Mám naprosto ten samý problém,
po jakémkoliv odhlášení se nová relace spustí vždy s nastavením hlasitosti na 100% !!!
Zvukovka je nějaká integrovaná na desce od via ovladač ALC861. At nastavim jakykoliv výstup (alsa, pulse, OSS...) tak to vzdycky hraje, a také nikdy si nepamatuje předchozí hlasitost! Mám sluchátka a zapomenout rovná se přijít o uši! Ještě je problém, že i nejnižší hlasitost je moc vysoká, musím pak používat na hudbu audacity, které umí softwarově dále hlasitost snížit, ale pro změnu si to nastavení taky nepamatuje a po jakémkoliv spuštění s spustí s hlasitostí na 92%, i když já mám asi 60% předtím nastaveno. V konfiguráku audacity je přitom nastaveno 75% a jakékoliv moje změny jsou přepsány zpět na 75% :-), takže je pořád 92%...
Jde tohle nějak proboha vychytat. Nerad bych instaloval jiné distro, ale je to závada maximálně otravná. Btw není to jediná věc kterou si gnome neuloží nebo spíš přepíše na defaultní hodnoty, další je například nastavení toho co se má spouštět po startu gnome sezení, některé věci tam prostě cpe i když je vypnu např. k čemu je mě bluetooth modul když bluetooth nemám :-) Popravdě nějak se mi 8.04.1 začíná hrozně nelíbit mírně řečeno, nechápu jak todle může být základ pro LTS, těch chyb je fakt moc a s žádnou jinou předchozí verzí tolik problémů u mě nebylo :-(
Děkuji moc za každý tip!
Miloš B.
P. S. - alsamixer mi nejde spustit:
biba@Pc16-3:~$ gnome-alsamixer
(gnome-alsamixer:7273): GLib-GObject-CRITICAL **: g_type_instance_get_private: assertion `instance != NULL && instance->g_class != NULL' failed
(gnome-alsamixer:7273): GLib-GObject-CRITICAL **: g_type_instance_get_private: assertion `instance != NULL && instance->g_class != NULL' failed
Segmentation fault
biba@Pc16-3:~$