Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Format  (Přečteno 1804 krát)

Dejf94

• Návštěvník
Format
« kdy: 07 Srpna 2008, 18:45:31 »
Cawte,mam take podozrenie ze som nachytal nejake tie virusi....poveite mi ako sformatujem disk?:(

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
Re: Format
« Odpověď #1 kdy: 07 Srpna 2008, 18:52:46 »
Přímo v linuxu jo? Wau... no jestli to fakt potřebujete, tak si přeinstalujte systém (při instalaci vý běru oddílu je možnost formátovat).
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Dejf94

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 07 Srpna 2008, 18:56:35 »
ja som si to tam nevšmol....linux sem preinstaloval ale nic take som tam nevidel...

Dejf94

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 07 Srpna 2008, 18:57:45 »
No ja vlastne ani neviem či su to viri alebo je to niečo zo strany providera netu...proste nejake stranky mi nenabehnu...napriklad www.google.com , www.stahuj.cz , www.gta.cz atd...ale napr, azet.sk , joj.sk mi ide v poho...

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #4 kdy: 07 Srpna 2008, 18:57:50 »
Cawte,mam take podozrenie ze som nachytal nejake tie virusi....poveite mi ako sformatujem disk?:(

Viry v Linuxu? Ježiš, hned mi je pošlete, dám si je zarámovat! ;D

Teď vážně -- pokud mluvíte o Linuxu, tak jste asi těžko viry chytil viz http://wiki.ubuntu.cz/Antivirus

Pokud mluvíte o virech ve Windows a chcete formátovat Windows oddíl z linuxu, tak si nainstalujte nástroj GParted (je ve zdrojích).

Dejf94

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 07 Srpna 2008, 19:03:02 »
windows v pc nemam....ale je to nejake divne...jak som stiahol keylogger tak mi zacal blbnut net...

Dejf94

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 07 Srpna 2008, 19:07:50 »
OK MOŽTE LOCK , ALEBO ZMAZAT TUTO TEMU...JA SOM PROSTE NAJ K***T POD SLNKOM !!!! TO BOLA CHYBA U PROVIDERA A NIE U MNA X( O TOLKO GB FILMOV SOM DOSIEL :D A NADARMO

Dejf94

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 07 Srpna 2008, 19:28:02 »
ehm,možte mi ste povedat ako nainstalujem wine?

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #8 kdy: 07 Srpna 2008, 19:39:05 »
ciste teoreticka otazka pre V. Trefneho. V pripade, ze na linuxe nemam antivirus mozem chytit nejaky virus, ktory je urceny pre win (aj ked bude v systeme necinny)?
ak ano, tak ciste teoreticky sa mozem stat jeho roznasacom?

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
« Odpověď #9 kdy: 07 Srpna 2008, 19:51:08 »
Pokud by ten virus běžel pod Wine :D
Teď vážně. Roznašečem se stát můžete, pokud to třeba budete někomu posílat (ale asi jedině vědomě, pokud není pro Linux, sám by se posílat neměl) nebo ho někomu (třeba i omylem) donesete na flashdisku apod. Jinak podle mě ne.
No, teď ještě zpět k tomu Wine. Je něco takového možné?

jendahr

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 07 Srpna 2008, 20:37:46 »
Citace
ehm,možte mi ste povedat ako nainstalujem wine?
Aplikace > Přidat a odebrat > políčko Hledat, nebo Systém > Správa > Synaptic

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #11 kdy: 07 Srpna 2008, 21:05:06 »
ciste teoreticka otazka pre V. Trefneho. V pripade, ze na linuxe nemam antivirus mozem chytit nejaky virus, ktory je urceny pre win (aj ked bude v systeme necinny)?

Tys ten článek na wiki nečetl nebo je tak nepochopitelnej? :)

Vir pro Windows může člověk chytit když -- "browsí" přes IE pod Wine nebo stahuje podezřelé Win soubory a ty pak spouští pod Wine, ale i pak je mizivá šance, že daný vir půjde přes Wine spustit a i kdyby šel, tak nemá žádnou možnost infikovat linuxové soubory a ani nemá možnost "poslat se" někomu jinému...

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #12 kdy: 07 Srpna 2008, 21:07:47 »

Tys ten článek na wiki nečetl nebo je tak nepochopitelnej? :)

Vir pro Windows může člověk chytit když -- "browsí" přes IE pod Wine nebo stahuje podezřelé Win soubory a ty pak spouští pod Wine, ale i pak je mizivá šance, že daný vir půjde přes Wine spustit a i kdyby šel, tak nemá žádnou možnost infikovat linuxové soubory a ani nemá možnost "poslat se" někomu jinému...

cital, ale nie cely :D diky za vysvetlenie

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.