Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: xserver-xgl a spatne rozpoznani, asi obrazovky  (Přečteno 1679 krát)

tXrcz

• Návštěvník
xserver-xgl a spatne rozpoznani, asi obrazovky
« kdy: 23 Srpna 2008, 17:48:18 »
ahojte,

muj problem spociva v tom ze sem si nainstaloval xserver-xgl pomoci sudo apt-get install xserver-xgl ... a po logoutu mi to nahlasilo ze ubuntu bezi v nizkem rozliseni a ze si to mam nastavit, jenze je k dispozici jen rozliseni 640x480 a 800x600 .... predtim mi ubuntu behalo krasne na 1280x1024....

(samozrejme sem xserver-xgl instaloval kvuli compizu :) )

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: xserver-xgl a spatne rozpoznani, asi obrazovky
« Odpověď #1 kdy: 23 Srpna 2008, 18:42:16 »
Aku mas gr. kartu? Ak chces compiz musis si nainstalovat ovladace gr. karty cez system-sprava-ovladace hardveru-graficka karta.
Spusti ubuntu v zachrannom rezime ktori sa spusta pri starte(v grube) tam kde si vyberas aky os nabotovat. Ak mas len ubuntu moze sa stat ze sa ti nezobrazuje ale musis stlacit esc aby sa ti to zobrazilo. Nechaj ho nabotovat a potom vyber poslednu moznost ktora ti znova nadetekuje gr. kartu a monitor. Potom znova nastartuj ubuntu a postupuj cez ten system-sprava.....
« Poslední změna: 23 Srpna 2008, 18:45:56 od TIBOR »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

luisah

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 23 Srpna 2008, 18:44:17 »
Tobě nefungujou ovladače gr. karty, že chceš používat xserver-xgl (pak ti nebude fungovat akcelerace)?

tXrcz

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 24 Srpna 2008, 09:05:27 »
no me slo taky o to ze kdyz sem normalne predtim pustil compiz tak mi akorat zbelala obrazovka a nic..

no odinstaloval sem xserver-xgl a zapl ty akcelerovane ovladace (ati x1950) ale dela to porad... zapnu compiz a bila obrazovka... nevite co s tim?

luisah

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 24 Srpna 2008, 11:51:18 »
no me slo taky o to ze kdyz sem normalne predtim pustil compiz tak mi akorat zbelala obrazovka a nic..

no odinstaloval sem xserver-xgl a zapl ty akcelerovane ovladace (ati x1950) ale dela to porad... zapnu compiz a bila obrazovka... nevite co s tim?
Zkus tady na foru vyhledat bílá obrazovka, častý problém s ATI ovladačema.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.