Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Možnosti tisku  (Přečteno 3727 krát)

sarka85

• Návštěvník
Možnosti tisku
« kdy: 13 Srpna 2008, 12:04:22 »
Při své práci velice často (prakticky denně) tisku prezentace. Ve windows jsem byla zvyklá tisknout vždy 6 snímků na jednu A4, ale v Ubuntu 8.04 HH mi OpenOffice.org Prezentace okno pro tisk nic takového nenabízí.
Je to pro mne dost zásadní, nechci osnovu ani poznámky, potřebuju 6 (nebo jiný počet) normálních snímků na stránce.

Poradíte, jaké nové balíčky stáhnout, aby to šlo? Děkuji.

sarka85

• Návštěvník
Re: Možnosti tisku
« Odpověď #1 kdy: 13 Srpna 2008, 12:57:52 »
no to jsem četla, ale tam píšou překliknout se na teze, rozložení, 6 na stránku, to udělám, a stejně se mi vytiskne 6 stran na každé jeden velký snímek >:( ???

sarka85

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 13 Srpna 2008, 13:02:15 »
a jó, ještě se jinde musí zaškrtnout políčko teze...
už to jede. ale je to tedy zbytečně složitější než dříve, no hlavně že to vůbec jde.

sarka85

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 13 Srpna 2008, 15:05:58 »
jj, chápu, taky bych to nepoužívala, kdybych nemusela plodit ppt zcela kompatibilní s těmi windowsáckými....do školy :P
:-)

Jirina

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 14 Srpna 2008, 09:53:33 »
Hmm, na univerzitách .... to bych chtěl teda vědět na kterejch  ;D
... možná na matfyzu  8)
Dell Latitude E6400, Ubuntu 13.10 + W8.1

Vetinari

• Stálý člen
  • **
  • ... so better use your brain!
« Odpověď #5 kdy: 14 Srpna 2008, 10:08:08 »
A co tisk přes PDF? Ten umí libovolný počet stránek na A4...

sarka85

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 14 Srpna 2008, 10:17:37 »
hm, tak já mám ukončené studium na dvou VŠ, tři studijní obory, PřF i FF, a všude teda razí Word, Excel, PowerPoint, pálit do PDF nebo konvertovat formáty umí sotva každý druhý student, někteří kantoři ani moc neumí hledat na Internetu nebo správně citovat zdroje dle ČSN... a když se zmíním, že nemám W ale Linux - Ubuntu, koukají na mě jak na marťanku ;D

takže až jsem jednooká, pohybuji se v komunitě slepých a považují mě za odbornici...no na matfyzu by se to nestalo, ale filosofické fakulty jsou prakticky pc-negramotné a zbytek přírodovědy (mluvím tedy o geologii, geografii, biologii) je na tom o dost lépe, ale důsledně na woknech.

sarka85

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 14 Srpna 2008, 10:24:45 »
bodie,
děkuju za radu!!! vypálit do pdf a tisknout až z něj je geniálně snadný nápad...
dosud jsem prezentace potřebovala jen jednorázově vytisknout a konec, do pdf házela hlavně texty...takhle to bude výborné.

sarka85

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 14 Srpna 2008, 10:26:34 »
ha, takže omyl, bylo to pro vetinariho :)
ale samozřejmě jsem ráda za všechny odpovědi, zase budu o trochu méně blbá

sarka85

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 14 Srpna 2008, 12:14:04 »
a ještě kosmetický zádrhel - vytvořím prezentaci s např. 6 snímky, exportuji do pdf, dám tisknout pdf.
vytiskne se sice všech 6 slajdů na jedné A4, ale jsou rozložené od kraje ke kraji a tiskárna samozřejmě barvu nenanáší až ke kraji, takže jsou snímky "ořezané" :-\
okénko Nastavení tisku nabízí jen tři čtyři nějaké věci, ale okraje stránek vůbec ???

sarka85

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 14 Srpna 2008, 12:19:59 »
bodie,
zajímavé, ale ani moc nechci být machr. potřebuju jen (snad dočasně) plodit kvalitní výstupy textu, tabulek, grafů, prezentací a databází.
pro svůj soukromý život a překládání na volné noze potřebuji fakt minimum, jsem nenáročný uživatel :)
btw, překládám z němčiny, english moc neovládám, takže v computer science budu asi navěky looser. moc víc slovíček neumím ;D

Vetinari

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #11 kdy: 14 Srpna 2008, 12:21:20 »
To asi záleží, jakým programem tiskneš a taky na tiskárně. Okraje papíru jdou nastavit v "nastavení tisku". Má to v menu vlastní položku, není to pod "vytisknout". Já používám výchozí Evince, prohlížeč od adobe by měl možnosti ještě větší.

sarka85

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 14 Srpna 2008, 12:23:51 »
ano, nastavení je pod Vytisknout... i pod Nastavení tisku.
ale nabízí to jen velikost a orientaci papíru.
no, kašlu na to, hlavně že to vůbec tiskne.

sarka85

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 14 Srpna 2008, 12:26:21 »
pdf otevírám s "prohlížečem dokumetů" a který program mi tiskne, to netuším.
dříve ve W se mi tiskárna pořád vnucovala s instalací a věčnými aktualizacemi SW od HP, no po přechodu na Ubuntu stačilo zapojit kable a žádný HP SW se neinstaloval (nebo tajně) :)

Vetinari

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #14 kdy: 14 Srpna 2008, 12:28:28 »
Nastavení tisku > Velikost papíru > Vlastní velikost > nastavení okrajů > (okraje z tiskárny)....

sarka85

• Návštěvník
« Odpověď #15 kdy: 14 Srpna 2008, 18:08:35 »
help :(
tak já si dám v Nastavení tisku... Velikost stránky Spravovat vlastní velikosti
vytvořím svoji velikost s okraji třeba 2cm, ale stejně to při tisku vyplivne A4, na které jsou snímky rozložené od kraje ke kraji a tak se po okrajích kus snímku nevytiskne ???

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.