Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace Ubuntu na flash disk a nasledna chyba ERROR 21 [vyřešeno]  (Přečteno 2114 krát)

Pidipisek

• Návštěvník
Zdravim, chtel jsem vyzkouset Linux a jeho prednosti....
Stahnul jse si UBUNTU live cd ..iso a vypalil...Nabootoval libilo se mi to, ale bal jsem se aby mi to neodpalilo win XP na notasu...Tak jsem ubuntu instaloval na flash disk 500 GB ...instalace probehla dobre...po restartu ale pocitac uz nenabehl ...napsal jen GRUB loading stage 1.5 Error 21.
potrebuju poradit co s tim ...alespon zpetne uvest pocitac do puvodniho stavu ...mam tam dulezita data :-( a muzu rici, ze jsem docela zklaman !!!
Vr
« Poslední změna: 14 Ledna 2009, 03:54:12 od Anna Taliánová »

Vetinari

• Stálý člen
  • **
  • ... so better use your brain!
Re: Instalace na flash disk a nasledna chyba ERROR 21
« Odpověď #1 kdy: 17 Srpna 2008, 23:02:46 »
Nevím, čím jseš zklamán, když instaluješ neznámou věc a ani si nepřečteš základní informace. :)

Stalo se to, že Linux přepsal zaváděcí část na pevném disku, ale přitom je nainstalován na USB. Pokud chceš jenom obnovit Win, tak přes instalační CD dej možnost "opravit" a dej příkaz fixmbr (nebo tak nějak, zkus hledat tady na fóru).
« Poslední změna: 14 Ledna 2009, 03:54:55 od Anna Taliánová »

Pidipisek

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 18 Srpna 2008, 14:52:33 »
Děkuji pane, bylo to tím a problém jsem vyřešil. Možná by bodla nějaký podrobný návod k instalaci ...přeci jen je to něco jiného než WIN. :-)
« Poslední změna: 14 Ledna 2009, 03:55:09 od Anna Taliánová »

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 18 Srpna 2008, 14:54:01 »

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Pidipisek

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 18 Srpna 2008, 15:14:20 »
Díky,
přečetl jsem pár návodů a stále tápu :-) Defragmentoval jsem disk (D: ve win) volné místo cca. 30 gb. Když pustím instalaci tak mi to nabídne tento oddíl (160 GB), ale nenabídne mi to možnost "S průvodcem změnit velikost "název disku a oblasti" a použít uvolněné místo", ale jen Asistované - použít celý disk, ale tím bych přišel o všechna data na D:, že? Tak co s tím? Obrázek na Průvodce instalací to řeší, ale bohužel mně to první možnost prostě nenabídne...
« Poslední změna: 14 Ledna 2009, 03:58:00 od Anna Taliánová »

Vetinari

• Stálý člen
  • **
  • ... so better use your brain!
« Odpověď #5 kdy: 18 Srpna 2008, 16:09:33 »
Nejdřív nabootuj do LiveCD a tam přes Systém > Správa > GParted uprav velikost...

Potom na novou oblast nainstaluj Ubuntu...
« Poslední změna: 14 Ledna 2009, 03:52:09 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.