Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Uživatelské jméno a heslo  (Přečteno 2053 krát)

petr_k

• Návštěvník
Uživatelské jméno a heslo
« kdy: 09 Srpna 2008, 22:23:49 »
Koupil jsem si počítač od jedné nejmenované společnosti - jejich technická podpora je v žalostném stavu.
Můj problém  je  přihlášení  do  Ubuntu  (instalovala nejmenovaná firma)  -  napsali mi, že heslo je root  a  o  uživatelským  jménu  nepadlo  ani  slovo.  Jinak  to  zruším  přes  přihlášení  se  prostě  nedostanu dál (a  o  1Kč  za  linux  od  té firmy  prostě  přijdu)
                   S  pozdravem   Petr    a    díky!!!

premet

• Host
Re: Uživatelské jméno a heslo
« Odpověď #1 kdy: 09 Srpna 2008, 22:26:35 »
Pokud není žádný uživatel tak účet Root (superuživatel) je v každé distribuci. Takže jmeno uživatele dej root.Hned po příhlášení si vytvoř pak svého uživatele, protože být přihláen jako superuživatel není bezpečné, něco změníš a můžeš to pokazit  :).

petr_k

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 09 Srpna 2008, 23:46:43 »
Zadal  jsem  uživatel:  root
                     heslo:  root
Hlásí  mi  to - Ověření selhalo. Písmena musí být zadána ve správné velikosti.

Takže  bohužel, jinak  oběma  poradcům  děkuji!!  Vypadá  to  na  novou  instalaci!!!

premet

• Host
« Odpověď #3 kdy: 09 Srpna 2008, 23:49:42 »
NEbo se jich zeptej pokud nejsou idioti tak ti to řeknou  ;D. Zase na druhou stranu novou instalací nic neztratíš, něco se naučíš a nastavíš si vše podle sebe  ;). Tady máš průvodce instalací.

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #4 kdy: 10 Srpna 2008, 02:27:12 »
při startu si vyberte záchranný režim, pokud není zamčený i grub tak jste v systému bez hesla, pak si změňte co potřebujete
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

petr_k

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 10 Srpna 2008, 08:17:25 »
Dílčí úspěch už jsem zaznamenal.  GRUB - recovery mode - při nabíhání systému se objevila obrazovka voleb - dal jsem root  -  dostal  jsem se  na  příkazovou řádku  -  zadal  jsem  startx.
Objevila  se  obrazovka  se  vším  všudy.  Zde  bych  chtěl  vytvořit  uživatelský  účet v nabídce  Users and Groups -  zde  se  nedostanu  dál.  Možná  příkazová  řádka?
Jinak  díky!           Petr.

JohnyN

• Host
« Odpověď #6 kdy: 10 Srpna 2008, 09:58:48 »
Dílčí úspěch už jsem zaznamenal.  GRUB - recovery mode - při nabíhání systému se objevila obrazovka voleb - dal jsem root  -  dostal  jsem se  na  příkazovou řádku  -  zadal  jsem  startx.
Objevila  se  obrazovka  se  vším  všudy.  Zde  bych  chtěl  vytvořit  uživatelský  účet v nabídce  Users and Groups -  zde  se  nedostanu  dál.  Možná  příkazová  řádka?
Jinak  díky!           Petr.

Ako sa nedostanete ďalej? Nie je možné vytvoriť nového užívateľa?
« Poslední změna: 10 Srpna 2008, 14:29:57 od Ján Nosko »

premet

• Host
« Odpověď #7 kdy: 10 Srpna 2008, 11:42:51 »
Dej si Users and Groups a máš tam Add User (asi nejspíš já to nemám v angličtině) a pokud to máš zašedlé, tak dole je Unlock (nejspíš  ;D), ale nemělo by to tam být pokud seš přihlášen jako superuživatel.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.