Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Lingea Lexicon 5  (Přečteno 6529 krát)

drc

• Návštěvník
Lingea Lexicon 5
« kdy: 22 Srpna 2008, 00:02:15 »
Ahoj,
chtěl bych si koupit nový slovník a uvažuji o novém Lexiconu 5 od Lingea. (čert ví jak se to skoluje...) Máte s jeho provozem pod linuxem nějaké zkušenosti?

Děkuji.

lubos.pb

• Aktivní člen
  • *
Re: Lingea Lexicon 5
« Odpověď #1 kdy: 22 Srpna 2008, 07:32:01 »
S touhle verzí asi moc lidí zkušenost nemá. Většina lidí má starší verzi "2002" a ta funguje bez problémů, jak verze pro Linux tak i verze pro Win pod Wine.  ;)
HP 6125
Kubuntu 8.04

drc

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 22 Srpna 2008, 09:23:37 »
Já vím, ale nechci kupovat drahého zajíce v pytli.

Vetinari

• Stálý člen
  • **
  • ... so better use your brain!
« Odpověď #3 kdy: 22 Srpna 2008, 11:12:52 »
A zkoušel jsi už Stardict? Já na něj řešel z lingey a nestežuju si. Tak asby fakt nekupoval zajíce v pytli ;)

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #4 kdy: 22 Srpna 2008, 12:43:03 »
zkus stardict .. ne nadarmo kdyz zadas do guglu stardict se prvni odkaz jmenuje primo ::
StarDict - The best dictionary program in linux and windows

nesnera

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 27 Srpna 2008, 16:31:16 »
..Většina lidí má starší verzi "2002" a ta funguje bez problémů, jak verze pro Linux tak i verze pro Win pod Wine.  ;)
A funguje někomu i funkce vlastní slovník či témata? Mě to na tom v Linuxu spolehlivě lehne  ???  a instalace pod Wine 1.1.3 se mi nezdařila  :(

nesnera

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 27 Srpna 2008, 16:34:52 »
Já vím, ale nechci kupovat drahého zajíce v pytli.
Nezkoušel jsem, ale na svých stránkách http://www.lingea.cz mají pod "Produkty" položku demoverze  ;)

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #7 kdy: 27 Srpna 2008, 16:40:59 »
>> Vetinari, ntz: Stardict je opravdu fajn, ale postrádám u něj fráze či nabídku synonym. Pro překlad Aj->Čj je Stardict více než dostačující, ale pro vyrvážení nějakého rozsáhlejšíco textu v Aj je dost nevyhovující.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
« Odpověď #8 kdy: 27 Srpna 2008, 21:04:52 »
Pokud ten slovník používá stejnou databázi jako starší verze 2002, neměl by být problém. Stačí stáhnout demoverzi staré verze a nahrát do ní datové soubory z verze nové.
Ovšem určitě to není nejideálnější řešení...

drc

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 31 Srpna 2008, 18:47:40 »
Dekuji za odpovedi, ale:
a) demoverze na lingea.cz jsou pouze verze 2002
b) stardict je sice fajn *program*, ale chybi k nemu i kvalitni slovnik (databáze) -- ta co je v repozitarich je nefalsovany prdichvost pro seriozni praci nevhodny. (Pokud nevite o cem mluvim dejte si vyhledat "dělat" v Lingea 2002 a zminenem slovniku ve stardictu.)

P.S. Musim ale podotknout, že od minule, kdy jsem stardict zkoušel, udělal velký krok dopředu. Jestli někdo víte o nějakém dobrém (česko-anglickém) slovníku pro stardict napište.
P.P.S Zdá se, že zatim zustanu u 2002 a pockam na reference nebo demo.

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #10 kdy: 31 Srpna 2008, 22:26:02 »
.. ta co je v repozitarich je nefalsovany prdichvost pro seriozni praci nevhodny.
<< rofl ;D .. to je vazne tak spatne? mam ho docela rad (pokud zrovna nepada na segfault, coz je u me v 50ti % pripadu ..)

ps. to slovo jsem se nikdy nemel dozvedet ;D

Vencas

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 14 Září 2008, 22:34:37 »
Ahoj, koupil jsem si od Lingey velký anglický, německý i francouzský  ve verzi 2005. Funguje to pod Linuxem pěkně, myslel jsem, že to bude GTK2, ale je to celé nějaké jejich vlastní. Funguje 30 dní (zatím mi neuběhlo), pak je třeba provést aktivaci na jejich webu, ale nemí mi moc jasné, jak na ní -- chtějí, abych se přihlásil pod svým usernamem, ale přitom vytvoření účtu je jen (jak tam píšou) dobrovolné. Psal jsem jim na support a zatím nic; možná budu první člověk, kdo bude používat koupený soft přes libfaketime... ;-)

Bohužel datové soubory jsou v nějakém novém formátu (aspoň na první pokus skript http://www.klokan.cz/projects/stardict-lingea/ na to nefunguje), jinak bych je zkusil překonvertovat a používat se stardictem - což mi ostatně přijde jako nejlepší volba pro Lingeu 2002, kde gtk1 rozhraní je zoufalé a ve wine to taky není ono. Zkoušel jsem to (s tou verzí 2002), ale nepřišel jsem na to, jak do toho zatraceného strardictu překonvertovaný slovník přidat.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.