Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: prehravac *.mkv  (Přečteno 2236 krát)

night-walker

• Návštěvník
prehravac *.mkv
« kdy: 01 Srpna 2006, 22:51:47 »
Zdravím, nevíte nekdo o slusnem prhravaci ktery zvladne bezproblemove prehravat format MKV? povedlo se mi to zprovoznit v Mplayeru, ale to nevyresilo muj problem. mam totiz anime v tomto formatu, a nezobrazi se mi anglicke titulky. V jiném prehravaci - VLC Media Player, mi jde bez problemu prepnout i na anglicke audio (misto originalniho japonskeho) a zapnout titulky. problem tohoto prehravace j v tom, ze neumi udelat "uplny" fullscreen (jsou videt lišty - panely) a navic je takovy divny,trosku chraptivy zvuk.

Nevite jaky prehravac je pro MKV nejvhodnejsi? diky
Když jsem šel po schodech, potkal jsem muže, který tam nebyl. Dnes tam zase nebyl.....Přál bych si aby odešel.

Ubuntu 7.10 + Gnome + Openbox @ NB ASUS M6A-B016 PM750, Intel 915GM

syntax_error

• Aktivní člen
  • *
    • http://bnk.ic.cz
prehravac *.mkv
« Odpověď #1 kdy: 02 Srpna 2006, 11:30:04 »
Citace: night-walker
Nevite jaky prehravac je pro MKV nejvhodnejsi? diky
stejne je to Mplayer.
umi pracovat s titulky i s dabingem, akorat to nedava moc najevo.

staci do ~/.mplayer/config (pokud neexistuje, tak udelej novy soubor) pridat par radek.
parametry jsou slang a alang[/] prvni urcuje preferovany jazyk titulku, druhy dabing. pokud chces anglicke titulky, pridej:
Kód: [Vybrat]
slang=en,engto by od ted melo fungovat pro vsechny Matrosky s anglickymi titulky - pokud chces tohle nastaveni zrusit, staci prislusnou radku smazat nebo dat do komentare (tj. na zacatek radky pridat #).
to same plati o audiu (misto slang= je alang= atd.)

jinak, pokud jde o interaktivni volbu titulku a zvuku, co vim, Totem to umi taky (s xine engine - viz http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?pid=17642#p17642 )

night-walker

• Návštěvník
prehravac *.mkv
« Odpověď #2 kdy: 02 Srpna 2006, 18:40:36 »
ok diky za pomoc ;-)
Když jsem šel po schodech, potkal jsem muže, který tam nebyl. Dnes tam zase nebyl.....Přál bych si aby odešel.

Ubuntu 7.10 + Gnome + Openbox @ NB ASUS M6A-B016 PM750, Intel 915GM

Skeletonix

• Host
prehravac *.mkv
« Odpověď #3 kdy: 03 Srpna 2006, 16:43:06 »
jj..mplayer ej na anime nejlepší ;) ... skvěle si poradí jak s  titulky, tka s více jazyčnýma audio stopama !

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.