Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: sformatovany disk, je mozna zachrana dat??? [vyřešeno]  (Přečteno 3483 krát)

michino

• Návštěvník
ahojte, kedze som "odbornik", podarilo sa mi toto:
Snazil som sa na externy harddisk 500GB nainstalovat ubuntu, avsak prehliadol som nejakym nedopatrenim umiestnenie a system som natiahol na interny 250GB disk, cim sa vymazali vsetky data. Je nejaka moznost ako dostat z 250GB disku data ktore tam boli? Budem moc vdacny za akukolvek radu alebo pomoc. Vdaka.
« Poslední změna: 31 Srpna 2008, 21:10:35 od Petr Merlin Vaněček »

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
Re: sformatovany disk, je mozna zachrana dat???
« Odpověď #1 kdy: 06 Srpna 2008, 16:08:05 »
Obávám se, že ne :( Data byla totiž v souborovém systému NTFS nejprve smazána a pak ještě přepsána novým, úplně prázdným systémem ext3.. Data možná zachránit půjdou, ale budou silně poškozena.. vidím to spíš na nějakou specializovanou firmu :'(
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

michino

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 06 Srpna 2008, 16:11:59 »
no parada, bracho ma minimalne zabije  :-\ vdaka za info

palo68

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 26 Srpna 2008, 14:07:10 »
cav, pocuj, zachrana mozna je mne sa stalo daco podobne, tiez som si pri instalacii formatol disk z ntfs na ext3, pytal som sa na to na inom fore a dostal som takuto odpoved:
pouzij program GetDataBack (pro windows). ten disk pripoj k jinemu PC kde bude GDB nainstalovany a pomoci neho data obnov na jiny "disk". takto se ti podari zachranit vetsinu souboru co si na tom disku mel... (resp. ty co doposud ubuntu neprepsalo)

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #4 kdy: 26 Srpna 2008, 19:46:04 »
Na GetDataBack trochu pozor - sice se to tváří, že data našel, obnovil a vše je ok, leč mám tu zkušenost, že většinou je obsah naprosto náhodný - resp. mixnutý obsahem ostatních souborů. Je to docela sranda, když takhle "zkříží" dvě mp3 nebo třeba fotky.
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

palo68

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 27 Srpna 2008, 11:25:13 »
a nepoznas teda nieco lepsieho ako getdataback?

inak ak toto cita autor tejto temy a podarilo sa mu to spolahlivo obnovit, tak prosim autora aby sem napisal ako a cez co to obnovili, dik

palo68

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 27 Srpna 2008, 14:25:34 »
teraz som skusil ten getdataback a obnovilo mi vsetko,  zatial je vsetko co som pozrel obnovene bez chyb
« Poslední změna: 27 Srpna 2008, 15:23:48 od palo68 »

pavel81

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 29 Srpna 2008, 10:17:08 »
Ja jsem podobny problem vyresil s testdiskem (umi nevidane veci). Vyborna vec je SystemRescueCd
Kód: [Vybrat]
www.sysresccd.org

michino

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 31 Srpna 2008, 20:54:48 »
takze nakoniec to dopadlo tak, ze kym som stihol prist domov z roboty a navrhnut nejake riesenie, bracho si na ten svoj disk nahral novy win system a ozelel stratu dat. vdaka vsetkym za snahu, aspon som zase o nieco mudrejsi ;-)

it-neuro

• Aktivní člen
  • *
Re: sformatovany disk, je mozna zachrana dat??? [vyřešeno]
« Odpověď #9 kdy: 01 Září 2008, 00:31:10 »
Ak sa len formatovali particie tak vrelo tiez doporucujem testdisk.
Notebook Lenovo X230Tablet Intel Core i5 3320M  (2,6 GHz), 16GB DDR3RAM, 500GB 2.5" SSD HDD, 12.5"  HD Anti-Glare , 802.11 a/b/g/Draft-N Wlan, Bluetooth 3.0, 3G
DualBoot:
Ubuntu 12.04 - 64bit  (boot 4s) Windows 8.1 64bit (boot 5s)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.