Co to slyším, co to slyším?
No to mám, opravdu mám velkou radost...to nemohu říct:D
Můj systém je Ubuntu Hardy Heron 8.04.1 (předesílám, že první instalace systému byla 7.10 a třilrát jsem měnil celý železo, zůstal jen disk se systémem-ale nikdy žádnej větší problém nebyl).
Vlastně jsem si nedávno doinstaloval balík Ubuntu Studio, kvůli aplikacím.
uname -a
Linux time 2.6.24-23-generic #1 SMP Mon Jan 26 00:13:11 UTC 2009 i686 GNU/Linux
Hardware :
P4 2.8 Ghz, 1M cache, 533Mhz
1 GB Ram, 667 Mhz, 80 GB HDD Ata100 - systémový, 40 GB ata100, dvd-rw samsung sata(systém nezná řadič sata,ale mechaniku pozná),his radeon x1600xt 128MB
tak to je myslím tak všechno.
Pokud by to byl vir, jak tady napsal ten bodrý chasník výše, musel bych ho chytit spolu s poslední aktualizací kterou jsem provedl teď už před dvěma dny. Hrál jsem si totiž se
sources.list, po kontrole aktualizace mi totiž tvrdí, že aktualizace byly naposledy kontrolovány před
46 dny, což vycházelo na přelom roku. Tak jsem si řekl, že tomu musím přijít na kloub. Smazal jsem v etc/apt/ nějakej adresář, kde byly aktualizace pro medibuntu a winstrom, protože jsem je našel v sources.list. A skutečně, datum sources.list odpovídalo těm 46 dnům, bylo to 1.1.2009.
Nicméně aktualizace se mi i přes to stahovali, akorát kontrola probíhala několikrát za den, asi kvůli tomu špatnýmu údaji. Já hlupák jsem si neudělal ničeho zálohu. Vím,že jsem tam měl zakomentovaný řádky na
ubuntu.archives.cz, protože mi při kontrolách psal, že server byl přesunut,či co. Tak jsem je odkomentoval a přepsal na cz.ubuntu.archivves.com. No, uložil jsem a dal jsem provést aktualizace. Stáhli a nainstalovali se ty, které jsou v code v prvním příspěvku.
Druhý den hned ráno se systém třikrát restaroval,než se člověk dostal do gdm. Mně to pak večer dělalo po těch cca. 20 minutách a dnes večer se mi restartoval 3x než jsem stačil cokoli napsat, 1 restart z opravnýho režimu, pak už jsem se zalogoval a po deseti min. následoval ještě jeden restart. Teď už drží
.
Uf, takže takhle nějak vypadá situace u mně. Dosud vše normálně fungovalo. Pokud by to byl nějakej vir, asi zkusím nainstalovat F-prot, jak jsem se dočetl na nějakým sousedním fóru. Ale čerstvostí databází a tím, že skutečně odhalí nějakýho červa, si nejsem vůbec jistý:D