Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: zaloha vyladeneho systemu  (Přečteno 4070 krát)

romciiik

• Stálý člen
  • **
    • romiix.org
zaloha vyladeneho systemu
« kdy: 03 Srpna 2008, 00:51:10 »
dobry den,
prave som si odinstaloval nadobro windows a nainstaloval xubuntu, som nadmieru spokojny ale chcem sa spytat ze ci je mozne tento dokonale vyladeny system pre moje potreby, nejako zalohovat aj s doinstalovanymi programami a vsetkimi aktualizaciami ktore boli vykonane. podla moznosti nech nie su zalohovane fotografie hudba atd.

vysledok by bol nieco ako "liveCD" ktore by bolo mozne nainstalovat a na HDD by som mal zasa dokonaly moj linux so vsetkim co mi treba, napr. subor *.iso.

za skore odpovede dakujem

Luban

• Závislák
Re: zaloha vyladeneho systemu
« Odpověď #1 kdy: 03 Srpna 2008, 01:07:04 »

ok1dtm

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 03 Srpna 2008, 09:55:07 »
Používám k plné spokojenosti System Rescue CD s Partimage.

vlasto

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 03 Srpna 2008, 12:54:26 »
Byl by jste velice laskav, kdyby jste napsal v češtině podrobný návod na jeho použití-Partimage.
Děkuji

Czario

• Stálý člen
  • **
  • skill :: passive-llama
« Odpověď #4 kdy: 03 Srpna 2008, 13:39:31 »
K té obnově. Když se obnoví systém na jiným počítači, rozdýchá to? (zjistí si hardware a načte si ovladače atd..) Můžou být nějaké problémy, nebo jsou pak v systému na novém pc nějaké zbytečnosti (ovladače)...?

olin6

• Aktivní člen
  • *

Thomas123

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 03 Srpna 2008, 19:56:22 »
Abych nezakládal nové vlákno, tak se zeptám zde.

Chtěl bych si také zazálohovat svůj počítač se vším všudy. Chtěl bych použít partimage. Když v prvním kroku vyberu vše potřebné, tak v druhém kroku na mě vyskočí hláška, že na mountovaném disku nemůže udělat backup. Mohu umountnout disk, na kterém je spuštěný systém a všechno ostatní? Chtěl bych si udělat backup soubor do umístění / na spuštěném disku.

Pak bych chtěl vyměnit disk v počítači, jak to mám udělat se systémem? Chtěl bych ho na novém disku obnovit ze zálohy, jak na to? Budou nějaké problémy když starý disk má 20GB a nový by měl mít 80GB? Jak mám postupovat při přesunu systému na nový disk?
Ten Linux není špatná věc, jen se s tím naučit. Windowsák není zvyklý.

romciiik

• Stálý člen
  • **
    • romiix.org
« Odpověď #7 kdy: 03 Srpna 2008, 22:16:54 »
velmi pekne dakujem ze rychle odpovede, pouzijem nakoniec asi http://wiki.ubuntu.cz/Z%C3%A1loha%20a%20obnova%20syst%C3%A9mu . mate s tim niekto skusenosti? neviem este ako poriesim obnovu dat, kedze ten *.tar bude mat asi 10 GB (odhad). skopiruje to aj boot sektor? po obnove funguje normalne cely system ako predtim?

vopred vdaka:)

existpierre

• Host
« Odpověď #8 kdy: 04 Srpna 2008, 00:07:06 »
http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=18949.msg136776#msg136776

Mozes skusit aj toto, velmi by ma zaujimalo, ak mas cistu instalaciu, ci ti na konci da, ze zalohovanie uspesne dokoncene, alebo ze neprebehlo korektne. Ak by si to skusil, bol by som vdacny.

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
« Odpověď #9 kdy: 04 Srpna 2008, 12:41:57 »
Já mám taky jeden skript.. měl by být úplně funkční(používám ho), soubory se nekompimují --> maximální rychlost zálohy. zálohují se balíčky a home aktuálního uživatele, přičemž plocha je v záloze oddělena :)  Skript se musí spouštět se sudo.
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

romciiik

• Stálý člen
  • **
    • romiix.org
« Odpověď #10 kdy: 08 Srpna 2008, 17:07:53 »
ten script by fungoval aj pre prenos na iny PC?

ako sa to potom vlastne ma obnovovat?
priklad:
stroskota mi distro, dam live, sformatujem HDD, do druhej mechaniky vlozim DVD s datami, dam kopirovat a de to?

JohnyN

• Host
« Odpověď #11 kdy: 08 Srpna 2008, 17:55:47 »
K té obnově. Když se obnoví systém na jiným počítači, rozdýchá to? (zjistí si hardware a načte si ovladače atd..) Můžou být nějaké problémy, nebo jsou pak v systému na novém pc nějaké zbytečnosti (ovladače)...?

Áno, mám skúsenosti s GG, ktoré som bez problémov používal na úplne inom hardvéri ako to bolo nainštalované. Proste som len prehodil disk a bolo to. Treba len dať pozor, aby boli disky zapojené rovnako ako v starom pc, inak by mohlo mať GRUB problémy. Alebo môžte nainštaloť GRUB od znova.

existpierre

• Host
« Odpověď #12 kdy: 08 Srpna 2008, 17:58:28 »
popripade sa tusim aj da zmenit UUID disku

pivik

• Host
« Odpověď #13 kdy: 08 Srpna 2008, 18:19:04 »
Má někdo zkušenost se zálohováním a obnovou linuxu pomocí Acronis True Image provedené z Windows? Včera jsem zkusil zálohu a ta normálně proběhla, jen nevím jak je to s funkčností linuxu po případné obnově pomocí boot CD Acronis. Jde mi o obnovu do stejného oddílu na stejném PC.

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #14 kdy: 08 Srpna 2008, 20:49:59 »
Má někdo zkušenost se zálohováním a obnovou linuxu pomocí Acronis True Image provedené z Windows? Včera jsem zkusil zálohu a ta normálně proběhla, jen nevím jak je to s funkčností linuxu po případné obnově pomocí boot CD Acronis. Jde mi o obnovu do stejného oddílu na stejném PC.
<< no, moc bych neveril cp1250 Vs utf8

pivik

• Host
« Odpověď #15 kdy: 08 Srpna 2008, 20:53:12 »
<< no, moc bych neveril cp1250 Vs utf8

Tomu moc nerozumím. Proč by měl v tomto být problém?

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #16 kdy: 08 Srpna 2008, 20:55:34 »
protoze mezi fotbalovymi chulagany se rika "protoze SPARTA" ..

a mezi ostatnimi "protoze windows" ;)

Pavel Půlpán

« Odpověď #17 kdy: 08 Srpna 2008, 20:59:23 »
protoze mezi fotbalovymi chulagany se rika "protoze SPARTA" ..

a mezi ostatnimi "protoze windows" ;)

Stejně taky jako mezi fotbalovými funkcionáři zasejc "protože Teplice!" :D

Rincewind

• Stálý člen
  • **
  • Na fórum jsem nezanevřel, jenom nestíhám....
« Odpověď #18 kdy: 08 Srpna 2008, 21:13:07 »
Co tohle?

http://gpartedclonz.tuxfamily.org/index.php

Jinak by stačilo i staré dobré dd if=/odkud of=/kam :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.