Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Audio pri konverzi *.FLV na *.MPEG [vyřešeno]  (Přečteno 2463 krát)

oyankee

• Host
Audio pri konverzi *.FLV na *.MPEG [vyřešeno]
« kdy: 16 Srpna 2008, 14:29:05 »
Ahoj,
snazim se neuspesne zvolit kodek pri konverzi flv do mpeg. Video funguje, zvuk nejde.Zkousel jsem snad vsechno z avidemux-treba ac3 by mel jit na vsech  dvd prehravacich.(prijde mi, ze se audio vubec nepocita a rovnou se ulozi soubor),kodeky mam. Zkousel jsem take ffmpeg z konzole. V pocitaci se zvuk prehraje, v dvd prehravaci ne. Jak to s flv delate vy?
« Poslední změna: 06 Ledna 2010, 22:14:51 od Anna Taliánová »

nex555-penguin

• Návštěvník
  • jen se s tim porvěte.....nic na tom neni ;)
Re: Audio pri konverzi flv na mpeg
« Odpověď #1 kdy: 17 Srpna 2008, 18:06:05 »
já mám problém se synchronizací zvuku....a když už se sesynchronizuje začátek tak to zpravidla "ujede" někde v průběhu.....Avidemux používám ke konverzi videí z youtube do Palma....menu Auto>IPOD (mpeg4).......zvuk to uloží správně ale to video.......u statických obrázků změní dobu trvání - zdroj nepřesností.....vyřešil jsem to instalací programu pro převod videa ve wine (byl sem líný..... ;) ale nepovím jak se jmenuje - už to dávno nevím....) ale určitě se to dá nějak vyřešit - líp než tímto "kostrbatým" způsobem
« Poslední změna: 02 Července 2009, 01:14:04 od Anna Taliánová »

Rincewind

• Stálý člen
  • **
  • Na fórum jsem nezanevřel, jenom nestíhám....
« Odpověď #2 kdy: 17 Srpna 2008, 20:58:44 »
Tekhle by to nešlo?

mencoder -of mpeg -mpegopts format=dvd:vaspect=4/3:vframerate=25 -srate 48000 -ofps 25 -ovc lavc -oac lavc -lavcopts vcodec=mpeg2video:vrc_buf_size=1835:keyint=15:vrc_maxrate=9800:vbitrate=4900:aspect=4/3:acodec=ac3:abitrate=192   -o vystup zdroj

já mám problém se synchronizací zvuku....a když už se sesynchronizuje začátek tak to zpravidla "ujede" někde v průběhu.....Avidemux používám ke konverzi videí z youtube do Palma....menu Auto>IPOD (mpeg4).......zvuk to uloží správně ale to video.......u statických obrázků změní dobu trvání - zdroj nepřesností.....vyřešil jsem to instalací programu pro převod videa ve wine (byl sem líný..... ;) ale nepovím jak se jmenuje - už to dávno nevím.... ale určitě se to dá nějak vyřešit - líp než tímto "kostrbatým" způsobem

mencoder -ovc xvid -xvidencopts bitrate=300 -oac mp3lame -lameopts bitrate=64 -o vysledek zdroj

Tohle nezabere? Mencoder obvykle docela slušně drží AV synnchronizaci (s vyjímkou kodeku lavc, kupodivu)-

nex555-penguin

• Návštěvník
  • jen se s tim porvěte.....nic na tom neni ;)
« Odpověď #3 kdy: 18 Srpna 2008, 14:13:59 »
ne tak tohle vytvořilo z 2 minuty trvajícího videa video dlouhé asi 5 vteřin......(snímky se přehrály rychle za sebou.......)..ale to už je jedno už mi to chodí normálně přes avidemux(až na některé FLV exempláře..........)

oyankee

• Host
« Odpověď #4 kdy: 18 Srpna 2008, 19:41:34 »
Jako vzdy, stacila mi nakonec kombinace
napr. ffmpeg -i video.flv -s XxY video.mpg     
plus DeVeDe, ktery se mi zacina libit cim dal vice.

Vivan

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 19 Srpna 2008, 23:01:36 »
Mne funguje konverzia pomocou VLC playera.
Musí sa nastaviť "codec MP1V" "metoda zapuzdrenia MPEG1" "audio MPGA"

Výsledný mpeg súbor je prehrateľný v bežnom DVD prehrávači.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.