Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s nastavením vzhledu v Gnome [vyřešeno]  (Přečteno 3152 krát)

Tinta

• Návštěvník
Problém s nastavením vzhledu v Gnome [vyřešeno]
« kdy: 24 Srpna 2008, 16:54:43 »
Po neúšpěšném přechodu z FF na GG jsem si včera nainstalovala z CD Kubuntu GG. Ale protože mi v KDE nešla správně nastavit grafika. nainstalovala jsem  ubuntu-desktop. Všechno (snad) běží jak má, ale pokud spustím volbu Systém --> Volby --> Vzhled, abych si Gnome upravila k obrazu svému, okno "Nastavení vzhledu" po chvíli zamrzne. Dá se pak už jenom zavřít. Nikde jsem podobný problém na fóru nenašla. Nevíte někdo, co s tím? Díky
« Poslední změna: 05 Ledna 2010, 08:58:41 od Tinta »

Vetinari

• Stálý člen
  • **
  • ... so better use your brain!
Re: Problém s nastavením vzhledu v Gnome
« Odpověď #1 kdy: 24 Srpna 2008, 18:30:43 »
Zkus to pustit přes terminál příkazem:
Kód: [Vybrat]
gnome-appearance-properties %F a sledovat, co to vypíše.

Jinak než instalovat Gnome do Kubuntu je "čistčí" varianta rovnou nainstalovat Ubuntu. A další věc už je verze HH 8.04, tak zkus rovnou tu...

Tinta

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 24 Srpna 2008, 18:45:52 »
Zkusila jsem, nevim, co to mělo udělat kromě toho výpisu, ale začlo se to chovat docela divně, změnil se mi vzhled, aniž bych na cokoliv klikla, zamrznul Firefox i konzole, takže jsem nestihla zkopírovat ten výpis. Tohle je druhý pokus. U toho prvního tam nebyly ty první čtyři řádky ...
Citace
/usr/share/themes/Crux/gtk-2.0/gtkrc:37: Invalid symbolic color 'fg_color'
/usr/share/themes/Crux/gtk-2.0/gtkrc:37: error: invalid identifier `fg_color', expected valid identifier
/usr/share/themes/Crux/gtk-2.0/gtkrc:37: Invalid symbolic color 'fg_color'
/usr/share/themes/Crux/gtk-2.0/gtkrc:37: error: invalid identifier `fg_color', expected valid identifier

(gnome-appearance-properties:8750): appearance-properties-WARNING **: Unknown Tag: comment

(gnome-appearance-properties:8750): appearance-properties-WARNING **: Unknown Tag: comment

(gnome-appearance-properties:8751): Gtk-CRITICAL **: gtk_widget_map: assertion `GTK_WIDGET_VISIBLE (widget)' failed

Tinta

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 25 Srpna 2008, 20:06:47 »
Opravdu nikdo neví, co s tim?  :(

Vetinari

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 25 Srpna 2008, 23:05:39 »
Zkus smazat nastavení gnome, je v ./gnome2 (předtím si ho radši zazálohuj), popřípadě celý /home. Jinak nevím, vypadá to na někajou chybu s tématem Crux. Nepoužila jsi "starý" /home s nastavením z minula?

Tinta

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 26 Srpna 2008, 05:15:51 »
Zkus smazat nastavení gnome, je v ./gnome2 (předtím si ho radši zazálohuj), popřípadě celý /home. Jinak nevím, vypadá to na někajou chybu s tématem Crux. Nepoužila jsi "starý" /home s nastavením z minula?

Tak nastavení z minula tam mám určitě. Smáznout ./gnome2 už jsem zkusila, bez kloudnýho výsledku. Jinak ./home asi těžko celý smáznu, vždyť bych přišla o data. Prd tomu rozumim, ale původně jsem měla nainstalovaný Ubuntu a do něj přidaný KDE, kdežto teď (po neúspěšný aktualizaci na Gutsy) jsem nainstalovala Kubuntu a do něj přidala GNOME, nemohlo to způsobit tohle? Zkusim teda znova instalaci, tentokrát Ubuntu a uvidim, co to udělá.
« Poslední změna: 26 Srpna 2008, 06:34:45 od Tinta »

Vetinari

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 26 Srpna 2008, 09:55:13 »
Spíš bych podle té hlášky řekl, že v nastavení se to odkazuje na téma, které neexistuje. Nepoužívala jsi před tím vlastní téma, které teď nemáš nainstalované?

Jinak celý home nemaž, přihlaš se přes liveCD a přejmenuj adresář se svým jménem na nový (např. Tinta > Tinta_old). Při dalším startu Ubuntu se vytvoří znova adresář Tinta.

Tinta

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 26 Srpna 2008, 10:02:45 »
Je to možný. Zkusim nejdřív instalaci Ubuntu do toho jak je to teď. Když to nepomůže, přejmenuju Tintu. Dík za tip.

JohnyN

• Host
« Odpověď #8 kdy: 26 Srpna 2008, 15:35:58 »
Zdravím, skúste odinštalovať balík gtk-qt-engine. Otvorte si terminál a zadajte: sudo apt-get remove gtk-qt-engine
(Riešenie prezradil Google: http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-519283.html)

Tinta

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 26 Srpna 2008, 16:29:24 »
Zdravím, skúste odinštalovať balík gtk-qt-engine. Otvorte si terminál a zadajte: sudo apt-get remove gtk-qt-engine
(Riešenie prezradil Google: http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-519283.html)

wow, pomohlo to! díky díky díky! :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.