Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Systém nenaběhne  (Přečteno 2662 krát)

Jakub Koudelka

• Návštěvník
Systém nenaběhne
« kdy: 30 Července 2006, 14:13:09 »
Zapnu počítač, systém začne normálně bootovat, dostanu se až 'za' tu část s logem ubuntu a výpisem akcí, ale pak to najednou skončí, spadne to do textovýho režimu a píše něco o tom, že 'No more processes left at this run level'. Potom taky ještě nějaký permission denied, ale už nevim kam.
Netuším, kde může být chyba. Chápu, že tenhle popis asi neni nic moc, ale když mi řeknete kde najdu správný log (netušim, kde může být), tak se tam zkusim podivat, jestli nezjistim víc.

Dík
Ale Marge, ty nejsi ta nejhorší matka na světě - vzpomeň si na tu vražedkyni z Georgie.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Systém nenaběhne
« Odpověď #1 kdy: 30 Července 2006, 16:09:12 »
logy jsou v /var/log

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Jakub Koudelka

• Návštěvník
Systém nenaběhne
« Odpověď #2 kdy: 30 Července 2006, 16:27:05 »
A ve kterém souboru je zápis toho, co se pokazilo při bootu?
Ale Marge, ty nejsi ta nejhorší matka na světě - vzpomeň si na tu vražedkyni z Georgie.

Jakub Koudelka

• Návštěvník
Systém nenaběhne
« Odpověď #3 kdy: 30 Července 2006, 16:30:55 »
Zkoušel sem se tam dostat i v recovery mode, ale dopadne to zcela stejně. Kde asi tak může být chyba? Nic sem se systémem nedělal (zaćínám s tim, tak se v tom radši moc nešťourám). Včera sem chtěl comp vypnout a udělalo to to samý. No a teď už ani nenabootuju.

Jakub Koudelka

• Návštěvník
Systém nenaběhne
« Odpověď #4 kdy: 30 Července 2006, 16:41:52 »
Takže další poznatky: když se objeví logo ubuntu a pod tim se píše co se zrovna děje, dojede to až k 'checking root filesystem' a pak už vidim jenom tohle

[img=http://img208.imageshack.us/img208/743/dsc00102kr5.th.jpg]

kozzi11

• Aktivní člen
  • *
Systém nenaběhne
« Odpověď #5 kdy: 30 Července 2006, 17:39:51 »
no tak to vypada ze mas problem s pravy takze nehral jsisi s necim jako jsou prava uzivatelu ci skupin? co ti vypise prikaz ls -l v adresari /etc/rcS.d/

Jakub Koudelka

• Návštěvník
Systém nenaběhne
« Odpověď #6 kdy: 30 Července 2006, 17:47:29 »
Nehral, psal jsem, že si radši s ničim nehraju.
Ehm, jak mam asi spustit příkaz ls ..., když se vůbec nedostanu do systému, natož abych moh něco spouštět?

kozzi11

• Aktivní člen
  • *
Systém nenaběhne
« Odpověď #7 kdy: 30 Července 2006, 17:59:55 »
no tak to vypada spatne ale stejne samo se to prece nemuze stat alspon mi to nejde do hlavy vypada to ze budes muset reinstalovat a nebo se pres livecd dostat ne ten disk a zjistit ty prava a poopravovat to ale mam strach ze to bude boj

Jakub Koudelka

• Návštěvník
Systém nenaběhne
« Odpověď #8 kdy: 30 Července 2006, 18:53:52 »
No, reinstalace možná pro mě jako začátečníka bude nejjednodušší.
Jenom mě napadá - nemůže to být tím, že ten disk už je poměrně starej? Dřív občas trochu blbnul. Myslim, jako źe by se tam něco pokazilo.
Jakej je nástroj pro scan a orpavu disků v linuxu? Myslim něco jako chdisk pro wokna. Možná by to mohlo pomoct.

kozzi11

• Aktivní člen
  • *
Systém nenaběhne
« Odpověď #9 kdy: 30 Července 2006, 19:02:22 »
no zalezi na tom co tam je za filesystem pokud ext tak to bude utilita fsck.ext3 pokud
je to neco jineho tak fsck.nazev_filesystemu

Jakub Koudelka

• Návštěvník
Systém nenaběhne
« Odpověď #10 kdy: 30 Července 2006, 19:03:29 »
Je to ext3. Tak já to pak večer zkusim. Jinak co je asi nejlepší filesystem pro linux? Jestli budu reinstalovat, tak abych to rovnou naformátoval na něco vhodnýho.

kozzi11

• Aktivní člen
  • *
Systém nenaběhne
« Odpověď #11 kdy: 30 Července 2006, 19:20:21 »
no tak v testech docela dobre dopadl xfs popripade i jfs no a reiserfs na tom je taky vcelku dobre ext3 je docela stary  ne tak super ale zase je hodne podporovanej ale pokud muzu doporucit tak reiserfs ten je skvelepodporovanej a je i vykonej

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.