Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak vyspat koš?  (Přečteno 1130 krát)

MPavel

• Aktivní člen
  • *
Jak vyspat koš?
« kdy: 28 Srpna 2008, 20:23:17 »
Já vím, triviální, ale ...

Mám Ubuntu 8.04. Pro každého uživatele vlastní účet. A mám problém. Syn z CD nahrál na disk dve zložky a když je nepotřeboval, smazal je. A ony se objevily v koši. Ale když dám koš vysypat, dozvím se, že k souboru xy nemám potřebná práva. A protože syn z bezpečnostních duvodu nemá povolené ani sudo ani správu systému, mám problém, co s temito dvema zložkami.
Stalo se mi to i pod mojím účtem, ale když si otevřu koš jako root, nemám problém ani zmenit práva a v podstate ani soubory z koše vysypat.
Skusil jsem syna zařadit do skupiny root a povolit správu systému, ale nepomohl jsem si, dostal jsem stejnou správu - nemáš potřebná práva a pro změnu práv nemáš potřebná práva.

Poradíte?
HP 6735s, AMD Athlon X2, 2GB RAM
Ubuntu 9.04 amd64
Xubuntu 9.04 amd64

MacHala

• Stálý člen
  • **
  • Big Bro iz watching joo!
    • ZlejT
Re: Jak vyspat koš?
« Odpověď #1 kdy: 28 Srpna 2008, 20:33:40 »
Kód: [Vybrat]
sudo rm -rf /home/synuv_login/.local/share/Trash// to vymaze cely obsah kose

jinak mazani obsahu kose se tu v posledni dobe resi prakticky porad, tak zkuste hledat...
Prislusnik ligy, za kreativni pouzivani interpunkcnich znamenek, carek, predevsim.
=======================================
Tweetuju jako http://twitter.com/zl8

MPavel

• Aktivní člen
  • *
Re: Jak vyspat koš?
« Odpověď #2 kdy: 28 Srpna 2008, 20:35:29 »
Omlouvám se všem, kteříí s tím stráceli čas. Moje chyba, nečtu fórum. Když jsem si podle info z fóra zistil, kde ten koš vlastne je, nebyl už problém otevřít umístení z mého účtu jako správce a "nesmazatelné" smazat. Dekuji všem, kteří už to tu řešili a toto vlákno je klidne možné smazat. Sorry.
HP 6735s, AMD Athlon X2, 2GB RAM
Ubuntu 9.04 amd64
Xubuntu 9.04 amd64

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.