Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Firefox - barva písma [vyřešeno]  (Přečteno 3113 krát)

Richie

• Návštěvník
Firefox - barva písma [vyřešeno]
« kdy: 14 Srpna 2008, 11:35:14 »
Zdravím, mám docela nepříjemný problém s barvama ve Firefoxu, viz. následující screenshoty: 
http://neodoxy.wz.cz/moje/picture1.png
http://neodoxy.wz.cz/moje/picture2.png
http://neodoxy.wz.cz/moje/picture3.png
Když kliknu například na nějaký odkaz pravím tlačítkem, vyskočí nabídka, ale text v ní je nečitelný. Stejně tak když otevřu hlavní nabídku... neví někdo jak tyto barvy písma změnit?
« Poslední změna: 26 Srpna 2008, 08:10:45 od Petr Merlin Vaněček »

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
Re: Firefox - barva písma
« Odpověď #1 kdy: 14 Srpna 2008, 11:53:36 »
Bohužel nevím, tohle je dle mého názoru prostě chybička v barevném schématu. resp. "nekompatibilita" schémat. Takže pokud si schéma neupravíš, písmo jen tak nezměníš...
Xubuntu 12.04

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
« Odpověď #2 kdy: 15 Srpna 2008, 21:45:28 »
No, máme trochu málo informací :) To téma je přímo pro firefox nebo je to téma pro Gnome, či jiné prostředí? A nebo používáte téma pro FF a téma pro desktopové prostředí zároveň?

EDIT: pěkně hrajete Richie ;)
« Poslední změna: 15 Srpna 2008, 21:51:36 od Firzen »
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

Richie

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 16 Srpna 2008, 14:30:35 »
Díky za odpovědi.
Za strohost informací se omlouvám. Opravdu jsem se mohl víc rozepsat. Takže, abych to napravil - Používám Ubuntu 8.04, prostředí Gnome a téma SlicknesS, prohlížeč firefox 3.0.1 a téma  iFox Metal
Jak už bylo řečeno, jedná se pravděpodobně o vzájemnou "nekompatibulitu" témat SlicknesS a iFox. Gnome téma využívá bílé barvy písma a téma pro firefox je navrženo pro černé. TADY je další screen, z kterého je to patrné. Takže jeden ze způsobu, jak to napravit, je vyměnit gnome téma za nějaké, co má černý text.. ale tomuto řešení bych se radši vyhnul. A jak se dá nastavit ve firefoxu, aby nepoužíval systémové barvy písma, nevím. Nikde jsem to bohužel nenašel :-\

PS: Firzen: Děkuju, ale mohlo by to být lepší.. :)

emil54

• Host
« Odpověď #4 kdy: 17 Srpna 2008, 09:29:59 »
FF: Úpravy > Předvolby > záložka Obsah > Barvy
zrušit volbu "Použít systémové barvy"

Richie

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 17 Srpna 2008, 11:24:30 »
jj, tuhle možnost jsem taky zkoušel, ale bohužel to nic neřeší. Když tu možnost zruším, písma zůstanou bohužel stejné.

emil54

• Host
« Odpověď #6 kdy: 17 Srpna 2008, 13:51:21 »
jj, tuhle možnost jsem taky zkoušel, ale bohužel to nic neřeší. Když tu možnost zruším, písma zůstanou bohužel stejné.
Aha, uz to chapu - nejde ti o obsah stranek, ale o navigacni prvky programu.
V tom pade budes muset poeditovat styly v tom tematku pro FF - evidentne je dementne napsany; kdyz prebira systemovy barvy pisma, nejsou v nem nejspis nadefinovany a nesmyslne predpoklada pouziti defaultniho barevnyho schematu systemu. A nebo sahnout po nejakym lip napsanym tematku. Problem by to nemel bejt - temat se vali po netu hafo a a najit a prepsat v text. editoru par radek stylu taky ne - jenom najit ty spravny... :)

Richie

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 17 Srpna 2008, 14:55:19 »
Heureka :) ...podařilo se mi to vyřešit editací souboru
Kód: [Vybrat]
/home/richie/.mozilla/firefox/we20sap6.default/chrome/userChrome.css Defaultní barva písma byla #d7d7d7. Stačilo ji změnit na černou - tedy #000000.
Takže kdyby měl někdo stejný problém, hodím sem ještě relevantní část toho souboru:
Kód: [Vybrat]
menubar, menubutton, menu, menuitem, menupopup, popup > * {
color: #000000 !important;
}
Změnilo to všechny barvy písma na černou.

Děkuji všem za odpovědi

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.