Doteď jsem si hrál, abych na novém Ubuntu zprovoznil tuto kartu (s pro přídomkem) na mém notebooku. No, já totiž používal ten ovladač od Via přímo, rozumí si s tou grafikou lépe, ale v Jauntym jsem ho zatím nerozjel, škoda. No ale Openchrome jede lépe jak v 8.10, kde to bylo přímo žalostné. Takže kdo má 8.10, koukněte se do mého podpisu, je tam odkaz na jakýsi můj návod. Ano, odkaz výše funguje, ale ne už pro Jauntyho :-(. Každopádně s Via ovladačem jsem měl v provozu i 3D desktop s Compizem a fungovalo to parádně, dokud nepřišlo nové jádro a aktualizace vůbec... Prostě aby jelo 3D, člověk musel mít čerstvé 8.10 bez aktualizací a ovladač od Via, či používat staré jádro, ale byly tam chyby... Pro ty, co mají Jauntyho, tak radím, aby si ručně editovali xorg.conf, jako ovladač nastavte openchrome a virtuální plochu na 1280x800, poté vám pojede systém jak má, ovšem bez 3D. Či lépe se o to ani nepokoušejte, systém zatuhává. Tudíž s Openchrome a Ubuntu 9.04 zatím zapomeňte na Google Earth, zajímavé ale je, že glxgears mi fungují a to svižněji než dříve, ale akcelerace je no. Kdo má zájem, napište mi.