Tak jsem postupně vymazal všechny configy u mého (jediného) usera, tedy .config, .gconf, .gconfd Adresář .gnome jsem neměl, ale vymazal jsem i .gnome2_private Všechno probíhá teď rychleji, ale na chybě se nic nezměnilo. Dodávám, že když zmáčknu "restart", systém se skutečně řádně zavírá a vypne, dříve hodně pomalu (že asi ještě dotáhl některou instalaci), a teď pružně.
Teď se ale déle ukazuje chybové hlášení, které zatím jen problesklo:
Akce je zakázána. Časový limit akce není platný. Počkejte pár sekund a zkuste to znovu.
Na webu není o ní zmínka (na rozdíl od jiných, ke kterým jsem našel anglický překlad), ani když zkusím zpětně překládat "action/operation forbidden/prohibited "time limit" "not valid" wait "try again".
Vymazal jsem i všechno, co souvisí s ICAClientem, který jsem instaloval před krachem, jak v home, tak v usr, ale furt ta stejná chyba.
Usera jsem nového neinstaloval, protože se nedostanu na nástroje nastavování systému, a v terminálovém módu se nevyznám.
Disk mám půl roku starý, 160GB, z toho 10 na root (užíváno 4), 5 na swap. Paměť mám 1GB.
Máš pravdu, že to vypadá na vachrlaté tlačítko "power", ale paralelní Windows mi běží coby nic. Kdo jiný může působit nucené vypnutí??? Nebo obsadil IRQ vyhrazený pro power button?? Vůbec nevím, kde ty věci jsou uložené, tak jsem odkázaný na komunitu.
Mám doma nově stažené CD s Hardy Heron, ale s možností opravy systému. Jenom nevím, co to znamená, není tam bod "oprava", a když zvolím "instalace", ptá se mi, která partition má být rootová, a v tu ráno začínám mít strach o data. Vlastně ani ne data, ale nastavení, co jsem se s tím plichtil hodiny a hodiny, data mám zálohovaná.