Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ripování a enkódování CD  (Přečteno 11598 krát)

Radek Štýbnar

• Návštěvník
    • http://www.stargate-sg1.ic.cz
Ripování a enkódování CD
« Odpověď #25 kdy: 16 Července 2007, 15:49:14 »
Citace: filo
To Metex:
Jestli nemáš vyložený odpor k Wine, tak bych z vlastní zkušenosti doporučil stáhnout free Audiograbber 1.83 a dokopírovat lame.dll do stejného adresáře (C:\audiograbber). Tím totiž veškeré instalace končí a můžeš vesele grabovat rovnou do mp3. Když vidím to trápení s kodekama a SoundJuicerem, možná by Audiograbber stál za zvážení.
S Windows jsi podle příspěvků výše dělal, takže by ti neměl činit nejmenší problém. Pokud jsi ho nikdy neviděl, malý tutorial je tady

Je to na tobě ;)
To si muzu rovnout ,,naWINEovat" Windows Media Player :)...spis bych potreboval poradit s tim Sound Juicerem...

Jinak LAME mam jiz nainstalovany v Linuxu!
Realita..hmm...pěkný místo,ale žít bych tady nechtěl!

nikola

• Stálý člen
  • **
    • http://home.tiscali.cz/nikola
Ripování a enkódování CD
« Odpověď #26 kdy: 16 Července 2007, 15:50:59 »
Samozřejmě, proč nehledat nativní alternativu? Audiograbber jistě není špatný program, ale pro windows, ne pro linux (mimochodem s tím chudším bráškou bych byl opatrný). Takový přístup není moc v pořádku, jsou-li alternativy. Ale chci-li používat programy pro windows, naskýtá se otázka, proč potom používám linux a nezůstanu u os, pro který jsou tyto programy určené. Linux nejsou windows. ;)
Kaudiokreator je grafický frontend pro lame.

filo

• Aktivní člen
  • *
Ripování a enkódování CD
« Odpověď #27 kdy: 16 Července 2007, 16:16:06 »
Citace: nikola
Ale chci-li používat programy pro windows, naskýtá se otázka, proč potom používám linux a nezůstanu u os, pro který jsou tyto programy určené.
Protože (nejen já) používám linux i windows a snažím se proto minimalizovat počet používaných programů. Důvod ? Známé prostředí, ergonomie, klávesové zkratky, nikdo z rodiny neremcá, že nevidí "ty své" aplikace atd. atd.  
Celé bych to přirovnal ke stěhování do nového bytu: Vezmeš si s sebou to "drahocenné", bez čeho si myslíš, že se neobejdeš, v novém zjistíš, že jsou ti dvě třetiny věcí k ničemu, ale tu třetinu si necháš, protože máš k ní nějaký vztah a i v novém bytě je plně funkční.
Ujeli jsme ale hodně mimo téma, dál už bych to tedy nerozpitvával.
Každý ať se zařídí ve svém jak chce, já nikomu nic nevnucuju ;)
MSI KT3 Ultra, Athl XP 2000+, GF4MX440, SBLive Value, LG 4167B - Prosím NEVYKAT

Pavel1TU

• Aktivní člen
  • *
    • Můj WEBlog
Ripování a enkódování CD
« Odpověď #28 kdy: 17 Července 2007, 07:53:30 »
Mohu mít dotaz mimo mísu, proč používáte zastaralý formát MP3, když OGG má podporu i pod WIN a i v MP3 přehrávačích ?
Doporučuji přečíst něco o porovnání těchto formátů, MP3 je opravdu nic moc :-) sám jsem tomu nevěřil.

nikola: souhlasím s tebou, proč někdo kdo má WIN a LINUX tahá pod LINUX programy pod WINE ? Opravdu záhada, že bych otestoval emulátor LINUXU pod XP ???? :-)
Ubuntu 10.04 (9.04), Slack 12.2, Gentoo 10.1
ASUS M2N-E SLI nForce500; AMD Athlon A64 X2 4200+EE; 2G DDR2 800MHz; ASUS EN8500GT PCI-E; HDD 2x320G, AUDIOTRAK-Prodigy-7.1-hifi

Radek Štýbnar

• Návštěvník
    • http://www.stargate-sg1.ic.cz
Ripování a enkódování CD
« Odpověď #29 kdy: 17 Července 2007, 09:37:33 »
Do MP3 to ripuji kvuli jedinemu duvodu a to autoradiu! Otec chce nejakou hudbu na dovolenou,jinak vetsinu skladeb co mam v Linuxu mam jiz v OGG!
Realita..hmm...pěkný místo,ale žít bych tady nechtěl!

filo

• Aktivní člen
  • *
Ripování a enkódování CD
« Odpověď #30 kdy: 17 Července 2007, 22:09:02 »
Citace: pavel1tu
nikola: souhlasím s tebou, proč někdo kdo má WIN a LINUX tahá pod LINUX programy pod WINE ? Opravdu záhada, že bych otestoval emulátor LINUXU pod XP ???? :-)
Já fakt nechápu, co tady furt někteří řeší. Fungujou určité programy spolehlivě pod wine ? ANO ?? Tak proč je nepoužít ? K tomu snad Wine bylo vyvinuto, aby se daly aplikace z windows použít i pod linuxem nebo se mýlím ? Proč bych měl hledat alternativu, když mi program X, který spokojeně používám pěknou řádku let pod windows přes wine 100% funguje ? Polepším si snad nějak ?

nikola

• Stálý člen
  • **
Ripování a enkódování CD
« Odpověď #31 kdy: 18 Července 2007, 12:06:07 »
Dobrá, zeptám se tvými slovy: polepšil sis nějak užíváním linuxu? Já totiž zase nechápu, jestliže ti program X vyhovuje a používáš ho pěknou řádku let spokojeně pod windows, proč nepoužíváš nadále windows. Není totiž normální kvůli programu, ke kterému mám x nativních alternativ, stahovat další desítky MB dat, konfigurovat a spouštět emulátor, v prostředí emulátoru instalovat a rozbíhat daný program atd., zkrátka složitě provádět něco, co je stejně ve svém důsledku jen nouzovým řešením.

filo

• Aktivní člen
  • *
Ripování a enkódování CD
« Odpověď #32 kdy: 18 Července 2007, 12:40:03 »
Na linux jsem přešel ze dvou důvodů: legálnost a bezpečnost. Takže jsem si polepšil. Co se týče wine, používám ho i na prográmky, ke kterým lin. alternativa není, takže bych ho měl nainstalované tak jak tak. Navíc 100MB na disku pro mě není žádná rána. Jak už jsem psal výše, můj komp používá i zbytek rodiny, kteří umí jen s Windows a nevidím důvod, proč bych je měl "buzerovat", aby se naučili používat něco jiného, než na co jsou zvyklí. Operační systém je prostředek, nikoliv cíl. Trávím denně 10 hodin na Windows a cca 3 v linuxu, takže je z mého pohledu pochopitelné, že se snažím používat jedny a ty samé aplikace, ideální je, pokud jsou multiplatformní (Firefox, PSI, JAlbum). Pokud některá z windowsáckých v linuxu pod wine blbne nebo jede pomalu, tak hledám samozřejmě nativní.
Se "složitým" konfigurováním wine a "rozbíháním programů" nemůžu souhlasit, přes Synaptic jsem si wine nainstaloval a bez jakékoliv konfigurace mi teď stačí v Krusaderu dvojkliknout na setup.exe a pak enterem odbouchat instalaci. Zástupce se mi automaticky vygeneruje na ploše a tím celá instalační anabáze končí.

nikola

• Stálý člen
  • **
Ripování a enkódování CD
« Odpověď #33 kdy: 18 Července 2007, 12:57:40 »
Na linux jsem přešel ze dvou důvodů: legálnost a bezpečnost....  Trávím denně 10 hodin na Windows a cca 3 v linuxu,...
??? :rolleyes:
Asi toho raději necháme, ne? ;)

filo

• Aktivní člen
  • *
Ripování a enkódování CD
« Odpověď #34 kdy: 18 Července 2007, 13:59:46 »
Citace: nikola
Na linux jsem přešel ze dvou důvodů: legálnost a bezpečnost....  Trávím denně 10 hodin na Windows a cca 3 v linuxu,...
??? :rolleyes:
Asi toho raději necháme, ne? ;)
Jsem všema 20  prstama pro :-)  
PS: Winy mám v práci, linucha doma, proto ten poměr 10/3.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.