Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nejede xserver v debianu  (Přečteno 4729 krát)

kotli

• Návštěvník
Nejede xserver v debianu
« kdy: 02 Srpna 2008, 17:32:16 »
Zdravím všechny. Na server jsem nainstaloval debian, ale nejede grafické prostředí (potřebuju, protože se na tom bude i pracovat, dělat stránky atd...). Hází to chybu xserveru. Když dám detaijlní výstup tak je napsáno mimojinné "No devices detected. Fatal server error: no screens found. dpkg-reconfigure jsem zkoušel ale hodí to command not found. Tak nevím co s tím. Díky za případný odpovědi.

EDIT: tak jsem to zkoušel smazat pomocí sudo apt-get remove xserver --purge a hodí to "název počítače" is not the sudoers file. This incident will be reported

a když to dám bez sudo tak to hodí, že nešel odevřít zámkový soubor.
« Poslední změna: 02 Srpna 2008, 17:44:59 od kotli »

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Re: Nejede xserver v debianu
« Odpověď #1 kdy: 02 Srpna 2008, 17:50:36 »
Správně je:
Citace
dpkg-reconfigure xserver-xorg

Musíte taky napsat něco o HW.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

kotli

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 02 Srpna 2008, 17:57:24 »
Karta je integrovaná ale vůbec nevím jaká Nepotřebuju tam honit photoshop nebo tak, "stačí když si budu moct jezdit myší"

Ondra K...

• Návštěvník
  • Věčný začátečník
    • Můj lehce offtopic blog
« Odpověď #3 kdy: 02 Srpna 2008, 18:00:05 »
...
EDIT: tak jsem to zkoušel smazat pomocí sudo apt-get remove xserver --purge a hodí to "název počítače" is not the sudoers file. This incident will be reported
...
Jednak apt-get ani aptitude nerozběhnete bez super-user práv. A patrně to hodí: "uživatel" is not the sudoers file. This incident will be reported,ne?
To je chyba v tom, že uživatel nemá právo spouštět sudo. 5ešním by mělo být toto:
Kód: [Vybrat]
su
{root heslo, ne heslo uživatele}
nano /etc/sudoers

Přidejte požadovaného uživatele třeba ve tvaru  
emil    ALL=(ALL) ALL
ASUS F3M-AP012 - AMD Sempron 1,8GHz, RAM 1024MB,GeForce GO 6100 se 64bit 8.04
---
A zatímco si na člověku smlsne kdejaká havěť, jeleni se klidně pasou. --- Tož jsem přeběhl na Arch :-)

Ondra K...

• Návštěvník
  • Věčný začátečník
« Odpověď #4 kdy: 02 Srpna 2008, 18:03:08 »
Karta je integrovaná ale vůbec nevím jaká Nepotřebuju tam honit photoshop nebo tak, "stačí když si budu moct jezdit myší"
a co vypíše
lspci
---
A zatímco si na člověku smlsne kdejaká havěť, jeleni se klidně pasou. --- Tož jsem přeběhl na Arch :-)

kotli

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 02 Srpna 2008, 18:25:04 »
Mám tam dvě karty jednu integrovanou ATI Inc ES1000 (rev 02) a druhá, kterou jsem ale nechtěl zatím řešit, protože se mi zaboha nepodařilo v biosu přpnout na ní, aby jel monitor je nVidia GeForce 7300 LE (rev a1)

Ondra K...

• Návštěvník
  • Věčný začátečník
« Odpověď #6 kdy: 02 Srpna 2008, 18:48:21 »
No a co teda to
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg
To nepomůže ani trošku?

PS: Kdyby se vám podařilo rozběhat tu nVidia kartu, bylo by to fajn, protože nVidia jde obecně pod GNU/Linuxem lépe než ATI. A konkrétně s tou nVidii 7300 nemám na desktopu ani ten nejmenší problém

EDIT: Ty smf tagy...ty tagy, vždycky je zmrším a je to na edit
---

kotli

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 03 Srpna 2008, 18:23:10 »
Takže jsem se přihlásil na roota a rozběhl jsem tu editaci xorg ale nejde to dokončit, když se dostanu na výběr výchozí barevný hlouzbky v bitech pro monitor, tak zmáčku tab, nebo enter pro další krok, tak mi dole vyskočí příkazová řádka a dál už se nikam nedostanu. Nevíte někdo prosim co s tím?

Pavel Půlpán

« Odpověď #8 kdy: 03 Srpna 2008, 18:49:48 »
A co potom zkusit startx? Případné chyby sem hoď... ;)

kotli

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 04 Srpna 2008, 17:41:27 »
Takže když mi vyskočí ta řádka tak to hodí xserver-xorg postinst warning: overwriting possibly-customised configuration file; backup in /etx/X11/xorg.conf.20080804193149 pod to řádku púro psaní.

Když tam dám startx tak to hodí zase tu samou chybu akorát napsanou v konzoli (nevyskočí to modrý okno alá bios).

X Window System Version 7.1.1
Release Date: 12 May 2006
X Protocol Version 11, Revision 0, Release 7.1.1
Build Operation System: UNKNOWN
Current Operation System: Linus "název počítače" 2.6.18.6.amd64 1 MP Sund Feb 10 17:50:19
TC 2008 x86_64
Build Date: 24 January 2008
Before reporting problems, chack http://wiki.x.org to make sure that you have latest version.
Module Loader present
Markers: (--) probed, (**) from cinfog file, (==) default setting,
(++) from command line, (!!) notice, (II) informational, (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Mon Aug 4 19:33:45 2008
(==) NV: Nomatches Device section for instance (BusID PCI:7:0:0) found
(EE)  No devices detected.

Fatal server error:
no screens found
XIO: Fatal IO error 104 (Connection reset by peer) on X server ":0.0" after 0 reguests (0 known processed) with 0 events remaining.

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #10 kdy: 04 Srpna 2008, 21:49:50 »
vyndal bych fyzicky nvidii, smazal nebo přejmenoval xorg.conf (když už teď má tu automatiku), rovnou startx nebo znovu dpkg-reconfigure
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

kotli

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 17 Září 2008, 18:55:39 »
Takže jsem vyndal nvidii, ale i s integrovanou kartu to dělá pořád tu stejnou chybu při výběru barev. Tak jsem to ještě jednou přeinstaloval a nainstaloval linux headers. Teď když dám startx, tak to hodí takovou šedivo bílou obrazovku, kurzor myši, ale nic víc, už fakt nevím co s tím. Ubuntu tam nedostanu, páč při načítání live cd se to vždycky zadře(cdčkem to není). Windows tam šli narvat v pohodě, ale ty tam nechci, jenom jsem to tak zkoušel.

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #12 kdy: 18 Září 2008, 05:12:16 »
linux-headers jsou jenom hlavičkové soubory pro kompilaci programů

Ubuntu tam nedostanu, páč při načítání live cd se to vždycky zadře(cdčkem to není).
Alternate CD jste zkoušel?

Zkuste resetovat hodnoty v biosu do default hodnot. ATI ES 1000 mám na několika serverových deskách jak od Tyan tak Intel a s 2D grafikou žádný problém není. (3D akceleraci si ani nemá cenu zkoušet zprovoznit)
« Poslední změna: 18 Září 2008, 05:21:28 od kiklhorn »
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

kotli

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 23 Září 2008, 21:13:39 »
Takže problém jsem vyřešil. V biosu se totiž nedala zakázat integrovaná grafika, musela se odpojovat přes jumper. Já myslel že když to není v biosu, že to bude automatisch, ale ne. Takže jsem odpojil intergrovanou grafárnu a potom bez sebemenšího problému jsem nainstaloval debian. A geafickej režim hned naběhl. Ještě jednou díky všem, kteří se mnou ztráceli čas  :)

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #14 kdy: 23 Září 2008, 21:35:44 »
tak jsem to zkoušel smazat pomocí sudo apt-get remove xserver --purge a hodí to "název počítače" is not the sudoers file. This incident will be reported

a když to dám bez sudo tak to hodí, že nešel odevřít zámkový soubor.
:D wow .. proc asi?

debian neni ubuntu a tahle dementni konfigurace sudo je opravdu jen a jen v ubuntu ..

ad.1) co treba Xforwarding pres ssh?

kotli

• Návštěvník
« Odpověď #15 kdy: 29 Září 2008, 17:48:21 »
Takže ještě není všem problémům konec. Dneska když jsem zapnul kompa, tak když mělo naběhnout přihlašovací okno, tak naběhla akorát černá obrazovka s fialovýma pruhama, který byli našikmo, myš naběhla normálně. Vůbec nechápu co se s tím stalo, když přepnu do textovýho zobrazení, tak je ten samej problém, jenom jsou tam šedivý vertikální pruhy a tmavší měnší pruhy naznačujou písmenka. Neví někdo co s tím? Jestli je to nějaká složitá chujovina, tak to radši přeinstaluju, ale jsetli je to jenom nějaká banalita, tak bych byl rád kdybych u toho zas nemusel 3 hodiny sedět a instalovat.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.