ťapičku, tak snad tam bude i nějaké jablíčko)
2) najít někde zadanou cestu k tomu obrázku a přepsat jí na cestu k jablíčku - Alt+F2 -> "gconf-editor" a hodně štěstí
3) najít ten obrázek a přepsat ho jablíčkem (to snad radši ne, i když bude-li to ve vašem home adresáři, tak klidně ;))

edit:
k 1) jsem tam nic nenašel (ale zas tak zběsile jsem nehledal)
k 2) myslím, že to je v: apps -> panel -> default setup -> objects -> menu bar     a tam je třeba zaškrtnout "use custom icon" (druhé zdola) a napsat cestu do "custom_icon" Pak bude možná ještě nutní restartovat systém (nebo aspoň panel, či se odhlásit a přihlásit), aby si to uvedomil ;)
« Poslední změna: 02 Srpna 2008, 01:28:56 od 3m9d »
* Ve Windows jde všechno - do někdy, v Linuxu jde všechno od někdy. * Omlouvám se jestli vám proti vaší vůli vykám... Jsem tak zvyklý. * Kdo nemůže žít bez opravování překlepů, ať to dělá na wiki! :)

Michal

• Návštěvník
    • easyDev
« Odpověď #2 kdy: 02 Srpna 2008, 12:19:25 »
skusal som to podla vasho navodu, alenejako si to ubu nechce uvedomit, ze ma tu ikonku nacitat z ineho miesta. Skusal som ju davat v roznych rozmeroch, aj na dvoch cestach...

prvu som skusal podla vasej cesty:
apps -> panel -> default setup -> objects -> menu bar

druhu som nasiel tu:
apps -> panel ->  objects -> menu_bar_screen0

zmenou ani pri jednom pripade sa nepodarilo zmenit tu ikonku. :(
Impossible is nothing...
Asus F3KE, AthlonTM 64 x2 Dual Core TK53, 1.7GHz, 1024 Mb RAM, ATI X2300 128Mb; Linux Ubuntu 8.04 Hardy Heron

3m9d

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 02 Srpna 2008, 20:09:25 »
Tak to moc nevim kudy dál... :( Zkoušel jste hledat nějaké to téma?
* Ve Windows jde všechno - do někdy, v Linuxu jde všechno od někdy. * Omlouvám se jestli vám proti vaší vůli vykám... Jsem tak zvyklý. * Kdo nemůže žít bez opravování překlepů, ať to dělá na wiki! :)

Michal

• Návštěvník
    • easyDev
« Odpověď #4 kdy: 02 Srpna 2008, 20:20:07 »
ano skusal, hladal som vsetko mozne, povacsine pisu, ze treba prepisat obrazok, obrazkom jablcka, ale vsade kde ukazuju cesty som to skusal nahradzat, nikde to nepomaha.. neviem uz kadial dalej, preto pisem sem.
Impossible is nothing...

3m9d

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 02 Srpna 2008, 21:01:47 »
dal jsem naschvál hledat "menu" v systému souborů a našlo mi to gnome-main-menu.png (a .svg) v různých podsložkách usr/share/icons - konkrétně podsložky Human, Tangerine, gnome, za tím vždy velikost, resp. scalable - tak tam někde bych to přepisoval (podle tématu, které používáte...). Opět bude potřeba alespoň odhlásit a přihlásit...

Michal

• Návštěvník
    • easyDev
« Odpověď #6 kdy: 03 Srpna 2008, 16:21:04 »
nasiel som to :)

adresar je tu: /home/{meno_uzivatela}/.icons/{nazov_temy}/scalable/places/
a ikonka sa vola: start-here.png

staci ju prepisat hocakym png obrazkom o rozmeroch 128x128px  a bude to fungovat :) pri 256x256px mi to robilo neplechu.

to 3m9d: dakujem za pomoc, naslerovali ste ma tam kde som potreboval :)
Impossible is nothing...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.