Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: c++ a mysql  (Přečteno 2589 krát)

pxjava

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 96
    • Zobrazit profil
    • Horejsek.com
c++ a mysql
« kdy: 19 Srpna 2008, 21:12:09 »
ahoj ve spolek, chtel bych si zkusit ovladat mysql databazi pomoci c++, nasel jsem si knihovnu mysql++, stahl z http://www.tangentsoft.net/mysql++/ nainstaloval pres make install a stale me to psalo ze mysql++.h neni v adresari, tak jsem se koukl kam to instalovalo knihovny a dalo to jinam nez do /usr/include (do /usr/local/include/mysql), kdyz jsem je prekopiroval / nebo pridal adresu s knohovnamy /usr/local/include/mysql tak vzdy to skoncilo errory.. napriklad:

Kód: [Vybrat]
/usr/local/include/mysql/query.h:746: error: ‘MYSQL_ROW’ was not declared in this scope
/usr/local/include/mysql/query.h:746: error: expected `;' before ‘d’
/usr/local/include/mysql/query.h:747: error: ‘d’ was not declared in this scope
/usr/local/include/mysql/query.h:749: error: ‘d’ was not declared in this scope

nevite co s tim? za kazdou radu dekuju
Ubuntu 9.10
Asus P5Q; Intel Core 2 Duo E8500; 2x 2048MB DDR2; GeForce 9600GT 512MB; SBA 7.1; Samsung SyncMaster 205bw; Logitech Wave; 2x WESTERN DIGITAL Caviar Green 1.5T a Seagate 500G
Osobni web www.horejsek.com

wam]Spider007

  • Host
Re: c++ a mysql
« Odpověď #1 kdy: 19 Srpna 2008, 21:47:53 »
ten isty problem som mal aj ja. do includu sa to davalo nejak aj s nazvom adresaru v ktorom sa header nachadza.
cca. takto
Kód: [Vybrat]
#include "mysql/mysql++.h"
ale nie som si teraz presne isty ako presne to bolo

btw ked sa mi to podarilo rozbehat tak mi to aj tak neslo, stiahol som si jeden skript a nakoniec som zistil, ze v mysql++ chyba prototyp jednej funkcie a vykaslal som sa na to :(

pxjava

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 96
    • Zobrazit profil
    • Horejsek.com
Re: c++ a mysql
« Odpověď #2 kdy: 19 Srpna 2008, 22:08:22 »
snad budu mit tolik snahy abych to "pokoril", ale zatim jsem k nicemu nedospel, snad nekdo bude vedet
Ubuntu 9.10
Asus P5Q; Intel Core 2 Duo E8500; 2x 2048MB DDR2; GeForce 9600GT 512MB; SBA 7.1; Samsung SyncMaster 205bw; Logitech Wave; 2x WESTERN DIGITAL Caviar Green 1.5T a Seagate 500G
Osobni web www.horejsek.com

mk33

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 300
    • Zobrazit profil
Re: c++ a mysql
« Odpověď #3 kdy: 19 Srpna 2008, 22:16:17 »
pro práci s MySql databází používám knihovnu Qt a vše funguje

ukázka kódu
Kód: [Vybrat]
/*
//Práce s DB
QSqlDatabase db = QSqlDatabase::addDatabase("QMYSQL");
db.setHostName("localhost");
db.setDatabaseName("ic_mk33");
db.setUserName("********");
db.setPassword("********");
bool ok = db.open();

if(ok){
zobrazovac->textCursor().insertText("ok-pripojeno k databazi\n");
}
else{
zobrazovac->textCursor().insertText("error-nepripojeno k databazi\n");
}


QSqlQuery query;
  query.exec("SELECT * FROM spellcrossTabulkaAliance");
 
  int pocetPolozek = 0;
  pocetPolozek = query.size();
  QString pocet;
  pocet.setNum(pocetPolozek, 10);
  zobrazovac->textCursor().insertText("nalezeno: " + pocet +" polozek\n");
 
 
  QSqlRecord zahlavi = query.record();
pocet.setNum(zahlavi.count(),10);
zobrazovac->textCursor().insertText("kazda polozka ma: " + pocet +" sloupecku\n");
 
  //vypsání výsledku dotazu
while (query.next()) {

for(int i = 0; i < zahlavi.count(); i++){
QString s = query.value(i).toString();
zobrazovac->textCursor().insertText(s+"\t");
}
zobrazovac->textCursor().insertText("\n");
}
*/
« Poslední změna: 19 Srpna 2008, 22:19:51 od mk33 »
začínám tak trpělivost a pevné nervy :-) since  21. Listopad 2006
-------------------------------------------------------------------------
|Aopen MX4SGI-4DN2|P4 2,8GHz HT|2x512MB RAM|ATI 9550|Linux Mint 9 Isadora|  |Asus P4B533|P4 1,8GHz|3x256 MB RAM|ATI 7500|Ubuntu 7.04|  |IBM Thinkpad T40p|Ubuntu 9.04|  |Lenovo Thinkpad T61|Linux Mint 9 Isadora|Lenovo Thinkpad T410|Linux Mint 13

pxjava

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 96
    • Zobrazit profil
    • Horejsek.com
Re: c++ a mysql
« Odpověď #4 kdy: 19 Srpna 2008, 22:22:51 »
to jsem nevedel ze v Qt knihovne je podpora pro MySql.. koknu na to, dekuju
ale kdyby nekdo vedel jak na mysql++ tak budu take rad :)
Ubuntu 9.10
Asus P5Q; Intel Core 2 Duo E8500; 2x 2048MB DDR2; GeForce 9600GT 512MB; SBA 7.1; Samsung SyncMaster 205bw; Logitech Wave; 2x WESTERN DIGITAL Caviar Green 1.5T a Seagate 500G
Osobni web www.horejsek.com

Martin Kiklhorn

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4807
  • グーグル!ご存知ですか?
    • Zobrazit profil
    • HEJ
Re: c++ a mysql
« Odpověď #5 kdy: 19 Srpna 2008, 22:28:35 »
snad budu mit tolik snahy abych to "pokoril", ale zatim jsem k nicemu nedospel, snad nekdo bude vedet

A proč nepoužijete
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install libmysql++-dev?
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

pxjava

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 96
    • Zobrazit profil
    • Horejsek.com
Re: c++ a mysql
« Odpověď #6 kdy: 19 Srpna 2008, 22:37:58 »
snad budu mit tolik snahy abych to "pokoril", ale zatim jsem k nicemu nedospel, snad nekdo bude vedet

A proč nepoužijete
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install libmysql++-dev?

zapomel jsem napsat ze i toto jsem zkousel, ovsem nepomohlo to
Ubuntu 9.10
Asus P5Q; Intel Core 2 Duo E8500; 2x 2048MB DDR2; GeForce 9600GT 512MB; SBA 7.1; Samsung SyncMaster 205bw; Logitech Wave; 2x WESTERN DIGITAL Caviar Green 1.5T a Seagate 500G
Osobni web www.horejsek.com

Martin - ViPEr*CZ*

Re: c++ a mysql
« Odpověď #7 kdy: 20 Srpna 2008, 11:03:21 »
PS: mysql lze ovládat jen na lokale ;)
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

 


Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.