Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Vmware-player  (Přečteno 4813 krát)

webbot

• Návštěvník
Vmware-player
« kdy: 30 Července 2006, 21:25:54 »
Nainstaloval jsem vmware-player, ale program vmplayer se spusti jen pod rootem (pres sudo), pod beznym uzivatelem ne. Hodi to jen hlasku o libpng12.so.0 (ale to i pri spusteni pod rootem) jinak nic.

Muze vmplayer bezet pod beznym uzivatelem a jak na to?

Jinak Windows 2003 server bezi ve vmplayeru bez problemu.

PS: muzete mi poslat nekdo nastaveni zvukovky ve vasem konfiguracnim souboru *.vmx? - pretahuji konfiguraci z Windows a nejak mi ta zvukovka nechce v Linuxu slapat.

Diky

drat

• Aktivní člen
  • *
Vmware-player
« Odpověď #1 kdy: 01 Srpna 2006, 18:55:40 »
Ahoj,
vmware player jsem instaloval prikazem.
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install vmware-player vmware-player-kernel-modules-2.6.15-25a zadny podobny problem jsem nezaznamenal (2.6.15-25 je prirozene verze kernelu kterje pouzivam). na vytvoreni souboru s virtualni masinou zkus http://easyvmx.com.

8472

• Aktivní člen
  • *
  • Zivot je ako rebrik do kurina, kratky a osraty ...
Vmware-player
« Odpověď #2 kdy: 02 Srpna 2006, 11:23:07 »
Citace: drat
Ahoj,
vmware player jsem instaloval prikazem.
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install vmware-player vmware-player-kernel-modules-2.6.15-25a zadny podobny problem jsem nezaznamenal (2.6.15-25 je prirozene verze kernelu kterje pouzivam). na vytvoreni souboru s virtualni masinou zkus http://easyvmx.com.
nooo diky, som ani nevedel ze uz aj takto cez synaptic je to dostupne, som to tam este pred par dnami hladal, a to tam este nebolo medzi balickami
no mal som s tym rovnaky problem a uz to pekne funguje ked sa to takto z balickov napr. cez synaptic nainstaluje, a uz to netreba spustit pod rootom

thx
Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.

webbot

• Návštěvník
Vmware-player
« Odpověď #3 kdy: 04 Srpna 2006, 11:37:44 »
Problem je ze ja jsem to instaloval pres Synaptic - jeste se na to podivam

drat

• Aktivní člen
  • *
Vmware-player
« Odpověď #4 kdy: 04 Srpna 2006, 17:19:59 »
Zkus normalne odebrat treba pres aptitude baliky baliky vmware-player vmware-player-kernel-modules a vmware-player-kernel-modules-2.6.x-xx a nainstaluj to znovu treba pres apt nebo synaptic. Ja mel totiz problem pri prvni instalaci, ze mi selhalo nastaveni NAT a Bridge. Vzdy kdyz jsem instaloval nejaky baliky tak se pak pokousel instalator to znovu nakonfigurovat a chvili to trvalo a vyzadovalo mackani enter, coz me dost  "sralo". Odinstalace a reinstalace pomohla.

kremso

• Aktivní člen
  • *
Vmware-player
« Odpověď #5 kdy: 03 Prosince 2006, 11:48:19 »
Citace
Configuring a NAT network for vmnet8.
Probing for an unused private subnet (this can take some time)...
Unable to sendto: Operation not permitted
We were unable to locate an unused Class C subnet in the range of private
network numbers.  You will need to explicitly specify a network number by hand.

Unable to find the answer VNET_8_HOSTONLY_NETMASK in the installer database
(/etc/vmware/locations).  You may want to re-install VMware Player.

Execution aborted.

dpkg: error processing vmware-player (--configure):
 subprocess post-installation script returned error exit status 1
Errors were encountered while processing:
 vmware-player
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
Toto mi vypisuje pri instalacii cez apt-get. Nepomohla ani reinstalacia. V com moze byt chyba?

drat

• Aktivní člen
  • *
Vmware-player
« Odpověď #6 kdy: 03 Prosince 2006, 16:35:11 »
Citace: drat
Zkus normalne odebrat treba pres aptitude baliky baliky vmware-player vmware-player-kernel-modules a vmware-player-kernel-modules-2.6.x-xx a nainstaluj to znovu treba pres apt nebo synaptic. Ja mel totiz problem pri prvni instalaci, ze mi selhalo nastaveni NAT a Bridge. Vzdy kdyz jsem instaloval nejaky baliky tak se pak pokousel instalator to znovu nakonfigurovat a chvili to trvalo a vyzadovalo mackani enter, coz me dost  "sralo". Odinstalace a reinstalace pomohla.
Mozna mas stejne problem jak ja. Udelej tenhle postup jak popisuju. Jen je potreba uvedomit si jednu vec. Totiz kdyz das instalovat balicek vmware-player-kernel-modules tak on si automaticky vybere nejnovejsi kernel modul pro vmware-player. Pokud ale neaktualizujes jadro coz ja treba nedelam moc. Tak je potrebas vybrat jeste nejaky starsi modul k tomu ktery je pro tvuj kernel ktery pouzivas a samozrejme v dobe instalace musis byt na tom kernelu prirozene.

kremso

• Aktivní člen
  • *
Vmware-player
« Odpověď #7 kdy: 03 Prosince 2006, 23:58:16 »
To som skusil. Aj po odinstalacii a opatovnej installacii dostavam tu istu chybu.

Vmware bezi uplne normalne, zrejme tam nepobezi internet, ale to mi vobec nevadi.
Otravuje me ale, ze teraz pri kazdom spusteni apt-get mi tuto chybu vypisuje. Keby som sa aspon tohoto mohol zbavit.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Vmware-player
« Odpověď #8 kdy: 04 Prosince 2006, 07:08:42 »
Pokud si to neudělal, smaž v domovském adresáři konfigurační soubory pro program. Cestu nevím, bude to možná ".vmware".  Je te skrytý soubor.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.