Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: starý monitor vs ubuntu 8.04  (Přečteno 1748 krát)

trypek

• Návštěvník
starý monitor vs ubuntu 8.04
« kdy: 17 Srpna 2008, 17:59:51 »
OS Ubuntu 8.04 hardy heron 32bit
mám starý (cca 15rokú, možno víc) monitor od výrobcu TECO, typ nezistitelný, 15"
mám  problém s nastavovaním rozlíšenia a frekvencie.

skúšal sem aj sudo displayconfig-gtk a vybrat najvíc podobný typ monitoru, ale fúrt to neni ono.
pri nastavení 800x600 to zobrazuje iba 50Hz
rozlišení sedí, ale frekvencia je zobrazovaná špatne. monitor ide na maximálnych 85Hz.

ked však nastavím rozlišení 1024x768 (co mi monitor normálne umožnuje, lenže frekvecia klesne na 65Hz) tak skutečné rozlišení monitora zostane 800x600, ale plocha sa zvječí na 1024x768.
Teda plochu normálne scrolluju.

Vymýšlám s tým, protože ubuntu jaksi asi nepočítá s tým, že by nekdo používal 15tku tak mám problém s tým, že vječina oken má minimálnú velkosť vječí jak sa mi zmestí na monitor.

tým navazuju na další problém.
nejde mi posunút okno víšej jak je horná lišta. marne stláčam alt a snažím sa posunút výšej.
ked ho však narazím na hornú lištu a potom ho o kúsek zvječím, že tú lištu presahuje, tak potom s ním možu posúvat hore-dole lubovolne, ale len dovtedy, dokát sa nedostane pod lištu...

PS. používam advancet desktop effect setting, ale tento problém byl ešte pred nahráním tehoto balíčku. po nahratí balíčku sa nic nezmenilo...
« Poslední změna: 17 Srpna 2008, 18:15:33 od trypek »

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

JohnyN

• Host
Re: starý monitor vs ubuntu 8.04
« Odpověď #2 kdy: 18 Srpna 2008, 13:13:40 »
Vymýšlám s tým, protože ubuntu jaksi asi nepočítá s tým, že by nekdo používal 15tku tak mám problém s tým, že vječina oken má minimálnú velkosť vječí jak sa mi zmestí na monitor.

Zdravím, skúste si zmenšiť písmo (Systém, Predvoľby, Vzhľad, karta Písma). Tiež môžete zmenšiť veľkosť panelov (pravý klik na panel, potom klik na Nastavenia, Veľkosť)

trypek

• Návštěvník
Re: starý monitor vs ubuntu 8.04
« Odpověď #3 kdy: 18 Srpna 2008, 15:33:48 »
Zdravím, skúste si zmenšiť písmo (Systém, Predvoľby, Vzhľad, karta Písma). Tiež môžete zmenšiť veľkosť panelov (pravý klik na panel, potom klik na Nastavenia, Veľkosť)
všecko už mám na najmenším, ale nápad to byl dobrý.

co sa týká návodu od Svobodu, ten ešte vyskúšam...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.