Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: uz druhy fsck behom mesiaca  (Přečteno 1310 krát)

existpierre

• Host
uz druhy fsck behom mesiaca
« kdy: 10 Srpna 2008, 11:31:05 »
Ahojte,

Prosim Vas,  v com moze byt problem, ako diagnostikujem disk? uz behom 2 tyzdnov som musel 2x fsck, proste mi nenabehli X, koli internej chybe a ani ma to nehodilo do nudozvej grafiky, hodilo mi tento vypis
http://album.jabbim.cz/existpierre@jabbim.cz/IMGP0666.JPG

premet

• Host
Re: uz druhy fsck behom mesiaca
« Odpověď #1 kdy: 10 Srpna 2008, 11:38:08 »
Tak si zkus spustit FSCK ručně já to dělám stejným příkazem jako to dělá Gparted
Kód: [Vybrat]
e2fsck -f -y -v /dev/sdxy a taky sem měl podobné problémy a měl sem to tím, že v /etc/fstab jsem měl přiřazené špatná UUID disků.

existpierre

• Host
« Odpověď #2 kdy: 10 Srpna 2008, 11:43:06 »
spatne UUID ? to mi nejak nesedi. Problemy mam mozno odvtedy, co som chcel orezavat jednu pesnicku v audacity, pesnicka, respektive set, mal 300MB, vytuhlo  to a doslo tam asi k uniku, RAM bolo zaplnene po okraj, zacalo to swapovat, na disku mi ostali neviem kde subory, ktore zaplnili cely HDD, mal som par MB volne.. POtom som na to prisiel a bol klud, zacalo to asi pred mesiacom.

upozornuje ma to ze to moze znicit filesystem na mountutom disku, mam to pustit z livka ?

premet

• Host
« Odpověď #3 kdy: 10 Srpna 2008, 11:47:28 »
No já když sem si hrál s instalací jiných dister a pak různě měnil oddíly tak sem to měl pak jiný a vím, že  mi to kvuli tomu taky nechtělo naběhnout podobným způsobem. No tak to zkus spustit z LiveCD a můžeš buď z konzole nebo aj přímo přes Gparted.

existpierre

• Host
« Odpověď #4 kdy: 10 Srpna 2008, 11:48:26 »
Rozdiel je v tom, ze mne to potom po fsck nabehlo, tuto hlasku nahodilo az ked mali nastartovat X. UUID by som mal mat spravne, nemenil som nic, inak by som sa sem nedostal
« Poslední změna: 10 Srpna 2008, 12:08:09 od eXistPierre »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.