Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak na připojení k WEBu v Brně [vyřešeno]  (Přečteno 3426 krát)

daks

• Návštěvník
Jak na připojení k WEBu v Brně [vyřešeno]
« kdy: 22 Srpna 2008, 11:57:37 »
Chtěl bych se v Brně z mého stolního PC připojit k WEBu a rád bych, kdyby mi někdo mohl doporučit nějakého poskytovatele. Jako OS momentálně používám Ubuntu 8.04 a co se ceny týče, viděl bych to zatím asi max. do 700,- Kč/měs. vč. DPH. Docela kladu důraz na solidnost technické podpory poskytovatele, taky bych rád, kdyby mi poskytovatel připojení na Linuxu dokázal nakonfigurovat, protože jsem zatím síťovej dutohlav. Přednost dávám smlouvě na dobu neurčitou před nějakým závazkem i přes vyšší počáteční náklady.
Díky za každý tip.
« Poslední změna: 25 Srpna 2008, 11:14:32 od daks »

kkaarreell

• Stálý člen
  • **
Re: Jak na připojení k WEBu v Brně
« Odpověď #1 kdy: 22 Srpna 2008, 12:33:19 »
To dost zalezi na lokalite, rekl bych. Bud uz v dome rozvody mas (treba NetBox, nebo Karneval = kabelova TV) a nebo ne a pak je moznosti bezdrat. Dost by pomohlo, kdyby jsi upresnil polohu... spise nez operacni system. :-)

daks

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 22 Srpna 2008, 13:10:00 »
Městská část je Královo Pole, ale katastrální území Ponava. V domě sice máme rozvody UPC a Karneval, ale to je společnost se kterou nemám dobrou zkušenost, i když jde jen o kabelovku (mimochodem vypadá to, že hodně jejich zákazníků si stěžuje na katastrofální/netečnou tech. podporu). Navíc se mi zdá, že při instalaci nepodporují Linux, takže bych si připojení musel plichtit sám a to si nejsem jist, že to jednoduše zvládnu. Proto taky uvádím OS - prostě chci aby buď přišel maník, co to zprovozní, nebo bych rád konkrétní pokyny pro instalaci na Linuxu.

ufaak

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 22 Srpna 2008, 13:14:25 »
myslim, ze z velkych poskytovatelu internetu ma nejlepsi technickou podporu o2...
sice jenom "pritele na telefonu", ale konkretne na datovou linku se clovek dovola vzdycky
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

stderr

• Aktivní člen
  • *
  • globglob, Charliee, we're scuba diving Charlieee!
« Odpověď #4 kdy: 22 Srpna 2008, 13:38:01 »
pokud je pobliz Netbox, tak bych sel do nej. Sice nevim, jak jsou na tom s linuxem, ale jejich instalace spociva v tom, ze registruji Tvoji MAC adresu nekde u nich a strci obycejny sitovy kabel do pc. Pak se net rozjede sam (dhcp). Uz jsem u nich odhadem 5 let a stale spokojenost. Zakaznickou podporu jsem vyuzil jen jednou a byla to otazka asi 5ti minut (2 roky zpet).
Fedora & CentOS (RHEL) user ... co tu vlastně dělám?
Blog /dev/stderr & twitr

daks

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 22 Srpna 2008, 14:52:19 »
Hm, tak Netbox bych bral, ale podle jejich vyjádření se k nim na naší ulici nepřipojím a ani do budoucna to prý nehrozí.

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #6 kdy: 22 Srpna 2008, 14:58:27 »
Klidně jděte do UPC. Myslím, že jsou trošku dražší, než NetBox, ale pokud nemáš jinou možnost, tak asi nic moc nenaděláš. Je pravda, že s technickou pdoporou je trochu problém - UPC "požírá" menší lokální sítě (jako např. Karnevall) a jejich podpora prostě nestíhá - prostě se nedovoláte. Jinak za dobu, co od nich mám připojení, volal jsem na podporu 2x - jednou mi manželka při luxování napůl vyšťouchla špatně zastrčený koax z modemu, podruhé jsem se dotazoval, zda-li mi společně se zrušenou kabelovkou neodstřihli i net (zrovna byla ve stejnou dobu porucha). Jinak za ty 4 roky 2 poruchy, jedna cca 2 hodiny, druhá přes noc.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #7 kdy: 22 Srpna 2008, 14:58:39 »
TCP/IP je vsude stejne .. nezavisle zdali pouzivas Linux a nebo Windows .. bejt Tebou bych zbytecne nebaziroval na pozadavku, aby Ti umeli utrit i zadek ;)

daks

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 22 Srpna 2008, 15:21:36 »
Tak na tom utření zadku bych netrval, ale nerad bych se dostal do situace, kdy podepíšu nějakou smlouvu a nebudu schopen zprovoznit připojení (už slyším jak mě asertivní operátorka zákaznické podpory posílá do řiti, protože poskytovatel garantuje správnou funkci jen na MS Windows). Ale jestli jde v Ubuntu jen o zadání nějaké adresy do konfiguračního dialogu, tak to bych snad zvládnul, spíš jsem se bál, jestli nemůže být problém s nějakým driverem modemu, nebo tak něco...

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: 22 Srpna 2008, 15:25:57 »
Mě třeba doma net od UPC pěkně často vypadává. Ale to je v Praze. Jednou ná mnešel celý týden, a stejně jsme platili fakturu jako za celý měsíc. Nikoho to tam nebere.
Xubuntu 12.04

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #10 kdy: 22 Srpna 2008, 16:11:07 »
Mě třeba doma net od UPC pěkně často vypadává. Ale to je v Praze. Jednou ná mnešel celý týden, a stejně jsme platili fakturu jako za celý měsíc. Nikoho to tam nebere.
Hmm, asi jiná lokalita ;D Na Čerňáku to jede v poho - nejdelší porucha trvala přes noc a ještě dopoledne, a to ale vypadla celá Praha.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

sandrick

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 23 Srpna 2008, 12:11:27 »

Mozna by byla lepsi strategie si nejdrive vybrat poskytovatele podle cenovych a "vykonostnich" pozadavku, zjistit, jaky hardware pouziva (typicky jaky modem) a az pak se podivat, jak je to s podporou takoveho modemu na Linuxu. Tj. existuji navody, jak velke jsou s tim problemy, atd. Na takovou otazku bys pak dostal i konkretni odpoved treba tady na foru.

S tou podporou instalace v Linuxu bych to videl blede.

Rincewind

• Stálý člen
  • **
  • Na fórum jsem nezanevřel, jenom nestíhám....
« Odpověď #12 kdy: 23 Srpna 2008, 12:37:59 »
Mám UPC a jede pěkně, výpadek jednou za pár měsíců, rychlost dostačující, cena dobrá.

Netbox vypadá lákavě (má lepší upload rychlosti) ale v době, kdy jsem to zařizoval u nás nebyl, takže má  pro blízkou budoucnost smůlu :)

UPC dodává kabelový modem motorola, který má možnost ethernetového připojení, které je bez problémů nezávisle na systému. Jejich technikovi jsem ukazoval mythtv, když nám šel zapojit kabelovku a docela na to koukal, nastavit jsem si to ale musel sám :)

Pokud jsi dokázal ubuntu nainstalovat, tak nastavíš i tu síť, nic na tom není.

PS:
jestli někdo chválí O2 tak to musí být moc šťastný člověk - měl jsem od nich simkartu s nějakým zvýhodněným připojením k netu (vánoční akce) a hrubě nespokojen jsem ji zcela neekologicky spláchnul do toalety s tím, že od této firmy už nikdy nic (předtím jsem měl pevnou linku, to bylo v době, kdy jsme díky telecomu byly poslední v evropě co se týče rozšířenosti internetu, brrr.... :) ). Znám lidi co od nich mají ADSL, ke kterému dostali wifi router/modem zyxel, u kterého ovšem nemůžou používat to wifi protože se nedá dostat do nastavení... O rychlosti a o placení pevné linky, kterou nemají nemluvě :)
« Poslední změna: 23 Srpna 2008, 12:44:02 od Rincewind »

ufaak

• Závislák
« Odpověď #13 kdy: 23 Srpna 2008, 13:34:50 »
Ja si na net od o2 nemuzu stezovat. Navic od zari navysuji 2Mb na 8Mb pri stejne cene, takze as 830,- osmimegova Linka se docela da, rozhodne lepsi nez ruzni lokalni wifi provideri. Kabelovka neni vsude ;)
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

daks

• Návštěvník
« Odpověď #14 kdy: 25 Srpna 2008, 11:13:58 »
Děkuju všem za názory, pro počáteční orientaci mi to stačí.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.