Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Chyba instalace, aktualizace, HAL problém atd.  (Přečteno 1636 krát)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Chyba instalace, aktualizace, HAL problém atd.
« kdy: 22 Srpna 2008, 13:07:19 »
Mám Ubuntu na klíčence, Funguje skvěle, ale když chci dát něco nainstalovat či zaktualizovat systém, v polovině případů mi to vrátí tuto (či podobnou) chybovou hlášku:
Citace
E: linux-image-2.6.24-19-generic: podproces post-installation script vrátil chybový status 17
E: linux-restricted-modules-2.6.24-19-generic: problém se závislostmi - nechávám nezkonfigurované
E: hal: podproces post-installation script vrátil chybový status 1
E: update-notifier: problém se závislostmi - nechávám nezkonfigurované
E: hal-cups-utils: problém se závislostmi - nechávám nezkonfigurované

Jak na to?

« Poslední změna: 22 Srpna 2008, 22:44:18 od Anna Taliánová »
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

compaq

• Závislák
Re: Chyba instalace, aktualizace, HAL problém...
« Odpověď #1 kdy: 22 Srpna 2008, 20:45:25 »
Smazal jsem to a instaluju to znovu... Doufám, že bude vše fungovat tak dobře, jako předtím, zkoušel jsem to na 4 PC a všude zcela bez problémů, zvuk, wifi, vypalovačka, DVD, rozlišení displeje, paráda...

www.pendrivelinux.com
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

compaq

• Závislák
Re: Chyba instalace, aktualizace, HAL problém atd.
« Odpověď #2 kdy: 23 Srpna 2008, 13:40:47 »
Tak lidi, vše jsem nainstaloval znovu a je to stejné. Vše jede, ale nejdou přidat některé aplikace a Synaptic končí s hláškou:

Citace
E: linux-image-2.6.24-19-generic: podproces post-installation script vrátil chybový status 17
E: hal: podproces post-installation script vrátil chybový status 1
E: linux-restricted-modules-2.6.24-19-generic: problém se závislostmi - nechávám nezkonfigurované
E: update-notifier: problém se závislostmi - nechávám nezkonfigurované

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.