Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problem s KDE - autostart aplikaci  (Přečteno 1723 krát)

Jere

• Stálý člen
  • **
Problem s KDE - autostart aplikaci
« kdy: 02 Srpna 2006, 00:47:02 »
V KDE Ovladacim centrum - Komponenty KDE - Autostart applications jsem pridal jednu aplikaci. Ted pri dalsim prihlaseni se mi vsak ukazuje chybova hlaska: "Soubor pracovní plochy /home/jarda/.kde/Autostart/sim.desktop neobsahuje položku Type=... ."

Mel jsem tam puvodne 2 aplikace (jedna z nich je Sim-IM). Pridal jsem treti. Ta tam vsak neni a zustaly tam jen ty dve puvodni. Ale ani ty dve se ted najednou nespusti. Misto toho mi to vyhodi 2x to chybove okno, jak jsem psal.

Netusite, v cem je problem a jak to vyresit?

Napr. ten /home/jarda/.kde/Autostart/sim obsahuje:
Kód: [Vybrat]
[Desktop Entry]
Comment=sim
Exec=/usr/bin/sim
Name=sim

Jere

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #1 kdy: 02 Srpna 2006, 01:52:27 »
Tak jsem na to prisel. Pod [Desktop Entry] stacilo dopsat Type=Application a funguje to.

Kdyz jsem ale delal zmeny pres aplikaci Autostart (http://www.kde-apps.org/content/show.php?content=35038), tak to znovu soubory poskodilo. Pritom driv to fungovalo...

nikola

• Stálý člen
  • **
    • http://home.tiscali.cz/nikola
« Odpověď #2 kdy: 02 Srpna 2006, 08:56:32 »
KDE startuje s aplikacemi, které jsou spuštěné při jeho vypínání. Takže nejsnazší je nechat např. SIM spuštěný při odhlášení, při příštím startu se spustí automaticky. Těch programů může být libovolné množství. Proti autostartu je jediný rozdíl v tom, že program nenastartuje při novém přihlášení v případě, že byl ukončen před odhlášením KDE.
Jinak se to řeší buď vytvořením spouštěcího skriptu pro daný program, nebo symlinku pro daný program, které se umístí do tebou zmiňovaného adresáře /home/uživatel/.kde/Autostart

Jere

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 02 Srpna 2006, 12:52:28 »
To ukladani "session" mam v KDE vypnuty, protoze mi to nevyhovuje. Radsi pouzivam aplikace v Autostart, kdy vim, co presne po prihlaseni budu mit spusteny.

Nastesti je to uz vyreseny, radsi si budu pridavat aplikace rucne, protoze ta utilitka kcontrol-autostart blbne.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.