Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: vmware - velmi pomaly beh??  (Přečteno 2138 krát)

libor007

• Stálý člen
  • **
vmware - velmi pomaly beh??
« kdy: 15 Srpna 2008, 10:41:20 »
Mam na hardym nainstalovany vmware workstation 6.0.4 a chtel jsem virtualne vyzkouset 64b verzi ubuntu. Bohuzel instalace je abnormalne pomala. Cim to muze byt zpusobeno? Pro nedostatek mista na ext3 jsem nucen pouzivat pro data ntfs partisnu - muze to byt zpusobeni tim? i pres pomalejsi praci s ntfs by preci nemel byt vmware az tak pomaly, ikdyz muze byt teoreticky na ntfs nejakym zpusobem haklivy a chyba muze byt prave v tom. mam x2 5000+, 3gb ram, pro obraz jsem vyclenil 1gb ram Chci pouzivat virtualizaci pro test 64b systemu, abych overil chod aplikaci pred ostrym prechodem, takze virtual box vypada ze seznamu. Je jeste nejaka jina alternativa mimo vmware?
Kubuntu 20.04

libor007

• Stálý člen
  • **
Re: vmware - velmi pomaly beh??
« Odpověď #1 kdy: 15 Srpna 2008, 10:46:53 »
Tak novinka - ntfs ma zrejme vliv na chod vmware. testl jsem prave live cd suse 64b, ktere jsem mel vypalene a kdyz vmware pouzil na obraz ntfs, sekl se - kdyz ext3 - vse bylo ok. Jeste overim a pokusim se zmensit ntfs partition a uvolnene misto prevest na ext3...
Kubuntu 20.04

libor007

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 15 Srpna 2008, 10:56:38 »
Tak se mi nechtelo ted prevadet partition, ale overeno na usb disku s fat, ze se vmware nema rad s ntfs pro beh obrazu...
Kubuntu 20.04

Vetinari

• Stálý člen
  • **
  • ... so better use your brain!
« Odpověď #3 kdy: 15 Srpna 2008, 13:24:03 »
Ono obecně linux nemá moc rád NTFS, sice to funguje spolehlivě a bez problémů, ale rychlý zápis docela dost vytěžuje procesor (aspoň u kopírování menších souborů).

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.